Skip to main content

Vállalati hírek: vezetőképzés

A Daikin Central Europe a növekedési stratégiája részeként átfogó vezetői fejlesztési programot hoz létre

Sajtóközlemény, 2023. február

A Daikin Central Europe üzleti stratégiájának, a Fusion25-nek egyik alappillére az emberek fejlesztése. A vállalat 2025-ig minden üzleti területen (a hagyományos B2B-üzletágban, a lakossági fűtési üzletágban és a teljes körű megoldásokban) jelentős növekedés elérését tűzte ki célul. Egy évvel ezelőtt a vállalat elindította átfogó vezetői fejlesztési programját, amely a Daikin Central Europe Leadership Curriculum nevet kapta. 2024-ig 16 közép-európai piac több mint 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállalója végzi el a négy modulból álló képzést, amely biztosítja számukra a személyes fejlődést, és lehetővé teszi, hogy a vezetők megfelelhessenek az előttük álló kihívásoknak. A Daikin Central Europe 2023-as budapesti Vezetői konferenciája azért került megrendezésre, hogy a résztvevők tanulhassanak egymástól, és felismerhessék, hogy vezetőként milyen hozzáadott értékük van a szervezetük sikeréhez.  

Bécs, Budapest, 2023. február – „A Daikin közel egy évszázada elkötelezett az emberközpontú vezetés mellett. A Daikin Central Europe által megtett út igazán lenyűgöző, és nagy mértékben hozzájárult a csoport Európában elért sikereihez. Minden egy értékesítési szakértőkből álló kis csapattal kezdődött 1999-ben. A szervezetnek ma több mint 600 munkavállalója van, és 16 közép-európai országban van jelen. Mivel a következő évben nagyjából 250 új kolléga csatlakozik a régió csapatához, rendkívül fontos lesz a Daikin vezetési elveiről egy közös nyelvet kialakítani. Itt nemcsak a felső vezetőkre gondolunk, hanem azokra a vezetőkre is, akik egy projektet, egy csapatot, egy üzletágat vagy egy egész piacot irányítanak. Nagyra értékeljük, hogy a Daikin Central Europe folyamatos figyelmet fordít a munkavállalók fejlesztésére. A vezetők erre az alapra építve alakítják a vállalatot, és céljuk nem csupán egy nagyszerű munkahely létrehozása, hanem az egyedülálló, komfortos környezet megvalósításán is közösen dolgoznak” - mondta Toshitaka Tsubouchi, a Daikin Europe Csoport elnöke a 2023-as budapesti Vezetői konferencia nyitóbeszédében.

Vezetésfejlesztés az önismeret, kollaboráció és a szervezet viszonyában 

„Ez a konferencia a Daikin Central Europe Leadership Curriculum folytatása volt. A személyre szabott programot 2022-ben indítottuk el azzal a céllal, hogy mind a 16 piacon közös jövőképet alakíthassunk ki, és támogassuk a vezetőket ambíciózus üzleti stratégiáink megvalósításában . A képzések pozitív hatása már egy évvel később több területen is érezhetővé vált. A 170 résztvevőt számláló konferencia tovább erősítette a vállalati kultúrát, és megmutatta, hogy tehetségével mindenki hozzájárulhat a vállalat sikereihez.” - mondta Carl Lievens, a Daikin Central Europe ügyvezető igazgatója.

Folyamatos eszmecsere zajlik     

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy üdvözölhettem Toshitaka Tsubouchi elnököt, aki az európai vállalatcsoportunk stratégiai irányadója, és köszönthettem anyavállalatunk, a Daikin Europe további vendégelőadóit. Az európai központból érkező vendégek megismerhették a régió kihívásait és tartalmas beszélgetések formájában oszthatták meg egymással gondolataikat. A két napban sok tartalmas panelbeszélgetés és párbeszéd zajlott  és az országok best-practice piacterein a stratégiai témák kerültek előtérbe: a Daikin partner stratégiájáról, az európai ellátási helyzetről, a növekvő fűtési üzletágról, a teljes körű megoldásokról, a hagyományos B2B-üzletágról és a számos inspiráló helyi kezdeményezésről is szó esett.” mondta Lievens. Egy improvizációs tréner vezetésével a résztvevők megtapasztalhatták, hogy milyen módon tudnak együtt pozitív energiát generálni, és megtudták, hogyan lesznek képesek legyőzni az akadályozó tényezőket a személyes és szervezeti dimenzióban egyaránt.

Balasz_Zuggo

Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója

Carl_Lievens

Carl Lievens, a Daikin Central Europe ügyvezető igazgatója, 16 országért felel

Toshitaka_Tsubouchi

Toshitaka Tsubouchi, a Daikin Europe csoport elnöke

Daikin, a teljes körű megoldások megbízható szakértője

„Hálásak vagyunk, hogy két napra vendégül láthattuk a közép-kelet-európai régió vezetőit a budapesti Ensana Thermal Margitsziget hotelben, amely kiemelt ügyfelünk, a Danubius Group tulajdonában van. Csanádi Péter, a csoport műszaki igazgatója egy panelbeszélgetés keretében megosztotta a velünk kapcsolatos tapasztalatait és az együttműködésünkre vonatkozó elvárásait. Ennek a beszélgetésnek köszönhetően megismerhettük egy ingatlanfejlesztő nézőpontját is.” - mondta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója.

 

 

Csanádi Péter, a Danubius Group műszaki igazgatója kiemelte: „Minden épület más és más. Ez a felújítás tekintetében különösen igaz. Ha figyelembe vesszük az olyan új jogi követelményeket, mint az ESG-jelentés*, az összetettség tovább fokozódik. Olyan szolgáltatót kerestünk, amely magas szintű szakértelemmel rendelkezik, és megtalálja a lehető legjobb teljes körű fűtési, hűtési és szellőztetési  megoldásokat a szállodai projektjeinkhez. A Daikin ilyen partner.”

 

További információk

* Mi az az ESG? (deloitte.com)

A fényképek szerzői joga: Daikin Central Europe
 
Rólunk

 

A Daikin Central Europe Leadership Curriculum
A Daikin Central Europe Leadership Curriculum egy személyre szabott fejlesztési program, amelyet a Daikin közép-európai régiójában található 16 piac vezetői számára hoztunk létre. 2024-ig 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállaló fogja elvégezni a négy modulból álló képzési programot. A modulok a pozitív vezetés koncepcióján alapulnak, és a vállalat stratégiai irányvonalának megfelelően önmagunk, mások és a szervezet irányítására összpontosítanak. Minden modult egy belső és egy külső üzleti coach vezet. A modulok közötti időszakban és a modulok befejezése után a résztvevők csoportokban folytatják a vezetéssel kapcsolatos témák feldolgozását.
A Daikin Airconditioning Central Europe
A Daikin Airconditioning Central Europe 1999-ben alakult a Daikin Europe N.V. leányvállalataként, a székhelye Ausztriában, Bécsben található. A vállalat portfólióját fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési rendszerek alkotják, és az ezekhez kapcsolódó megoldásokat foglalja magában. Az értékesítési és szolgáltatási tevékenységekért több mint 560 alkalmazott és 2500 partner felel, akik 16 közép- és kelet-európai országban dolgoznak (Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Moldova, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia and Szlovénia). A bécsi központban található Your Daikin World egy modern élményközpontot biztosít a HVAC-R ágazat és az építőipar számára, amely lehetővé teszi a szállodák, a kiskereskedelmi egységek, az irodák és a nagy kereskedelmi egységek testre szabott megoldásainak közös kidolgozását. Itt található a Daikin Central Europe régió kilenc képzési központjának egyike is.
 
Médiakapcsolat
Doris Passler
Vállalati kommunikáció, Közép-Európa
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1, 1230 Bécs, Ausztria
T: +43 (0) 664 24 56 444
E: passler.d@daikin.at

További hasonló témájú cikkek

  • Daikin sajtótájékoztató a fűtéskorszerűsítésre javasolt hőszivattyús megoldásokról

    Sajtóközlemény, 2022. augusztus 24.: Fűtéskorszerűsítés hőszivattyús technológiával
  • 300 millió eurós beruházással létesít új hőszivattyúgyárat Lengyelországban a Daikin Europe

    A Daikin Europe N.V. bejelentette, hogy 300 millió eurós beruházással új gyárat létesít a lengyelországi Łódźban. Az új üzem egyúttal a Daikin első gyártó telephelye lesz Lengyelországban.
  • Új kutató-fejlesztő központ és hőszivattyú gyártás bővítése a Daikin Europe-nál

    Brüsszel, 2022. június –A Daikin Europe N.V. 2022. májusában megkezdte új EMEA Kutató-Fejlesztő Központjának építését a belgiumi Ghentben. A 140 millió eurós beruházás eredményeként létrejövő központ mintegy bázisként fogja majd össze a Daikin portfóliójában található hőszivattyúk és kereskedelmi hűtési rendszerek K+F tevékenységét. Ezzel egyidejűleg az európai központ további beruházásokat jelentett be hőszivattyús gyártási kapacitásainak bővítése kapcsán. Az épületek dekarbonizációs folyamatait és az EU-s célkitűzéseket segítendő (REPower EU, FitFor55) újabb gyártósorokkal bővül a belgiumi Oostendben lévő Daikin gyár.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra