Skip to main content

Vállalati hírek

Három győztest hirdettek a klímaszerelők világversenye, a Daikin Service Games 2023 Budapesten megrendezett közép-európai döntőjén

Sajtóközlemény, 2023. május 

A fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési megoldások vezető szállítója 2023 tavaszán másodszor rendezte meg a Daikin Service Games Central Europe versenyt. A rendezvényen 16 közép-európai ország több mint 280 szerviztechnikusa mérte össze elméleti és gyakorlati tudását.

Bécs–Budapest, 2023. május 15. – Budapest adott otthont a klímaszerelő világverseny, a Daikin Service Games közép-európai döntőjének. A döntőbe 16 közép-európai országból azok a szerelők juthattak, akik sikeresen vettek részt az országukban online megrendezett előválogatáson, és 60 perc alatt eredményesen válaszolták meg a 60, technológiai, ügyfélszolgálati és munkabiztonsági kérdést. Az országos fordulókon több mint 280 motivált és tapasztalt szerelő vett részt, közülük a 33 legsikeresebb versenyző jutott a május 11-én Budapesten megrendezett döntőbe. 

A szerelők az egész napos verseny három, egyenként 40 perces fordulójában bizonyíthatták tudásukat. Az első versenyszámban a klímaszerelés technológiai, munkavédelmi és ügyfélkezelési területére vonatkozó elméleti kérdéseket kellett megválaszolniuk. A második fordulóban egy működő klímaberendezésen szimulált hibát kellett feltárniuk a pontozóbírók előtt, akik nem csupán a hibakeresés gyakorlati megvalósítását és gyorsaságát értékelték, hanem azt is, hogyan kommunikált a szerelő az ügyfelet is megtestesítő zsűri előtt – ahogy azt a szerelők a megrendelővel minden nap megteszik. A harmadik fordulóban egy forrasztási feladatot kellett elvégezniük egy klímaberendezés csőrendszerén. A pontozás itt a megvalósítás mellett a szerszámkezelésre, a munkavédelmi előírások betartására, a munkakörnyezet megóvására is kitért, de még arra is figyeltek a zsűriben a Daikin gyárából érkező minőségbiztosítási szakemberek, hogy mennyire hangos a művelet, és milyen hőfokon végezték a szerelők a munkát. Az elkészült csőrészleteket 40 bar nyomástartományban végzett teszttel ellenőrizték. A résztvevők közül választotta ki a japán Daikin Industries, a belga Daikin Europe és a Daikin Central Europe képviselőiből álló zsűri a három legjobb szerviztechnikust.

service games 2023 winners
A büszke nyertesek és a kategóriák győztesei a Daikin képviselőivel

A Daikin Service Games Central Europe 2023 győztesei

 1. helyezett: Christian Hiendler (Kloiber Kühlung GmbH, Austria)
 2. helyezett: Gašper Lampe Pregelj (KLIMAIN Servis d.o.o, Slovenia)
 3. helyezett: Lukasz Kot (Daikin Poland)

Magas szintű kompetencia és hozzáértés

„Gratulálunk a Daikin Service Games Central Europe 2023 győzteseinek. Az első helyen Christian Hiendler, az osztrák Kloiber Kühlung GmbH munkatársa, a második helyen a szlovén Gašper Lampe Pregelj, a KLIMAIN Servis d.o.o. vállalkozás munkatársa végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Lukasz Kot, a Daikin Poland kollégája állhatott fel. Az izgalmas verseny mind a 33 döntőse bizonyította magas szintű hozzáértését. Köszönjük mindenkinek, aki vállalta a kihívást. Lenyűgöző volt a gyakorlatban is látni Közép-Európa legjobb Daikin szerviztechnikusainak felkészültségét” – nyilatkozta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója, a nemzetközi verseny budapesti házigazdája. „Az európai dekarbonizációs stratégia és az energiaárak változása miatt Magyarországon is rendkívüli mértékben nő a kereslet a hőszivattyús rendszerek iránt. Tavaly például 100%-kal, mintegy 15 000 darabbal több levegő-víz hőszivattyút adtak el hazánkban, mint egy évvel korábban. A klíma- és hőszivattyú szerelők iránt folyamatosan nő az igény. Ez egy hosszú távú megélhetést biztosító szakma, amit a hozzánk jelentkező, korábban gázkészülékekkel foglalkozó szakemberek nagy száma is igazol. A Daikin Hungary szakmai tréningekkel támogatja a jelenlegi és jövőbeni szerviztechnikusokat, idén közel 1500 főnek tervezünk képzést nyújtani” – tette hozzá Zuggó Balázs.

„A Daikin Service Games egyedülálló megmérettetés az iparágban. Lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy megéljék a technológia iránti szenvedélyüket, tanuljanak egymástól, és felfedezzék új erősségeiket” – mutatott rá Igor Skelin, a Daikin Central Europe stratégiai üzletága, a Total Solutions igazgatója. A döntő három győztesét meghívják a 2023-as International Daikin Europe Service Games versenyre Belgiumba, így lehetőséget kapnak a 2024-es Global Daikin Service Games versenyen való részvételre Japánban.

HVAC-R szerviztechnikus – jövőbe mutató szakma 

„A kereskedelmi, ipari és lakóépületek energiahatékony fűtési, hűtési, szellőztetési és kereskedelmi hűtési megoldásai iránti igény növekedésével egyre keresettebb szakma a tapasztalt szerviztechnikusoké az európai HVAC-R iparágban. A Daikin új innovációi és a különféle épületek – magánlakások, kiskereskedelmi üzletek és több ezer négyzetméteres gyártóüzemek – komplex követelményeinek változása nyomán folyamatosan fejlődnek a fenntartható fűtési és hűtési rendszerek széles körű alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatos műszaki ismeretek” – jelentette ki Carl Lievens, a Daikin Central Europe 16 országért felelős ügyvezető igazgatója. 

Nagy az igény a szervizszakemberek iránt

„A Daikin Service Games Central Europe felkelti a fiatal, tapasztalt szakemberek érdeklődését a jövőorientált iparágunk által kínált, ígéretes szerviztechnikusi karrier iránt” – tette hozzá Igor Skelin. A 2023-as pénzügyi évben a Daikin Central Europe több mint 55 új szervizszakértővel bővíti regionális szervizcsapatát. A Daikin-partnerek szerviztechnikusaival együtt ezek a szakemberek rendszeres képzéseken vesznek rész a közép-európai régió 10 oktatási központjában, és a Daikin Service Academy keretei között is továbbfejleszthetik képességeiket. Ezzel a prémium márka a legmagasabb színvonalú szolgáltatást garantálja üzleti ügyfeleinek és a fogyasztóknak a Daikin-megoldások telepítése, karbantartása és teljesítménye terén a termékek teljes élettartama alatt. A magas színvonalú szerviz meghosszabbítja az egységek és rendszerek élettartamát, növeli energiahatékonyságukat és csökkenti üzemeltetési költségeiket.

service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
service games 2023
A fényképek szerzői jogai: Daikin Central Europe

 

Rólunk

Daikin Service Games Central Europe

A Daikin Central Europe a négyévente megrendezett Daikin Service Games Central Europe nemzetközi verseny keretében keresi 16 közép-kelet-európai ország legjobb szerviztechnikusait. A kihívást jelentő online előválogatás során 60 perc alatt 60 technológiai, ügyfélszolgálati és munkabiztonsági kérdésre kell válaszolni. A részt vevő országok három-három legjobbja kerül a döntőbe. A Daikin Service Games Central Europe utolsó fordulójában a döntősök elméletben és gyakorlatban is megmérkőznek egymással. A zsűri teljesítményük értékelése alapján kiválasztja Közép-Európa legjobb szerviztechnikusait.

 

Az európai résztvevők Japánban és a Közel-Keleten megrendezett Daikin Service Games versenyre utazása nyomán keletkező CO2-kibocsátást mangroveerdők helyreállításával kompenzálják a Blue Life és a Worldview International Foundation nonprofit szervezetek közreműködésével.

 

Daikin Airconditioning Central Europe

A Daikin Airconditioning Central Europe-ot 1999-ben alapították a Daikin Europe N.V. leányvállalataként, székhelye Ausztriában, Bécsben található. A vállalat portfólióját fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési termékek és a hozzájuk kapcsolódó megoldások alkotják. Az értékesítési és szerviztevékenységért több mint 700 munkatárs és 2500 partner felel, akik 16 közép- és kelet-európai országban dolgoznak (Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Moldova, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia and Szlovénia). A bécsi központban található Your Daikin World modern élményközpontot biztosít a HVAC-R ágazat és az építőipar szereplői számára, hogy közösen alakítsák ki a szállodák, a kiskereskedelem, az irodák és a nagyobb kereskedelmi alkalmazási területek testre szabott megoldásait. A Daikin Central Europe régió kilenc képzési központjának egyike is itt található. 

 

Sajtókapcssolat

Pákolicz Attila

T: +36 70 634 8876

E: a.pakolicz@solutionscom.hu

További hasonló témájú cikkek

 • ISH 2023

  A Daikin várakozásai szerint a levegő-víz hőszivattyús piac 10 millióra nőhet a következő hét évben

  Brüsszel, 2023. március – Az ISH 2023 kiállításon a Daikin megmutatta, hogy növekedése folytatódni fog: A szegmens piacvezetőjeként 2024-ben piacra dobja az új Daikin Altherma 4-et, és a következő években folyamatosan bővíti gyártási kapacitásait. A vállalatcsoport megerősíti és tovább bővíti helyi termelési kapacitásait Európában (Németországban, Belgiumban, Csehországban), és egy új lengyelországi hőszivattyús gyáregységet is létrehoz, amely a legnagyobb lesz Európában. #pr2235
 • ISH 2023

  Az ISH-n debütál a Daikin Altherma 4

  A piacvezető Daikin megváltoztatta a hőszivattyúk piacát az Altherma 3-mal, s a termékcsalád-sorozat újdonságai és minőségi megoldásai más gyártók számára is irányadóvá váltak. Az új Daikin Altherma 4 -es sorozattal szintén ez a cél. A termékbevezetés 2024-ben várható, de a bemutatóra már márciusban sor kerül. #pr2231
 • Daikin-Central-Europe-Leadership-Conference-2023

  A Daikin Central Europe a növekedési stratégiája részeként átfogó vezetői fejlesztési programot hoz létre

  Bécs, Budapest, 2023. február –A Daikin Central Europe üzleti stratégiájának, a Fusion25-nek egyik alappillére az emberek fejlesztése. A vállalat 2025-ig minden üzleti területen (a hagyományos B2B-üzletágban, a lakossági fűtési üzletágban és a teljes körű megoldásokban) jelentős növekedés elérését tűzte ki célul. Egy évvel ezelőtt a vállalat elindította átfogó vezetői fejlesztési programját, amely a Daikin Central Europe Leadership Curriculum nevet kapta. 2024-ig 16 közép-európai piac több mint 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállalója végzi el a négy modulból álló képzést, amely biztosítja számukra a személyes fejlődést, és le-hetővé teszi, hogy a vezetők megfelelhessenek az előttük álló kihívásoknak. #pr2232

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra