Skip to main content

Energiahatékonyság és környezetbarát megoldás egy gyógyszerészeti üzemben

A Daikin nemrégiben HFO csavarkompresszoros, inverteres hűtőtechnológiai megoldást telepített egy fő gyógyszerészeti vállalat egyik gyártóüzemében Bécsben.

A Daikin csavarkompresszoros, inverteres hűtőberendezéseket gyárilag tesztelték, mielőtt elszállították azokat az ügyfél telephelyére a régi, magas GWP-értékű hűtőegységek lecseréléséhez.

Biztosított termékek

2x EWAH-TZ

Hűtési összteljesítmény: 580 kW

A termékekről és a projektről

A projekt során a 15 éves, nagy, split hűtőberendezést cserélték, amely R410A hűtőközeget, és távoli léghűtéses kondenzátorokat használt. A régi hűtőberendezés hűtőközeg-mennyisége nagyon magas volt, és a dugattyús kompresszor csupán 4 teljesítményfokozattal rendelkezett. A végfelhasználó fejlettebb technológiára szerette volna cserélni azt, amely nagyobb energiahatékonyságot biztosít, és környezetbarátabb megoldás.

A fő aspektusok, amely miatt a tanácsadók a Daikin csavarkompresszoros, inverteres megoldása felé tekintettek, a házon belül kifejlesztett csavarkompresszor és a HFO hűtőközeg által kínált kiemelkedő megbízhatóság, és az érintett létesítmény igényeinek teljes körű teljesítése.

Olvasson tovább itt a Daikin egycsavaros kompresszoráról

„A projektben a környezetbarát HVAC elvre volt szükség. Ezért döntöttek az R-1234ze hűtőközeget használó hűtőberendezések használata mellett. Ez a hűtőközeg új standardot állít fel a környezetbarát hűtőrendszerek számára. Valójában a GWP-érték (Globális felmelegedési potenciál) 200-szor alacsonyabb az R-134A-hoz képest, ezáltal sokkal zöldebb opció, és a Daikin egycsavaros kompresszor technológiájával párban kiemelkedő energiahatékonysági szinteket biztosít.”

*Olvasson tovább itt az R-1234z használatának előnyeiről

További információk a projekt követelményeiről

A hűtőberendezésnek -8°C-os hűtött víz/glikol keveréket kell előállítania, amely a mikrobiológiai folyamatok hűtését fogja biztosítani.

A csereegység utáni keresés során a végfelhasználó számos mérést végzett tényleges felhasználási körülmények között, és azt tapasztalta, hogy a hűtési követelmények körülbelül 70 kW-570 kW között változnak.

A hűtőközeg mennyiségének csökkentése érdekében a Daikinnal együtt úgy döntöttek, hogy csereként a HFO léghűtéses, csavarkompresszoros inverteres hűtőberendezést használják, mely a TZ sorozat tagja, GWP értéke nagyon alacsony, inverter technológiát alkalmaz, így megfelel a kívánt hűtési kapacitás változó értékeinek, ugyanakkor nagyobb energiahatékonysági teljesítményt biztosít részleges terhelésen is.

Másik fontos szempont volt a zajcsökkentés. A projekt esetén maximum 81 dBA hangerő volt a megengedett. Ez a követelmény a TZ sorozat csökkentett zajkonfigurációinak optimalizálásával teljesült.

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra