Skip to main content

A történelmi hotel a fenntartható fejlesztést választotta a L∞P a Daikintól VRV hőszivattyúkkal

Las Arena, Valencia

Amikor időszerűvé vált a meglévő VRV rendszerek lecserélése a karbantartási költségek csökkentése és a klímaszabályozás javítása érdekében, a legfontosabb szempont egy alacsonyabb CO2 kibocsátású csereegység választása volt.

A valenciai Playa de Las Arenas városában elhelyezkedő, építészeti szempontból különleges, öt csillagos Balneirio Las Arenas hotel 1898-ban épült. Filozófiája szerint luxust és kényelmet kínál vendégeinek és látogatóinak.

A környezet védelme szintén kiemelt fontosságú a hotel szemléletmódjában. Amikor időszerűvé vált a meglévő VRV rendszerek lecserélése a karbantartási költségek csökkentése és a klímaszabályozás javítása érdekében, a legfontosabb szempont egy alacsonyabb CO2 kibocsátású csereegység választása volt.

Mivel korábban már együttműködtek a Daikinnal, a hotel a meglévő hőszivattyúk a L∞ P a Daikintól VRV hőszivattyúkra történő cseréje mellett döntött, mivel a felújítás fő célkitűzése a fenntarthatóság és az üzemeltetési költségek csökkentése volt.

A hotel tulajdonosa a hővisszanyerést használó VRV hőszivattyúk mellett döntött, ahol a hűtést igénylő szobákból visszanyert hő újrafelhasználásával fűtik az egyéb hideg helyeket, ezáltal jelentős költséget takarítanak meg. 

 

 

Költséghatáron belül, időben telepítve

A programot eredetileg két évesre tervezték - a vendégek zavarásának minimalizálása érdekében,- viszont sikerült a projektet rekordnak számító, mindössze hat hónap alatt kivitelezni, kihasználva a hotel lezárását a Covid-19 járvány miatt.

„A kivitelezés gyors volt, a Daikin támogatásának köszönhetően a teljes műveletet az ütemezésnek megfelelően tudtuk végrehajtani”

- jegyezte meg Jesús Perez, a modernizációs programban részt vevő légkondicionáló telepítő. 

Összesen 88 kültéri egységet cseréltek le, 485 beltéri egységet tartottak meg, melyhez hozzájárultak a költségtakarékossággal és a jelentősen lecsökkent időtartammal járó előnyök.

A vállalkozás része volt a meglévő két csöves rendszer átalakítása három csöves konfigurációra, illetve a rendszer kibővítése beltéri egységek hozzáadásával, melyek jobban kiszolgálják az előcsarnok területét. 

bg-image

„Elértük a hatékony klímaszabályozási célunkat egy prémium márka kiválasztásával a kényelem és a kiváló minőségű beltéri levegő érdekében, melyet vendégeink megérdemelnek, emellett fenntartható és környezettudatos megoldást alkalmazunk - ezek képezik a legfontosabb értékeket hoteljeink számára.” 

Carlos Boga, a Hotel Balneario Las Arenas igazgatója 

Projekt követelmények

Légkondicionálás
Légfüggöny
Légtisztítás
Vezérlés
Fűtés
Használati meleg víz
Kereskedelmi mélyhűtés
Szellőztetés

Telepítés éve

2022

Telepített rendszerek

  • 88 kültéri egység cseréje, ideértve 22 új VRV hővisszanyerő egységet is
  • 60 elosztódoboz — váltás 2 csöves rendszerről 3 csöves rendszerre
  • 24 beltéri egység az előcsarnokok kiszolgálására

Reszponzív kényelem 

A hővisszanyerő rendszer maximális kényelmet biztosít a vendégek és a hotel rendezvényhelyszíneit és konferenciatermeit használók számára.

A különálló hőmérsékleti zónák lehetővé teszik minden helyiség egyéni szabályozását, így a klíma az egyes személyeknek vagy tevékenységnek megfelelően állítható be. A felújítás részeként a Daikin intelligens Touch Manager mini BMS egysége került telepítésre felhő csatlakozással. Ez lehetővé teszi a hotel vezetősége számára a kényelmi szint távolról történő kezelését, és teljes vezérlést biztosít az energiahasználat optimalizálásához.

 

L∞P a Daikintól

A projekt jó példa a L∞P a Daikintól filozófiára: az elérhető források reszponzív és minőségi módon történő újrahasználata. 

A körkörös gazdaságot ebben a projektben legalább két szinten valósítottuk meg. Elsősorban megtartottuk a meglévő rendszerben használt rézcsöveket és beltéri egységeket, ezzel jelentős költségeket takarítva meg a forrásokból és a projekt idejéből. Másodsorban az új "LOOP a Daikintól" VRV hőszivattyúk újrahasználják a leszerelt rendszerekből visszanyert 

485 meglévő beltéri egységet tartottunk meg, ezzel költségtakarékos megoldást biztosítottunk, illetve jelentős mértékben csökkent a projekt időtartama is.

hűtőközeget. A hűtőközeg visszanyerése után azt regeneráljuk, így minősége megegyezik a még nem használt hűtőközegével, azzal a kivétellel, hogy így nem használjuk a bolygó forrásait. 

A Hotel Balneario Las Arenasban végzett nagy volumenű felújítás demonstrálja, miként teszi lehetővé a mai technológia az épületek számára az ökológiai lábnyomuk csökkentését, az energiaköltségek gyors és költséghatékony lefaragását csupán a kültéri egységek cseréje által. 

A hotel sokkal fenntarthatóbb és hatékonyabb módon üzemelhet tovább, a környezet védelme mellett költséget takarít meg és tovább növeli a kényelmet. 

Tervezés

Az új VRV egységek független klímavezérlést biztosítanak a vendégszobákba és a konferenciatermekbe, ezzel maximalizálva a vendégek kényelmét. 

Önálló épület

A felhő csatlakozás lehetőséget biztosít a hotel vezetősége számára az energiahasználat optimalizálására. 

Épületkomplexum

A tetőre telepített, hővisszanyerést alkalmazó L∞P a Daikintól VRV hőszivattyúk csökkentik a hotel ökológiai lábnyomát és karbantartási költségeit. 

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra