Skip to main content

Crystal torony

Bukarest, Románia

Kápráztató energiahatékonysági mérföldkő

A Bukarest központjában található Crystal torony az ING Bank romániai központja. A lenyűgöző, Adrian Spirescu tervei alapján készült irodaépület kristályhoz hasonlít, amely a román főváros arculatát meghatározó szürke kőből készült. Ezt a hatást az épület aszimmetrikus profiljával valamint a különböző szögeket formázó üveghomlokzattal sikerült elérni. Bukarestben különlegességnek számít, hogy helikopter-leszállóhellyel is felszerelték.

bg-image

A torony szembeszökő és innovatív kialakításához illeszkednek innovatív és fenntartható jellemzői, beleértve a kétrétegű üveghomlokzatot is. A kialakítás csak az egyik olyan jellemzője a Crystal toronynak, amelyet arra használtunk, hogy elérjük a magasabb energiahatékonyságot és a „Kiváló” BREEM minősítést.

Az épület megálmodói modern, energiatakarékos és sokoldalú légkondicionálási megoldást akartak az egész épület számára.

„Végső soron energiahatékony épületet szerettünk volna, és a Daikin az optimális megoldást nyújtotta.”

– SC Plaza Development srl

Nagyobb előrelépés a fenntartható épület és a tervezés terén

bg-image

A Crystal torony energiahatékonyságának maximalizálása érdekében azt terveztük, hogy ötvözzük a léghűtéses folyadékhűtő, a vízhűtéses VRV és a folyadékhűtő erejét „minden-az -egyben” klímaszabályozási megoldásként. Az ilyen megoldásokat előállító néhány gyártó egyikeként segíteni tudtunk ennek a magasra nyúló épületnek a fűtéssel, hűtéssel, szellőztetéssel és melegvízzel történő ellátásában, és méretétől föggetlenül mindegyiket optimalizáltuk az egyes terekre.

2012-ben a Crystal torony elnyerte a Bukaresti Építészek „Öko-Építészeti díját” és a Romániai Zöld Épületek Tanácsa benevezte az „Év Zöld Projektje” díjra is. Ragyogó példája annak, hogy az innovatív épülettervezés kombinálása a legmodernebb klímaszabályozási technológiákkal magas fenntarthatóságot eredményez a városi környezetben található magas épületek esetében is.

A megoldás áttekintése

bg-image

Ez a telepítés 16 900 m2 felületű területet érintett (összesen 15 emeletet). A vízhűtéses VRV modulok vízköre, a kazánok és a hűtőtornyok mellett a telepítés a következőket is magában foglalta:

 • 3 VRV III kültéri egység 
 • 67 db vízhűtéses VRV kültéri egység 
 • 265 álmennyezeti, légcsatornázható egység 
 • 24 4 kifúvási irányú kazettás egység 
 • 5 Sky Air kültéri egység 
 • 5 4 kifúvási irányú kazettás egység 
 • 1 léghűtéses multi-scroll folyadékhűtő 
 • 1 léghűtéses csavarkompresszoros folyadékhűtő 
 • 11 BACnet csatlakozó

Tudjon meg többet

További eseteink

 • A légkondicionálás biztosítása stadionokban

  A Daikin R-32 hűtőberendezést nemrégiben telepítették és helyezték üzembe egy HVAC projekt részeként a hollandiai Sittardben lévő stadionba.
 • Crystal torony

  A Crystal torony energiahatékonyságának maximalizálása érdekében azt terveztük, hogy ötvözzük a léghűtéses folyadékhűtő, a vízhűtéses VRV és a folyadékhűtő erejét „minden-az -egyben” klímaszabályozási megoldásként.
 • Hatékony és megbízható technológia

  A Daikin csavarkompresszoros, inverteres technológiája ismét bebizonyította hatékonyságát egy másik fő gyógyszerészeti vállalatot érintő HVAC projektben.
 • Energiahatékonyság

  A Daikin nemrégiben HFO csavarkompresszoros, inverteres hűtőtechnológiai megoldást telepített egy fő gyógyszerészeti vállalat egyik gyártóüzemében Bécsben.
 • Prezzemolo & Vitale - Palermo

  Mivel az új Prezzemolo & Vitale üzlet Palermo történelmi központjában helyezkedik el, a Daikin Zeas and VRV egységekből álló rendszert telepítettek az üzletbe.
 • A Daikin AHU megoldásai egy érdekes HVAC projektben

  A Daikin nemrégiben AHU megoldásait alkalmazta egy érdekes HVAC projektben, amelyet a portugáliai Lanheses városában valósítottak meg.
 • Velocity irodaház

  A Velocity tervezésekor a fenntarthatóságot tartották szem előtt. A terv minden egyes elemét gondosan fontolóra kellett venni az EPC besorolás szempontjából, hogy megkaphassa a „B” vagy a „Kiváló” BREEM minősítést.
 • Hotel a valenciai Las Arenasban

  Las Arenas

  Amikor időszerűvé vált a meglévő VRV rendszerek lecserélése a karbantartási költségek csökkentése és a klímaszabályozás javítása érdekében, a legfontosabb szempont egy alacsonyabb CO2 kibocsátású csereegység választása volt.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra