Skip to main content

A Daikin AHU megoldásai egy érdekes HVAC projektben

Lanheses, Portugália

A Daikin nemrégiben AHU megoldásait alkalmazta egy érdekes HVAC projektben, amelyet a portugáliai Lanheses városában valósítottak meg.

A projektben 2 nagy méretű Légkezelő egységet (AHU-t) használtak, amelyek több mint 110,000 m³/ó légáramlást képesek biztosítani, annak érdekében, hogy az autóipari ágazatban tevékenykedő, egyik amerikai, nemzetközi autóipari vállalat gyártólétesítményében mindig biztosított legyen a megfelelő kényelem és légcsere.

Ebben a projektben az ügyfélnek ki kellett cserélnie a régi AHU egységeit, és a Daikin mellett tette le voksát, mivel korábban nagyon pozitív tapasztalatai voltak a japán márkával.

Telepített termékek

3 db D-AHU Professional integrált digitális vezérléssel

  • Teljes légszállítás: 113.000 m³/ó

További információk a termékekről

Ebben a projektben 3 hatalmas Légkezelő egységet telepítettek. Ezek közül kettő egyenként 50.000 m³/ó légszállításra (befúvás és elszívás), míg a harmadik 13.000 m³/ó légszállításra (befúvás és elszívás) képes.

A Daikin új Digital Control szintén helyet kapott az alkalmazott megoldások között, és volt egy további egyéni megoldás is: egy kis forgódobos hővisszanyerő a friss levegő (mechanikus megkerülő az egységhez) számára, illetve a keverőkamra.

A telepített Légkezelő egységek a Daikin Professional sorozat tagjai, amely jól ismert az egyéni megoldásairól, és a több mint 1000 lehetséges összeállítási kombinációról. A sorozat megkülönböztető jegye a kiemelkedően rugalmas és személyre szabható légkezelő egység megoldások biztosítása, amelyek számos különböző alkalmazáshoz megfelelőek, és a ennél a projektnél pontosan erre a rugalmasságra volt szükség.

A Professional sorozat lehetővé tette az AHU megoldás az ügyfél igényeihez igazítását, hiszen a sorozat a különböző opciók széles választékát teszi elérhetővé, ugyanakkor természetéből eredően moduláris.

„Az új Daikin Digital Control megoldás a hagyományoshoz képest egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a vezetékelést, mivel a platform leegyszerűsíti a Daikin Professional légkezelő egység különböző területei és eszközei közötti kommunikációt.”

Az új Digital Control platform

A projekt során a Daikin Professional sorozatból felhasznált AHU egységek szintén rendelkeznek az új Daikin Digital Control platform által kínált előnyökkel a speciális projekt igényeinek teljesítése érdekében.

Az új vezérlési megoldás az egyes AHU szakaszokba integrált digitális vezérlődobozt használja az összes érzékelő és indítóegység csatlakoztatásához, és az AHU egységre szerelt DDC Controllerrel történő kommunikációhoz.

Mindezek teszik egyedivé a Daikin megoldását.

Az új Daikin Digital Control megoldás a hagyományoshoz képest egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a vezetékelést, mivel a platform leegyszerűsíti a Daikin Professional légkezelő egység különböző területei és eszközei közötti kommunikációt.

Ez nagyon fontos, mivel a Professional sorozat modulokból áll, melyeket általában a helyszínen csatlakoztatnak és állítanak össze, annak megfelelően, hogy mekkora méretet érhet el az egység.

Míg a hagyományos vezérlési megoldások segítettek csatlakoztatni a különböző modulokat és eszközöket egy egységre, korlátot jelentettek a bemenetek és kimenetek szempontjából, és ezáltal a csatlakoztatható modulok és eszközök tekintetében is.

Az új digitális AHU vezérlési platform átlép ezeken a korlátokon, mivel az alkalmazott digitális doboza akár 310 bemenetet és kimenetet kínál, ezáltal a Professional sorozat végtelen lehetőségeket biztosít.

TUDJON MEG TÖBBET A DAIKIN SZELLŐZTETÉSI MEGOLDÁSOKRÓL ITT:

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra