Skip to main content

Vállalati hírek

A Daikin várakozásai szerint a levegő-víz hőszivattyús piac 10 millióra nőhet a következő hét évben

Sajtóközlemény, 2023. március 

A Daikin Europe várakozásai szerint 2030-ra az akkorra várható 14 millió fűtési rendszerből 10 millió levegő-víz hőszivattyú lesz. A hőszivattyús technológia korai alkalmazójaként és a hőszivattyúk, mint fenntartható fűtési megoldások népszerűsítésének úttörőjeként a Daikin 2006 óta 1,2 millió levegő-víz hőszivattyút telepített Európában, és mostanra teljes mértékben felkészült a növekvő igények kielégítésére.

Brüsszel, 2023. március – Az ISH 2023 kiállításon a Daikin megmutatta, hogy növekedése folytatódni fog: A szegmens piacvezetőjeként 2024-ben piacra dobja az új Daikin Altherma 4-et, és a következő években folyamatosan bővíti gyártási kapacitásait. A vállalatcsoport megerősíti és tovább bővíti helyi termelési kapacitásait Európában (Németországban, Belgiumban, Csehországban), és egy új lengyelországi hőszivattyús gyáregységet is létrehoz, amely a legnagyobb lesz Európában.

Hőszivattyúk 2030-ra az európai otthonok 70%-ában

Az európai tagállamok folyamatos lépéseket tesznek az ingatlanok és ezáltal a fűtési piac karbonsemlegesítésére. A levegő-víz hőszivattyús piac egyenletes ütemben nőtt 2010 és 2020 között. A Green Deal bevezetését követően és a REPowerEU javaslatcsomag hatására a jelenlegi hőszivattyú-piac 2022-ben 1,6 millió hőszivattyúra nőtt, és a gáztól való függetlenedési törekvéssel további növekedés várható, a várakozások szerint elérheti a 3,5 milliót.

A várhatóan megnövekvő felújítási projektekkel együtt a Daikin arra számít, hogy az európai fűtési piac 2030-ra 14 millióra nő, amelyből 10 millió levegő-víz hőszivattyú lesz. Ez azt jelenti, hogy 10 fűtési rendszerből 7 hőszivattyú lesz. Jelenleg 10-ből 2 a hőszivattyú.

A Daikin készen áll a növekvő hőszivattyús kereslet kielégítésére

A Daikin elsők között vezette be a levegő-víz hőszivattyús technológiát Európában – 2006-ban a Daikin Altherma első sorozatával. Azóta úttörő szerepet játszott a hőszivattyúk, mint fenntartható fűtési-hűtési-melegvíz készítési megoldások népszerűsítésében, a piacot a megújuló energiaforrások felé terelve. Az új építésűeknél alkalmazott hőszivattyúk kulcsszereplőjeként a Daikin folyamatosan bővítette hőszivattyú portfólióját, hogy a felújításokhoz és a gázkazán cseréjére is megfelelő alternatívát tudjon kínálni. Mindez mára piacvezető pozíciót és 1,2 millió Daikin levegő-víz hőszivattyú telepítését eredményezte Európa-szerte.

A növekedés folytatódik: a Daikin 2023-ban piacra dobja a Daikin Altherma 3 R MT-t, az új Daikin Altherma 4 sorozatot pedig 2024-re tervezik bevezetni. Ezek a hőszivattyúk új kültéri egység dizájnnal és intelligens vezérlési funkciókkal jelennek meg, valamint egyéb új funkciókat is tartalmaznak majd. Teljes egészében Európában fejlesztik és gyártják, és a széles portfólió révén maximális telepítési szabadságot biztosítanak. Ezek a legújabb hőszivattyúk szintén bemutatásra kerültek a Daikin standján az ISH 2023 során.

2025-re a Daikin bővíti gyártási kapacitását a meglévő belgiumi, csehországi és németországi gyártóüzemek bővítésének köszönhetően. Emellett jelentős beruházás történik egy új lengyelországi gyár felépítésébe, amely várhatóan 2024-ben nyílik meg. 2025-től csak ennek a gyárnak a termelési kapacitása évi egymillió hőszivattyú lesz, így ez a Daikin legnagyobb hőszivattyú gyára lesz Európában.

 

 

Patrick Crombez, a Daikin Europe fűtési és megújuló energiaforrásokért felelős vezetője a következőket nyilatkozta: „Az európai termelési kapacitásokba történő beruházás a Daikin “közel a piacokhoz” stratégiájának kiváló példája. A Daikin mindig is arra törekedett, hogy termékeinket az általunk kiszolgált piacokhoz a lehető legközelebb fejlesszük és gyártsuk. Minden tekintetben közel vagyunk a piacokhoz: Európában 13 gyártóüzemünk, 90 irodánk van, naponta 3000 ember áll az ügyfelek rendelkezésére, valamint 61 oktatóközponttal büszkélkedhetünk. Európa-szerte 200 km-es körzetben mindenhol van egy oktatóközpontunk. Ez is azt bizonyítja, hogy fontosak számunkra a jól képzett szerelőink: Célunk, hogy az iparágban a biztonsági előírások fokozott betartására törekedjünk. Ezért a Daikin bevezeti a Stand by Me – Certified Partner hálózatot: egy új, egész Európára kiterjedő támogatási és útmutatási programot, amely továbbra is arra a magasan képzett, szakmailag jól felkészült, minősített telepítő partnerekre és szerviztechnikusokra épül, akiket az egyes európai leányvállalatainknál eddig is magas szakmai színvonalon képeztünk.”

Fedezze fel a Daikin „Feel Good Technology” -t az ISH során. A Daikin Europe 2023. március 13. és 17. között várja látogatóit a frankfurti ISH kiállításon (E41-es stand, 12.0-s csarnok, Messe Frankfurt vásárterület, Frankfurt am Main).

A fényképek szerzői joga: Daikin Central Europe

Daikin_ISH
Daikin_ISH
Daikin_ISH
Rólunk

 

A Daikin Central Europe Leadership Curriculum
A Daikin Central Europe Leadership Curriculum egy személyre szabott fejlesztési program, amelyet a Daikin közép-európai régiójában található 16 piac vezetői számára hoztunk létre. 2024-ig 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállaló fogja elvégezni a négy modulból álló képzési programot. A modulok a pozitív vezetés koncepcióján alapulnak, és a vállalat stratégiai irányvonalának megfelelően önmagunk, mások és a szervezet irányítására összpontosítanak. Minden modult egy belső és egy külső üzleti coach vezet. A modulok közötti időszakban és a modulok befejezése után a résztvevők csoportokban folytatják a vezetéssel kapcsolatos témák feldolgozását.
 
A Daikin Airconditioning Central Europe
A Daikin Airconditioning Central Europe 1999-ben alakult a Daikin Europe N.V. leányvállalataként, a székhelye Ausztriában, Bécsben található. A vállalat portfólióját fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési rendszerek alkotják, és az ezekhez kapcsolódó megoldásokat foglalja magában. Az értékesítési és szolgáltatási tevékenységekért több mint 560 alkalmazott és 2500 partner felel, akik 16 közép- és kelet-európai országban dolgoznak (Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Moldova, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia and Szlovénia). A bécsi központban található Your Daikin World egy modern élményközpontot biztosít a HVAC-R ágazat és az építőipar számára, amely lehetővé teszi a szállodák, a kiskereskedelmi egységek, az irodák és a nagy kereskedelmi egységek testre szabott megoldásainak közös kidolgozását. Itt található a Daikin Central Europe régió kilenc képzési központjának egyike is.
 
Médiakapcsolat
Doris Passler
Vállalati kommunikáció, Közép-Európa
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1, 1230 Bécs, Ausztria
T: +43 (0) 664 24 56 444
E: passler.d@daikin.at

További hasonló témájú cikkek

 • ISH 2023

  Az ISH-n debütál a Daikin Altherma 4

  A piacvezető Daikin megváltoztatta a hőszivattyúk piacát az Altherma 3-mal, s a termékcsalád-sorozat újdonságai és minőségi megoldásai más gyártók számára is irányadóvá váltak. Az új Daikin Altherma 4 -es sorozattal szintén ez a cél. A termékbevezetés 2024-ben várható, de a bemutatóra már márciusban sor kerül. #pr2231
 • Daikin-Central-Europe-Leadership-Conference-2023

  A Daikin Central Europe a növekedési stratégiája részeként átfogó vezetői fejlesztési programot hoz létre

  Bécs, Budapest, 2023. február –A Daikin Central Europe üzleti stratégiájának, a Fusion25-nek egyik alappillére az emberek fejlesztése. A vállalat 2025-ig minden üzleti területen (a hagyományos B2B-üzletágban, a lakossági fűtési üzletágban és a teljes körű megoldásokban) jelentős növekedés elérését tűzte ki célul. Egy évvel ezelőtt a vállalat elindította átfogó vezetői fejlesztési programját, amely a Daikin Central Europe Leadership Curriculum nevet kapta. 2024-ig 16 közép-európai piac több mint 170 vezető beosztásban dolgozó munkavállalója végzi el a négy modulból álló képzést, amely biztosítja számukra a személyes fejlődést, és le-hetővé teszi, hogy a vezetők megfelelhessenek az előttük álló kihívásoknak. #pr2232
 • Daikin sajtótájékoztató a fűtéskorszerűsítésre javasolt hőszivattyús megoldásokról

  Sajtóközlemény, 2022. augusztus 24.: Fűtéskorszerűsítés hőszivattyús technológiával

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra