Szezonális hatékonyság

A Daikin vezető szerepet tölt be a szezonális hatékonyságban

Az innováció vezetője

Küldetésünk alapja az innováció és az elkötelezettség a leginkább fenntartható és energiahatékony termékek gyártása iránt. Amikor az Európai Unió kiadta az Öko-dizájn direktívát (2009/125/EC), amely az energiafogyasztáshoz kapcsolódó termékek minimális hatékonysági előírásait határozza meg, mi készen álltuk a kihívásra.

2010-ben a Daikin az első HVAC-R gyártóként vezette be a szezonális hatékonyságot: az üzemelési költségek és környezeti hatások csökkentését elősegítő energiahatékonyabb technológiák fejlesztésére használt legújabb módszert.

Ennek a kezdeményezésnek az eredményeképpen a Daikin elsőként nem csak a jövőbeli törvénykezésnek való megfelelést, hanem a speciális technológiákkal és termékekkel azok meghaladását is elérte.

szezonális hatékonyság

Mi a szezonális hatékonyság?

A szezonális hatékonyság a fűtési és hűtési berendezések valós energiahatékonyságát méri egy teljes év során. A korábbi fűtési és hűtési rendszerektől eltérően a szezonálisan hatékonyság a rendszer mindennapi működését követi, belefoglalva a hőmérséklet ingadozásokat és készenléto időszakokat. Egy év elteltével a szezonális hatékonysági adatok egy részletesebb és megbízhatóbb képet adnak a rendszer energiafogyasztásáról. Ezek alapján az ügyfelek megtehetik a szükséges lépéseket rendszerük ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Szezonális hatékonyság és energiacímkék

Az energiahatékonysági feltételek teljesítéséhez az Európai Unió Öko-dizájn direktívája egy sor Daikin termékre vonatkozó egységes energiahatékonysági címkézést ír elő. Ezek az energiahatékonysági címkék meghatározzák a fűtési és hűtési berendezések hatékonyságát és lehetővé teszi a berendezés típusok egyszerű összehasonlítását.

Lot10-photogrid.png

Energiacímke - LOT 10

Címke generálás levegő-levegő hőszivattyúkhoz.

Lot1-2-photogrid.png

Energiacímke - LOT 1&2

Címke generálás víz-alapú fűtési rendszerekhez.

Lot6-photogrid.png

Energiacímke - LOT 6

Címke generálás és műszaki adatkonzultáció szellőzető berendezésekhez.

EntrLOT1.png

Eco Design - Entr LOT21

az energiával kapcsolatos termékek környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények megállapítási kereteinek létrehozásáról szóló 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a légfűtő eszközök, a hűtőeszközök, a magas hőmérsékletű technológiai hűtők és a ventilátoros konvektorok környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények tekintetében történő végrehajtásáról

EntrLOT1.png

Eco Design - Entr LOT1

Műszaki adatkonzultáció hűtőberendezésekhez.

Intelligens energiafelhasználás

2010 óta a Daikin széles termékválasztékán bevezette a szezonális hatékonysági mutatót, amelynek alapján ügyfelei alacsonyabb üzemelési költséget és magasabb energiahatékonyságot érhetnek el. Fedezze fel a Daikin legújabb klímaszabályozási megoldásait, amelyek a szezonális hatékonyság segítségével teljesítik az ipari, kereskedelmi és lakossági szektorok igényeit.

skyair_RZAG-LV1.png

Daikin Sky Air

A Sky Air a Daikin iparágvezető kiskereskedelmi sorozata. Az optimális szezonális hatékonyságra tervezett Sky Air sorozat akár A++ energiahatékonyságot biztosít fűtésben és hűtésben egyaránt

bluevolution_emura_710x460.jpg

Daikin Split

A Daikin osztott rendszere számos, a legmagasabb tervezési és teljesítmény előírásoknak megfelelő beltéri egység kínálatot tartalmaz. Az energiatakarékos funkciókkal, mint az intelligens szem és heti időzítők, akár A+++ minősítésű szezonális hatékonyságot érhet el.

vrv-485x200.png

Daikin VRV

A Daikin VRV technológiája magas szezonális hatékonyságot biztosít a kereskedelmi alkalmazásokban. A Változó hűtőközeg hőmérsékletnek (VRT) köszönhetően a VRV sorozat a legmagasabb komfort és hatékonyság elérését teszi lehetővé.

Chiller-product-485x200.png

Daikin folyadékhűtők

A Daikin folyadékhűtők a legújabb technológiákkal rendelkeznek és a legmagasabb energiahatékonyságot és legalacsonyabb üzemi költségeket biztosítják.

altherma-500x330.png

Daikin Altherma

A piacon legnagyobb számban értékesített hőszivattyúként, a Daikin Altherma a fenntartható energia előállítással és környezetbarát technológiával rendkívül alacsony kibocsátással működik.