Skip to main content

Product launch

Az ISH-n debütál a Daikin Altherma 4

Sajtóközlemény, 2023. január

A piacvezető Daikin megváltoztatta a hőszivattyúk piacát az Altherma 3-mal, s a termékcsalád-sorozat újdonságai és minőségi megoldásai más gyártók számára is irányadóvá váltak. Az új Daikin Altherma 4 -es sorozattal szintén ez a cél. A termékbevezetés 2024-ben várható, de a bemutatóra már márciusban sor kerül.

A kétévente megrendezett frankfurti ISH a világ egyik legjelentősebb épületgépészeti szakkiállítása, így a neves gyártók rendszerint szeretnek valamilyen jelentős újdonságot bemutatni a standjukon. A 2023-as ISH-ra a Daikin Europe – egyebek mellett – a következő generációs levegő-víz hőszivattyújával, a Daikin Altherma 4-gyel készül.

– Az új hőszivattyú-sorozattal ismét jelentősen megváltoztatjuk a piaci standardokat, különösen az épületek dekarbonizációjára vonatkozóan. Ezek az új fejlesztések biztosítják, hogy mind a telepítők, mind a végfelhasználók gondtalanul élvezhessék a rendszereink adta kényelmet. Az idei ISH kiállításon a Daikin központi üzenete: a „Feel Good Technology”, mindaz a kényelem, amit hőszivattyús rendszereink nyújtanak – mondja Patrick Crombez, a Daikin Europe fűtési és megújuló energiaforrásokért felelős vezetője.

ISH 2023

Okos megoldások

A termékfejlesztésnél a gyártó szakemberei célul tűzték ki, hogy az új termékcsalád készülékei nagyobb teljesítmény leadására legyenek képesek, méghozzá minél több alkalmazási területen. Az okosmegoldások jegyében a Daikin Altherma 4 berendezések érintőképernyős vezérlővel, távfelügyelettel és távoli hibaelhárítás funkcióval rendelkeznek. A termékcsalád tagjai kompatibilisek a harmadik féltől származó otthoni automatizálási és energiamenedzsment-rendszerekkel is.

Környezetbarát hűtőközegek

A fejlesztők a környezettudatosságot is szem előtt tartották, s noha a Daikin továbbra is széles választékban kínál a bevált R32-es hűtőközeggel működő rendszereket, az Altherma 4 termékcsaládot R454C hűtőközegre tervezték. Ennek a gázkeveréknek a globális felmelegedési potenciálja (GWP) mindössze 148, vagyis jóval kisebb terhelést jelent a környezetre, mint a korábbi hűtőközegek. Ráadásul az R454C-vel a Daikin eleget tesz az Európai Bizottság REPowerEU javaslatcsomagjában foglaltaknak, és teljesíti a klímagázokra vonatkozó szigorú európai elvárásokat. Sőt, azokban a készülékekben, amelyek teljes kalorikus köre az ingatlanon kívül található (monoblokkos kialakítás), a mindössze 3-as GWP-jű propán (R290) kerül hűtőközegként. A gyártó természetesen a teljes életciklus alatt garantálja ennek biztonságos használatát.

Lesz azért más is a standon…

Aki kilátogat a Daikin standjára, természetesen megismerkedhet a gyártó egyéb fejlesztéseivel és beruházásaival is, márpedig azokból volt szép számmal az elmúlt időszakban. Az elmúlt hónapokban a Daikin Europe folyamatos beruházásokról számolt be, amelyek a termékfejlesztésekre, európai kutatás-fejlesztésre, új gyártási telephelyekre vagy gyártósor bővítésekre vonatkoztak. Tavaly jelentették be, hogy egy teljesen új hőszivattyúgyárat hoznak létre Lengyelországban, amely várhatóan 2024 közepére kezdi meg működését. E beruházások első kézzelfogható eredményei is az ISH 2023 kiállításon lesznek láthatóak.

Találkozzon Ön is a gyártó képviselőivel, és ismerkedjen meg a Daikin „Feel Good Technology” koncepciójával az ISH kiállítás alatt!

Időpont: 2023. március 13-17.

Helyszín: Messe Frankfurt vásárterület, Frankfurt am Main (12.0-s csarnok, E41-es stand)

Rólunk
 
A Daikin Central Europe Leadership Curriculum
A Daikin Central Europe Leadership Curriculum egy személyre szabott fejlesztési program, amelyet a Daikin közép-európai régiójában található 16 piac vezetői számára hoztunk létre. 2024-ig 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállaló fogja elvégezni a négy modulból álló képzési programot. A modulok a pozitív vezetés koncepcióján alapulnak, és a vállalat stratégiai irányvonalának megfelelően önmagunk, mások és a szervezet irányítására összpontosítanak. Minden modult egy belső és egy külső üzleti coach vezet. A modulok közötti időszakban és a modulok befejezése után a résztvevők csoportokban folytatják a vezetéssel kapcsolatos témák feldolgozását.
 
A Daikin Airconditioning Central Europe
A Daikin Airconditioning Central Europe 1999-ben alakult a Daikin Europe N.V. leányvállalataként, a székhelye Ausztriában, Bécsben található. A vállalat portfólióját fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési rendszerek alkotják, és az ezekhez kapcsolódó megoldásokat foglalja magában. Az értékesítési és szolgáltatási tevékenységekért több mint 560 alkalmazott és 2500 partner felel, akik 16 közép- és kelet-európai országban dolgoznak (Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Moldova, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia and Szlovénia). A bécsi központban található Your Daikin World egy modern élményközpontot biztosít a HVAC-R ágazat és az építőipar számára, amely lehetővé teszi a szállodák, a kiskereskedelmi egységek, az irodák és a nagy kereskedelmi egységek testre szabott megoldásainak közös kidolgozását. Itt található a Daikin Central Europe régió kilenc képzési központjának egyike is.
 
Médiakapcsolat
Doris Passler
Vállalati kommunikáció, Közép-Európa
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1, 1230 Bécs, Ausztria
T: +43 (0) 664 24 56 444
E: passler.d@daikin.at

További hasonló témájú cikkek

  • Daikin sajtótájékoztató a fűtéskorszerűsítésre javasolt hőszivattyús megoldásokról

    Sajtóközlemény, 2022. augusztus 24.: Fűtéskorszerűsítés hőszivattyús technológiával
  • 300 millió eurós beruházással létesít új hőszivattyúgyárat Lengyelországban a Daikin Europe

    A Daikin Europe N.V. bejelentette, hogy 300 millió eurós beruházással új gyárat létesít a lengyelországi Łódźban. Az új üzem egyúttal a Daikin első gyártó telephelye lesz Lengyelországban.
  • Új kutató-fejlesztő központ és hőszivattyú gyártás bővítése a Daikin Europe-nál

    Brüsszel, 2022. június –A Daikin Europe N.V. 2022. májusában megkezdte új EMEA Kutató-Fejlesztő Központjának építését a belgiumi Ghentben. A 140 millió eurós beruházás eredményeként létrejövő központ mintegy bázisként fogja majd össze a Daikin portfóliójában található hőszivattyúk és kereskedelmi hűtési rendszerek K+F tevékenységét. Ezzel egyidejűleg az európai központ további beruházásokat jelentett be hőszivattyús gyártási kapacitásainak bővítése kapcsán. Az épületek dekarbonizációs folyamatait és az EU-s célkitűzéseket segítendő (REPower EU, FitFor55) újabb gyártósorokkal bővül a belgiumi Oostendben lévő Daikin gyár.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra