Skip to main content

A Daikin vezető szerepet tölt be a szezonális hatékonyságban

bg-image

Az innováció vezetője

Küldetésünk alapja az innováció és az elkötelezettség a leginkább fenntartható és energiahatékony termékek gyártása iránt. Amikor az Európai Unió kiadta az Öko-dizájn direktívát (2009/125/EC), amely az energiafogyasztáshoz kapcsolódó termékek minimális hatékonysági előírásait határozza meg, mi készen álltuk a kihívásra.

2010-ben a Daikin az első HVAC-R gyártóként vezette be a szezonális hatékonyságot: az üzemelési költségek és környezeti hatások csökkentését elősegítő energiahatékonyabb technológiák fejlesztésére használt legújabb módszert.

Ennek a kezdeményezésnek az eredményeképpen a Daikin elsőként nem csak a jövőbeli törvénykezésnek való megfelelést, hanem a speciális technológiákkal és termékekkel azok meghaladását is elérte.

Mi a szezonális hatékonyság?

A szezonális hatékonyság a fűtési és hűtési berendezések valós energiahatékonyságát méri egy teljes év során. A korábbi fűtési és hűtési rendszerektől eltérően a szezonálisan hatékonyság a rendszer mindennapi működését követi, belefoglalva a hőmérséklet ingadozásokat és készenléto időszakokat. Egy év elteltével a szezonális hatékonysági adatok egy részletesebb és megbízhatóbb képet adnak a rendszer energiafogyasztásáról. Ezek alapján az ügyfelek megtehetik a szükséges lépéseket rendszerük ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Szezonális hatékonyság és energiacímkék

Az energiahatékonysági feltételek teljesítéséhez az Európai Unió Öko-dizájn direktívája egy sor Daikin termékre vonatkozó egységes energiahatékonysági címkézést ír elő. Ezek az energiahatékonysági címkék meghatározzák a fűtési és hűtési berendezések hatékonyságát és lehetővé teszi a berendezés típusok egyszerű összehasonlítását.

 • Energiacímke - LOT 10

  Címke generálás levegő-levegő hőszivattyúkhoz.

 • Energiacímke - LOT 1&2

  Címke generálás víz-alapú fűtési rendszerekhez.

 • Energiacímke - LOT 6

  Címke generálás és műszaki adatkonzultáció szellőzető berendezésekhez.

 • Eco Design - Ener LOT21

  az energiával kapcsolatos termékek környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények megállapítási kereteinek létrehozásáról szóló 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a légfűtő eszközök, a hűtőeszközök, a magas hőmérsékletű technológiai hűtők és a ventilátoros konvektorok környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények tekintetében történő végrehajtásáról

 • Eco Design - Entr LOT1

  Műszaki adatkonzultáció hűtőberendezésekhez.

Intelligens energiafelhasználás

2010 óta a Daikin széles termékválasztékán bevezette a szezonális hatékonysági mutatót, amelynek alapján ügyfelei alacsonyabb üzemelési költséget és magasabb energiahatékonyságot érhetnek el. Fedezze fel a Daikin legújabb klímaszabályozási megoldásait, amelyek a szezonális hatékonyság segítségével teljesítik az ipari, kereskedelmi és lakossági szektorok igényeit.

 • Daikin Sky Air

  A Sky Air a Daikin iparágvezető kiskereskedelmi sorozata. Az optimális szezonális hatékonyságra tervezett Sky Air sorozat akár A++ energiahatékonyságot biztosít fűtésben és hűtésben egyaránt

 • Daikin Split

  A Daikin osztott rendszere számos, a legmagasabb tervezési és teljesítmény előírásoknak megfelelő beltéri egység kínálatot tartalmaz. Az energiatakarékos funkciókkal, mint az intelligens szem és heti időzítők, akár A+++ minősítésű szezonális hatékonyságot érhet el.

 • Daikin VRV

  A Daikin VRV technológiája magas szezonális hatékonyságot biztosít a kereskedelmi alkalmazásokban. A Változó hűtőközeg hőmérsékletnek (VRT) köszönhetően a VRV sorozat a legmagasabb komfort és hatékonyság elérését teszi lehetővé.

 • Daikin folyadékhűtők

  A Daikin folyadékhűtők a legújabb technológiákkal rendelkeznek és a legmagasabb energiahatékonyságot és legalacsonyabb üzemi költségeket biztosítják.

 • Daikin Altherma

  A Daikin Altherma a piacon legnagyobb számban értékesített hőszivattyú, amely fenntartható energiatermelésének és energiahatékony technológiájának köszönhetően alacsonyabb kibocsátással működik.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra