Skip to main content

Prezzemolo & Vitale - Palermo

A termékek alacsony és közepes hőmérsékleten való tárolásának biztosításához és a Palermo történelmi központjában megnyitott, új Prezzemolo & Vitale üzlet légkondicionálásához a Daikin Zeas és VRV egységekből álló rendszert telepítették.

A Daikin Zeas rendszerrel hűtött, prémium kategóriás élelmiszerüzlet

Az új Prezzemolo & Vitale üzlet nemrég nyílt meg Palermo történelmi központjában, ahogy a cél a fogyasztók elégedettsége a kiváló minőségű termékek, valamint a vonzó és profi szolgáltatások biztosítása által. A Prezzemolo & Vitale üzleteket a legkisebb részletekig megtervezték, hogy kényelmes, családias, ugyanakkor funkcionális környezetet hozzanak létre a fogyasztók számára, akiknek a minőség, az etika és az ételek szeretete a legfontosabb.

Minden Prezzemolo & Vitale üzletet nagy odafigyeléssel rendeznek el, hogy a lehető legjobb módon prezentálják az egyes termékeket, és a bevásárlás is a lehető legkényelmesebb legyen. Az igények teljesítése érdekében a Daikin Zeas rendszerre esett a választás, amely képes garantálni a megfelelő akusztikai és légkondicionálási kényelmet, illetve a nyitott és zárható hűtőszekrények és mélyhűtő kirakatszekrények 24 órás mélyhűtését három tényező által: az inverteres technológia, a kondenzálóegység extrém szintű kompaktsága, illetve az alacsony zajkibocsátási szint.

Az akusztikai kényelemhez és a helyigényhez kínált megoldás

A mélyhűtési kondenzálóegységek a mélyhűtési rendszerek szíve minden típusú áruházban, szupermarketben, étteremben, hotelben vagy élelmiszer-előállító létesítményben. Sajnos ahogy az gyakran előfordul a városközpontokban, a Prezzemolo & Vitale üzletben szintén korlátozott hely állt rendelkezésre a mélyhűtési tárolóhelyiségek, mélyhűtő kirakatszekrények és a légkondicionáló rendszer működtetéséhez szükséges mélyhűtőrendszerek kültéri egységeinek elhelyezésére.

A palermói élelmiszerüzlet igényeihez legjobban illő megoldásnak a Daikin Zeas rendszer bizonyult, amelyben a kivételesen kompakt kondenzálóegységeket megfelelően helyeztek el egy kis platformon, amely az épület belső udvarára néz. A két ZEAS egységgel együtt egy VRV rendszert is telepítettek a 4 kifúvási irányú, beltéri kazettás egységek működtetéséhez az élelmiszerüzlet belső terének légkondicionálása érdekében.

A Zeas közepes és alacsony hőmérsékleti kondenzálóegységeit a Daikin azért fejlesztette ki, hogy +10 °C - -45 °C közötti hőmérsékletet tudjon létrehozni. Ezeket a Daikin VRV egységekhez hasonló ipari tervezésnek megfelelően gyártották, amelyeket széles körben használnak a légkondicionálási szolgáltatási szektorban, ahogy az a Prezzemolo & Vitale üzletben is történt. A mélyhűtéshez a Zeas rendszer a VRV (változó hűtőközeg tömegáram) elvét alkalmazza az inverteres technológiával együtt. Előnye abban rejlik, hogy sokkal gyorsabban reagál a terhelési változásokra, mint a hagyományos rendszerek - és hatékonyságvesztés nélkül működik. Ez kifejezetten megfelelővé teszi ott, ahol szükség van a megfelelő hőmérséklet fenntartására a nyitott és a zárt, mélyhűtött kirakatszekrények esetén, amelyekre jelentős hatással vannak a környezeti feltételek, ki vannak téve a gyakori ajtónyitásnak és -zárásnak, valamint a hűtési tárolóhelyiségek jelenlétében, ahol gyakran forognak az áruk, ezért nagy különbségek lehetségesek a hőterhelésben. Végül, a Daikin Zeas rendszerek extrém alacsony zajszintje megfelelővé teszi azokat a különböző méretű élelmiszerüzletekbe való telepítésre, mivel kiváló hangszigetelésű kompresszorokkal vannak felszerelve. Az inverteres vezérlésnek köszönhetően lehetséges a ventilátor sebességének alacsony szinten tartása, miközben az folyamatosan teljesíti a hűtési előírásokat. A hangszint a környezeti követelménynek vagy a napszaknak megfelelően állítható be. Például éjszaka csökkenthető a maximális ventilátorsebesség, ezzel a zajszint is alacsonyabb lesz, és a hűtési kapacitás csupán korlátozottan vész el. A ventilátorok lapátjait és rácsait kifejezetten a turbulencia csökkentése és az alacsonyabb zajkibocsátás érdekében tervezték.

Nagy energiahatékonyság a fenntartható tevékenységekhez

A csendes és hatékony légkondicionáló és mélyhűtési rendszerek használata a gazdasági előnyöket tekintve is teljesíti a Prezzemolo & Vitale üzlet tulajdonosainak elvárásait, mivel a Zeas rendszerek 30% - 50% közötti energiamegtakarítást is képesek garantálni egy ki/be kapcsolásos rendszer fogyasztásához képest. A kültéri egységek ventilátoraiban és kompresszoraiban lévő DC Inverter Scroll technológiának köszönhetően a fogyasztás jelentősen csökkenthető a hagyományos egységekhez képest, továbbá lehetővé teszi a változó terhelés maximális szabályozását a mélyhűtő kirakatszekrényekben. A Daikin mélyhűtőrendszerek optimális energiafogyasztását az Economizer funkció teszi lehetővé, amely növeli az elpárologtató kapacitását, miközben kevesebb energiát fogyaszt. Ezt azáltal éri el, hogy amikor a befújt hőmérséklet csökken, akkor a rendszer energiát takarít meg és a kompresszor előnyeit használja ki. A kültéri hőmérséklet csökkenése és a kondenzálóegység terhelése hatással van az inverteres kompresszor és a ventilátor sebességére, és a kondenzációs hőmérséklet automatikusan módosulni fog.

A Zeas egységekben például a konfigurált párologtatási hőmérséklet egy külső jellel növelhető. Annak érdekében, hogy éjszakai üzemmódban elkerüljék a termékek megfagyását, a Zeas egységek párologtatási hőmérséklete maximum 3 °C-kal a beállított hőmérsékleti érték fölé növelhető. E módon a Zeas egységek használatával a termékek hőmérséklete az előírt tárolási hőmérsékletre csökkenthető, és a hűtési terhelés csak abban az időtartamban növekszik, amikor szükség van a hűtésre. Amikor a rendszer eléri a kívánt hőmérsékletet, a terhelés és az energiafogyasztás tovább csökken.

Konklúziók

A Daikin Zeas rendszerek nagy hatékonyságú inverteres technológiája a leginkább költséghatékony megoldás az élelmiszerüzletek számára, mivel a legkorszerűbb mélyhűtési technológiát kínálják a teljes körű megbízhatóság és szabályozhatóság érdekében, a lehető legkisebb helyigénnyel, egyszerű telepítéssel, és maximális energiahatékonysággal, illetve a CO2-kibocsátás és az üzemelési költségek csökkentésével. A kifejezetten csendesen működő kondenzálóegységeknek köszönhetően a Daikin Zeas rendszer bárhová, akár a városközpontokba is telepíthető.

Az érintett cégek tulajdonosaival készített interjúk

Giusi Vitale, a Prezzemolo & Vitale üzlet tulajdonosa

Milyen jellegű az újonnan megnyitott üzletük?

„Cégünk kiskereskedelmi értékesítést végez. Szupermarketjeinkben hagyományos, organikus, helyi és kiváló minőségű termékeket árusítunk. A megfelelő rendszer megtalálásának igénye ezen üzlet megnyitásakor merült fel, mivel - a fenntarthatóság és az alacsony energiafogyasztás mellett,- a helyhiány problémáját is meg kellett oldanunk. Az üzlet éppen Palermo történelmi központjában helyezkedik el, amely a Felügyelet védelme alatt áll, egy sétálóutcában, ezért érthető, hogy mekkora problémát okozott az egységek elhelyezése az épületen kívül. A jogosult Daikin szervizközpont javasolta a jelen Daikin rendszer telepítését, amely a megoldást jelentette számunkra. Megbíztunk a Daikin szakértelmében, mivel úgy gondolom, hogy kifejezetten fontos olyan gyártót választani, amely az értékesítés után, a későbbiekben is biztosítja a szükséges szolgáltatásokat.”

Giuseppe Rubino, a palermói V.R.C. Cold S.r.l. tulajdonosa

Milyen előnyei vannak a Daikin mélyhűtési rendszerek használatának?

“A teljes mélyhűtési rendszert két Zeas egység működteti, amely lehetővé teszi a két mélyhűtési egység különválasztását, ugyanakkor korlátozza a kültéri egységek méretét. A legfontosabb követelmény az volt, hogy a telepített rendszernek elég erősnek kell lennie a teljes áruház hűtési igényeinek teljesítéséhez. Továbbá olyan funkciókkal is rendelkeznie kellett, mint az alacsony zajszint biztosítása, és a kültéri egységek a lehető legkisebb területre való elhelyezése, amelyek tipikus követelmények a városközpontokban lévő kiskereskedelmi üzletek esetén. Ezen okok miatt választottuk a Daikint, mivel a Zeas egységeikkel az élelmiszerhűtési és légkondicionálási igényeink is teljesülnek, kinézetükben és méreteikben pedig hasonlóak a VRV egységhez. Ebben az esetben ez a rendszer jelentette az ideális megoldást. A kompresszorokban és ventilátorokban használt inverteres technológiának köszönhetően a rendszer alacsony zajszinten működik.”

Referencialap - A Prezzemolo & Vitale üzlet

▪ A rendszer típusa: Daikin Zeas mélyhűtési rendszer és Daikin VRV légkondicionáló rendszer egy 4 kifúvási irányú kazettás egységhez csatlakoztatva

▪ Helyszín: Palermo

▪ A rendszer telepítése: Giuseppe Rubino, a V.R.C. Cold S.r.l. tulajdonosa

Kapcsolódó cikkek

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra