Skip to main content

Velocity irodaház

A „Kiváló” BREEAM besorolású épület Surreyben, Angliában

bg-image

Az Egyesült Királyságban, Surrey-ben található stílusos irodaház fejlesztés 9 885 m2-t tesz ki, és a Velocity elegáns, energiahatékony munkahely, amely vonzó mind a tulajdonosok, mind a bérlők számára. A BREEAM „Kiváló”és az energiafelhasználás „B” energiahatékonysági besorolásával a Daikin a VRV hővisszanyerő rendszer telepítésével hozzásegítette a Velocity-t környezetvédelmi minősítései javításához.

„Személy szerint én a Daikint részesítem előnyben, mivel már hosszú ideje állok velük üzleti kapcsolatban. A VRV-vel is ők voltak a piacvezetők, és koncepciójuk továbbfejlesztésével képesek voltak az élen maradni. Rendszereik rendkívül megbízhatóak.”

– Peter Wright, a Velocity épület szervizmérnöke

A „zöld” minősítések elnyerése

A magasabb fokú energiahatékonyság elérése érdekében a Velocity épület a legmodernebb technológiákat alkalmazza. A délre néző oldal árnyékolása csökkenti a napsugárzás okozta felmelegedést, míg a tetőn elhelyezett fotovoltaikus és napelemek megújuló, alternatív energiaforrást kínálnak az épület energiaigényének egy részére.

A VRV rendszerek hővisszanyerő rendszerükben különböznek a többi rendszertől, ami azt jelenti, hogy újrahasznosítja az energiát úgy, hogy a melegebb helyekről a hideg helyekre irányítja át. A rendszer kapcsolódik az épület energiafelügyeleti rendszeréhez is, ezzel biztosítja, hogy a beltéri hőmérséklet a 22° - 23°C közötti tartományban maradjon az egész év során.

A Velocity épület először a „Nagyon jó” BREEM besorolást nyerte el, de amikor a szakemberek figyelembe vettél a Velocity energiával kapcsolatos gyakorlatát és kezelési módját, akkor a besorolás a „Kiváló” szintre ugrott.

Eredetileg a „Nagyon jó” BREEM besorolást akarták elérni, de végül a Velocity környezetvédelmi besorolását „Kiváló”-ra emelték.

Alacsony energiafogyasztás

A Velocity projekt során megtett lépések olyan épületet eredményeztek, amely rendkívül alacsony, csupán 9 EUR/m² energiafogyasztású, míg az Egyesült Királyságban egy átlagos (CIBSE) iroda fogyasztása 29 EUR/m², vagy más szóval a Velocityé kevesebb, mint az átlag 1/3-a. Az alábbiakban megtekinthető a Velocity energiafogyasztása az átlagos egyesült királyságbeli irodaépületekkel összehasonlítva.

A megoldás áttekintése

bg-image
 • 28 VRV hővisszanyerő kültéri egységek
 • 2 VRV hőszivattyú kültéri egységek
 • 256 álmennyezeti, légcsatornázható egység

Tudjon meg többet

További eseteink

 • A légkondicionálás biztosítása stadionokban

  A Daikin R-32 hűtőberendezést nemrégiben telepítették és helyezték üzembe egy HVAC projekt részeként a hollandiai Sittardben lévő stadionba.
 • Crystal torony

  A Crystal torony energiahatékonyságának maximalizálása érdekében azt terveztük, hogy ötvözzük a léghűtéses folyadékhűtő, a vízhűtéses VRV és a folyadékhűtő erejét „minden-az -egyben” klímaszabályozási megoldásként.
 • Hatékony és megbízható technológia

  A Daikin csavarkompresszoros, inverteres technológiája ismét bebizonyította hatékonyságát egy másik fő gyógyszerészeti vállalatot érintő HVAC projektben.
 • Energiahatékonyság

  A Daikin nemrégiben HFO csavarkompresszoros, inverteres hűtőtechnológiai megoldást telepített egy fő gyógyszerészeti vállalat egyik gyártóüzemében Bécsben.
 • Prezzemolo & Vitale - Palermo

  Mivel az új Prezzemolo & Vitale üzlet Palermo történelmi központjában helyezkedik el, a Daikin Zeas and VRV egységekből álló rendszert telepítettek az üzletbe.
 • A Daikin AHU megoldásai egy érdekes HVAC projektben

  A Daikin nemrégiben AHU megoldásait alkalmazta egy érdekes HVAC projektben, amelyet a portugáliai Lanheses városában valósítottak meg.
 • Velocity irodaház

  A Velocity tervezésekor a fenntarthatóságot tartották szem előtt. A terv minden egyes elemét gondosan fontolóra kellett venni az EPC besorolás szempontjából, hogy megkaphassa a „B” vagy a „Kiváló” BREEM minősítést.
 • Hotel a valenciai Las Arenasban

  Las Arenas

  Amikor időszerűvé vált a meglévő VRV rendszerek lecserélése a karbantartási költségek csökkentése és a klímaszabályozás javítása érdekében, a legfontosabb szempont egy alacsonyabb CO2 kibocsátású csereegység választása volt.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra