Skip to main content

Energiahatékony légkondicionálás az otthona számára

Közel 100 év tapasztalatával a Daikin kínálja a piac legkomfortosabb, legjobb energiahatékonyságú és legmegbízhatóbb klímamegoldásait.

energiahatékony multi split

Energiahatékony hőszivattyús technológia

Lakossági hűtési megoldásaink, a Daikin klímák a piacon a legmagasabb energiahatékonysági besorolással rendelkeznek. A megújuló energiák használatával (split klíma = levegő-levegő hőszivattyú), az inverteres technológiával és a modern, környezetbarát hűtőközeggel egy teljes körű légkondicionáló megoldás előnyeit élvezheti, hiszen a légkondicionálót hűtésre és fűtésre is használhatja, sőt a beltéri levegőminőséget is javíthatja a légtisztító szűrők által. Amellett, hogy kiemelkedő komfortszintet biztosít, még a villanyszámláját is kíméli. Az energiahatékony megoldások fejlesztése iránti elkötelezettségünk garantálja, hogy a Daikin klímák a törvényben rögzített előírásokat már előre több évvel meghaladják.

Milyen szempontokat vegyek figyelembe a klíma kiválasztásánál?

Valakinek a dizájn, másnak a funkcionalitás, megint másoknak a kényelmi szempontok a fontosak klíma választása esetén. Bár létezik ökölszabály arra vonatkozóan, hogy hány négyzetméteres helyiségbe hány kW teljesítményű klímát érdemes választani, de a kiválasztás ennél azért összetettebb. A méretválasztást befolyásolja az épületünk szigeteltsége és árnyékossága is, illetve az sem mindegy, hogy csak hűtésre vagy fűtésre is tervezzük használni a klíma berendezést. Minden esetben érdemes szakember segítségét, és akár helyszíni felmérést kérni a klíma kiválasztásához. További hasznos információk A tökéletes klímaválasztás titkai című cikkünkben. 

Hogyan történik a klíma telepítése? Milyen gyakran kell karbantartani a készüléket? 

A klíma telepítését Magyarországon csak az ún. F-gáz vizsgával rendelkező klímaszerelők végezhetik a berendezésekben található hűtőközeg (klímagáz) miatt. A klíma telepítésén nem érdemes spórolni, mert hiába választunk prémium kategóriás klímát, ha nem jól telepítik, csak a baj lesz vele - hangos lehet, nem tudja leadni a tényleges teljesítményét, stb. A Daikin által képzett, érvényes jogoslutsággal rendelkező hivatalos szerelőpartnerek országos listája megtalálható a Daikin Partnerkeresőben.

A klímavásárlás előtti tudnivalókat megtalálod videónkban is. 

A rendszeres évenkénti karbantartással megelőzhetők az esetleges meghibásodások, elkerülhető a penészesedés és a Legionella- fertőzés, valamint hatékonyabb működést is eredményez. A Daikin Home Comfort Expert partnereinél (HCE) és a Daikin Márkaboltban vásárolt klímákra regisztráció (Stand by Me felületen) és rendszeres karbantartás esetén +2 év kiterjesztett jótállás érvényes.

Mennyir energiát használ a klíma?

A klímád energiafogyasztását kikalkulálhatod többek között a hatékonysági adatokból is, ami megtalálható az energiacímkéjén vagy a hivatalos gyártói katalógusban, mérnöki kézikönyben. 

Az elmúlt évek gázárváltozásai és a rezsilimit (támogatott gázár csak bizonyos fogyasztásig) vonzó alternatívává tették a klímával fűtést. A Daikin valós példákon keresztül végzett számításaiból Ön is tájékozódhat milyen esetekben éri meg a klímás fűtés.

Szeretné tovább csökkenteni a fűtési költségeit? Ugyan a klíma is elektromos áramot használ, de az áramszolgáltatónál igényelhető rá a kedvezményes H-tarifa (hőszivattyús áramtarifa). 

Milyen típusú rendszerek léteznek?

Ha általánosságban klímáról beszélünk, akkor általában a split klímákról, azaz osztott rendszerekről van szó, ahol egy klíma beltéri egységhez egy kültéri egység csatlakozik. Ennek van multi split változata is. 

A beltérik típusa alapján szokás még a klímákat kategorizálni, miszerint léteznek: 

- légcsatornázható (álmennyezetbe rejtett)

- magas oldalfali és

- parapetes (radiátor magasságban elhelyezkedő) beltéri változatok. 

 

 

Osztott rendszer

Mono split klíma

Egy helyiséghez

Az egyszeres split rendszer egy beltéri egységet egy kültéri egységhez kapcsol, ez könnyen telepíthető, és a hűtés és fűtés egyszerű.

Többszörösen osztott rendszer

Multi split klíma

Akár 5 helyiség számára

A Daikin levegő-levegő hőszivattyúkkal akár öt beltéri egységet is csatlakoztathat egy kültéri egységhez, ezzel helyet takarítva meg a ház külső homlokzatán. Hatékony hűtés-fűtés akár öt helyiséghez, helyiségenkénti külön szabályozással.

Mennyibe kerül egy Daikin klíma?

Klíma vásárlásakor egy olyan berendezést választunk, amit jó esetben utána hosszú évekig, akár 10-15 évig fogunk használni, és nemcsak hűtésre, de fűtésre és akár még melegvíz készítésre is alkalmasak.

Egy jobb minőségű klíma időt és pénzt takaríthat meg, számos kellemetlenségtől megkímélheti, így hosszabb távon könnyen behozhatja az olcsóbb választás látszólagos előnyeit. 

A Daikin márkanév magában foglalja a közel 100 év klímatechnikai tapasztalatát, az energiahatékonyságot szem előtt tartó innovációkat, a zavartalan és szinte észrevétlenül csendes működést és a kapcsolódó szolgáltatások teljes sorát. 

Belépő kategóriás Daikin modellek (FTXC-D, Daikin Sensira) 2023-ban listaáron elérhetőek bruttó 340 ezer Forinttól, a középkategóriásak (Comfora, Perfera) bruttó 450 - 670 ezer Forinttól , és a dizájn, prémium split klímák (Stylish, Emura)  920 ezer Forinttól elérhetőek a legkisebb teljesítményű egységek. 

A klíma berendezések árán kívül fontos számolni a hivatalos klímaszerelő általi telepítés költségével is, ami jelenleg vidék - Budapest viszonylatában változó költséget jelenthet 100-150 ezer Forint közötti összegekben. 

További információkért keresse márkaboltunkat, és kérjen ajánlatot!

A legnépszerűbb klímák

 • Ururu Sarara

  A falra szerelt, prémium A+++ megoldás fűtéshez, hűtéshez, párologtatáshoz, párátlanításhoz, szellőztetéshez és légtisztításhoz.

 • Stylish

  Díjnyertes, falra szerelt, akár A+++ hatékonyságú megoldás hűtéshez és fűtéshez. 4 színben kapható, minden belső térbe illik.

 • Daikin Emura

  Díjnyertes, falra szerelt, akár A+++ hatékonyságú megoldás hűtéshez és fűtéshez. Matt kristályfehér és elegáns ezüst bevonattal kapható.

 • Perfera

  Falra szerelt vagy padlón álló, akár A+++ hatékonyságú megoldás hűtéshez és fűtéshez, nagyszerű teljesítményt és komfortszintet nyújt.

 • Fűtésre optimalizált klímák

  Fűtő és hűtő egységek hidegebb éghajlatra -25°C-ig, és akár A+++ energiahatékonyság fűtés esetén is.

A klíma egy levegő-levegő hőszivattyú

A klíma valójában egy levegő-levegő hőszivattyú, ami a levegő hőenergiáját felhasználva képes energiahatékony módon hűteni és fűteni is. Vannak készülékek, amik szűkebb, míg mások szélesebb külső hőmérséklet melletti tartományban üzemképesek. A kifejezetten fűtésre optimalizált klímák akár -25°C-ban is képesek nagyobb hatékonyságvesztés nélkül fűteni, míg a "hagyományos" klímák általában -15 vagy -20°C külső hőmérséklet mellett. A klímával fűtés a leggyorsabb, legegyszerűbben kivitelezhető fűtési mód. 

Szabadalmazott inverteres technológiával felszerelt légkondicionálás
Flash Streamer

A légkondicionálók szűrőrendszere

A Daikin légkondicionálók szűrőrendszere hatékonyan távolítja el a az allergéneket, a porrészecskéket, és a háztartásban keletkező szagokat. Tökéletes megoldás, amely megkönnyebbülést hoz az allergiában szenvedőknek.

Ráadásul a Daikin szűrők nagyon jó hatásfokkal szagtalanítanak: közömbösítik a dohányfüstöt és más szagokat.

A Flash Streamer technológia bizonyítottan hatástalanítja a vírusokat és baktériumokat is. 

Töltse le lakossági termékkatalógusunkat!

Kapcsolódó cikkek

Válogasson és olvasson a klíma és hőszivattyú témában blog cikkeinkből

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra