Skip to main content

A légkondicionálás biztosítása stadionokban

A Daikin R-32 hűtőberendezést nemrégiben telepítették és helyezték üzembe egy HVAC projekt részeként a hollandiai Sittardben lévő stadionba. A stadion az Eredivisie top mezőnyében játszó futballcsapatnak ad otthont.

Biztosított termékek

1x EWAT-B

Hűtési teljesítmény: 260 kW

A termékekről és a projektről

A klub a 12500 fős stadion felújítása és fejlesztése mellett döntött, melynek részeként légkondicionáló berendezéseket telepítenek a beltéri helyiségekbe, ideértve az üzleti területeket is.

A végfelhasználók határozottan keresték a megbízható, energiahatékony és alacsony környezeti hatású megoldást, mivel a környezetbarát szemlélet kiemelten fontos a klub számára.

Mivel a terület mérete „korlátozott” volt, a Daikin mindezt az EWAT-B termékválasztékhoz tartozó hűtőberendezéssel képes volt teljesíteni. Ez a hűtőberendezés egy scroll egység, amely alacsony GWP-értékű R-32 hűtőközeget használ. A hűtőközeg magas energiahatékonysági szintjeinek és a környezetbarát tulajdonságainak köszönhetően ez a megoldás képes volt teljesíteni az ügyfél környezeti hatásokra vonatkozó elvárásait, és ami a legfontosabb, ez a megoldás meggyőzte az ügyfelet, mivel az energiahatékonyság és az alacsony környezeti hatások mellett kiemelt megbízhatóságot kínált egy márkától, amely a piacon elsőként fejlesztett ki R-32 hűtőközeget használó, nagy kapacitású hűtőberendezést.

Olvasson tovább itt a vállalat úttörő szerepéről az R-32 technológia fejlesztése során

„Mióta Katar elnyerte a 2022-es FIFA Világbajnokság szervezési jogát, gyakran hallani a stadionok és kültéri helyszínek hűtése által jelentett kihívásról.”

Az ilyen jellegű alkalmazásokban rejlő legnagyobb kihívás a hőmérséklet és a páratartalom szabályozásának nehézsége, és a hatalmas mennyiségű energia, amely a hűtőrendszerhez szükséges.

A Daikin technológiája fontos szerepet játszott e kihívás teljesítésében néhány olyan stadion esetén, amelyek otthont adnak a 2022-es FIFA Világbajnokságnak; néhány esetben segített teljesíteni egyes stadionoknak azokat a fenntarthatósági előírásokat, amelyek a négy csillagos besorolás megszerzéséhez szükségesek a Globális Fenntarthatóság Értékelő Rendszerben (GSAS) - ez a GORD, azaz a Gulf Organisation for Research & Development által bevezetett értékelési rendszer.

Ez demonstrálja, hogy a HVAC világ legtöbb, fejlett technológiája ténylegesen képes megfelelni az olyan kihívásoknak, mint a stadionok és kültéri helyek hűtése, miközben tiszteletben tartja a környezetet is.

Ezek a közel-keleti projektek tökéletesen demonstrálják, hogy a Daikin miként képes értéket nyújtani a nagy és komplex HVAC projektekben, pl. stadionok és városrészek esetén, amelyek mindig is benne voltak a Daikin DNS-ében, mivel a Daikin évtizedek óta fontos szereplő az összes olyan alkalmazásnál, ahol szokatlanul magas szintű hűtési teljesítményre van szükség.

Olvasson tovább a Daikin WCT választékáról, amelyek akár 21.800 kW hűtési teljesítményt képesek biztosítani.

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra