Skip to main content

Hatékony és megbízható technológia a folyamathűtéshez

A Daikin csavarkompresszoros, inverteres technológiája ismét bebizonyította hatékonyságát egy másik fő gyógyszerészeti vállalatot érintő HVAC projektben. A projektet Franciaországban, Bordeaux mellett kivitelezték, ahol a gyártótelepen új hűtőberendezéseket kellett telepíteni, melyek teljesítik az üzem folyamathűtési igényeit.

Biztosított termékek

2x EWAD-TZ

Hűtési teljesítmény: 850 kW

A termékekről és a projektről

A fő aspektusok, amely miatt a tanácsadók a Daikin csavarkompresszoros, inverteres megoldása felé tekintettek, az energiahatékonyság és a megbízhatóság voltak.

A Daikin egycsavaros kompresszorai határozottan segítettek az utóbbiban, mivel ezeket kifejezetten megbízhatónak terveztük.

Más kompresszoroktól eltérően a Daikin egycsavaros kompresszorai egy főcsavarral működtetnek egy iker csillagrotort, így a kompressziós ciklusnak megfelelő mennyiséget biztosítanak. A fő motornak köszönhetően, radiális és axiális irányban is kiegyensúlyozva, a kompresszor kiemelkedően magas megbízhatóságot nyújt. Tehát élettartama hosszabb lehet az egyéb, hagyományos csavaros kompresszorokénál. Az egycsavaros kompresszorban mindössze három mozgó alkatrész található. Ennek eredményeképpen a hibalehetőség is csökken, és az üzemelési költségek is alacsonyabb szinten tarthatók.

Ugyanakkor a csavaros kompresszoros inverteres megoldás elősegítette az energiahatékonysági követelmények teljesítését.

A Daikin házon belül kifejlesztett Inverteres csavarkompresszorát alkalmazó TZ sorozat új normát állított fel a megbízhatóság mellett az energiahatékonyság területén is.

Olvasson tovább itt a Daikin egycsavaros kompresszoráról

„A projekt másik fő aspektusa az a tény, hogy a gyártóüzemben a gyártási folyamatok igényei alapján az év során nagyon eltérő hűtési kapacitásra van szükség. Ez azt jelenti, hogy a projektben felhasználandó hűtőberendezéseknek még részleges terhelés esetén is nagyon magas hatékonysági besorolásokat kell garantálniuk. Ezt a csavaros inverteres kompresszornak köszönhetően sikerült a Daikinnak biztosítani, és a hűtőberendezések terhelését képes volt az egész évben fennálló, tényleges hűtési igényhez igazítani, ezáltal az egység részleges és teljes terhelésen is igazán hatékony tud lenni.”

*Olvasson tovább itt arról, hogy miért fontos a részleges terhelés

A két telepített TZ hűtőberendezés lépcsős kezelési rendszerben lesznek használva. A végfelhasználónak nagyon fontos volt, hogy jól ismert márka hűtőberendezését használja, amely minőségét és megbízhatóságát mindenhol elismerik.

A végfelhasználó értékelte egy olyan megoldás lehetőségét, amellyel már korábban jó tapasztalatai voltak, és tudta, hogy az jól integrálható a gyártóüzembe tervezett teljes rendszerbe.

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra