Skip to main content

Termékbemutató

A Daikin 5. generációs hővisszanyerős VRV rendszerének szerepe az épületek karbonsemlegesítésében

Sajtóközlemény, 2022 március

A Daikin további részleteket oszt meg az új hővisszanyerős VRV 5 rendszer 2022. júliusi bevezetésével kapcsolatban: A Daikin először 40 éve kifejlesztett VRV (Variable Refrigerant Volume) technológiájának legfrissebb újítása nemcsak a tervezés és telepítés páratlan egyszerűségét és rugalmasságot biztosít, de új lehetőségeket is kínál a nagy épületek (irodaházak, szállodák, kereskedelmi egységek) karbonlábnyomának csökkentésére, valamint a közvetlen és közvetett környezeti hatások mérséklésére.

Alacsonyabb közvetlen és közvetett kibocsátás? 

Bécs, 2022. március – Az épületek dekarbonizációjának elősegítése érdekében az új HVAC rendszereknek általában csökkenteniük kell mind a közvetlen, mind a közvetett CO2-egyenértéket. A Daikin a valós életkörülmények közötti működési hatékonyság maximalizálására és emellett a környezeti hatás minimalizálására összpontosított a termékfejlesztéskor: Az új megoldás piacvezető szezonális hatékonysággal rendelkezik, az előző generációhoz képest 13%-os növekedéssel. 

Go to the VRV 5 online designer seminar to see more details

A Daikin rendkívül hatékony, 3 csöves hővisszanyerős rendszere lehetővé teszi az egyidejű hűtést és fűtést, egyéni komfortszabályozást, valamint maximális rugalmasságot biztosít azáltal, hogy a hűtést igénylő területekről elvont hő egy részét a fűtést igénylő területekre tudja továbbítani. 

A Daikin VRV rendszere egy olyan közvetlen elpárologtatós rendszer, ahol a hőátadási lépések száma minimalizálva van: a hőenergiát a kültéri egységen keresztül közvetlenül a levegőből veszi fel, majd utána a hűtőközeg a beltéri levegőnek közvetlenül adja le. Ezáltal minimalizálhatóak a veszteségek és javul a rendszer általános hatékonysága.

A rendszer esetleges közvetlen hatásának csökkentése érdekében az új hővisszanyerős VRV 5 -öt az alacsonyabb globális felmelegedési potenciálú (GWP) R-32 hűtőközeghez tervezték. Az R-32 nemcsak hatékonyabb hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint az R-410A, de alacsonyabb hűtőközeg-töltetmennyiségre van szükség, és alacsonyabb a GWP-je is. Ezek együttesen a rendszer esetleges közvetlen CO2-egyenérték-kibocsátásának akár 71%-os csökkentését is eredményezhetik. Mivel az R-32 egykomponensű hűtőközeg, könnyen visszanyerhető és újrahasznosítható, ezáltal támogatja a Daikin hűtőközegek körforgásban tartására létrehozott gazdasági modelljét a L∞p by Daikint

A megnövelt teljesítmény és a legmodernebb technológiák kombinációja azt eredményezi, hogy a hővisszanyerős VRV 5 HR rendszer ideális megoldás az olyan projektekhez, ahol a kisebb környezeti hatás prioritás, és a BREEM, LEED vagy WELL tanúsítás a kitűzött cél. 

A rugalmas és hatékony rendszer előnyei bármely irodai, szállodai vagy kereskedelmi épületben

 • Kategóriájában legjobb kialakításának és sokoldalú telepíthetőségének köszönhetően a VRV 5 rendszerek sokféle épülethez és helyszínhez alkalmasak.
 • Hűtésnél +46°C-ig, fűtésnél -20°C-ig terjed a működési hőmérséklettartomány.

 • A ventilátorok 78 Pascal (Pa) külső statikus nyomás tartalékkal rendelkeznek, így akár zárt helyekre vagy rács mögé is telepíthetők, légcsatornát alkalmazva 

 • A 40 db(A) hangnyomásig terjedő öt alacsony zajszint beállítás lehetővé teszi az urbánus környezetben, a lakott területeken érvényes követelményeknek megfelelő telepítést, miközben megnövelt komfortot biztosít.

 • A hővisszanyerős VRV 5 ugyanolyan hosszú csővezetékekkel telepíthető, mint a jelenlegi VRV termékcsalád, és még kisebb csőátmérőkkel is lehet kalkulálni, tovább csökkentve a szükséges telepítési helyigényt és a költségeket.

 • A piac legszélesebb kültéri egység választékát kínálja, akár 90 kW fűtési teljesítménnyel.

 • A Daikin Shîrudo technológiájának köszönhetően kis helyiségekben és terekben is használható.

 • Ezenkívül a hővisszanyerős VRV 5 telepítése gyors és egyszerű. A BSSV dobozok sorbakötésével csökkenthető a keményforrasztási pontok száma, valamint kevesebb osztóidomra (REFNET) van szükség.

A megbízhatóság és gondtalan működés garantált

Az integrált Shîrudo technológia sokoldalúságot biztosít bármely helyiség vagy tér beltéri klímájának pontos szabályozásához, minden további helyszíni felszerelés vagy időigényes vizsgálatok nélkül. A gyárilag beépített védőintézkedésekkel és az Xpress szoftveren keresztüli egyszerű ellenőrzéssel a Daikin garantálja az adott IEC termékszabványnak való megfelelést. Abban a valószínűtlen esetben, ha a hűtőközeg szivárogna, a rendszer azonnal észleli azt, és a berendezés érintett részét leválasztja. Ez minimálisra csökkenti a szivárgó hűtőközeg mennyiségét, és azt jelenti, hogy csak a rendszer érintett részében lévő egységek állnak le, míg a többi tovább tud üzemelni.

Kompatibilis az intelligens beltéri egységekkel és a többfunkciós vezérléssel

A hővisszanyerős VRV 5 rendszer kombinálható a modern, dizájnos R-32-re tervezett beltéri egységek széles választékával, és maximális rugalmasságot kínál bármely helyiséghez. Szellőztető egységeket is lehet integrálni a beltéri levegő minőségének további javítása és egészségesebb beltéri környezet kialakítása érdekében.

A felhasználóbarát és intuitív vezérlők biztosítják a rendszer legkényelmesebb és leghatékonyabb működését. A Daikin mini BMS-e, az intelligens Touch Manager könnyedén integrálja a klímaszabályozást és a harmadik féltől származó berendezéseket egy rendszerbe. A helyi és felhőalapú hozzáférésnek köszönhetően, bárhonnan vezérelhető az épületfelügyeleti rendszeren keresztül érintőképernyőn, intraneten vagy interneten keresztül.

A hővisszanyerős VRV 5 számos támogató eszközt kínál a szakemberek számára, például BIM objektumokat és alaprajz-alapú szoftvereket, amelyek megkönnyítik a rendszer tervezését és kiválasztását, vagy a helyi szakértői csapat által biztosított teljes projekt- és műszaki támogatást.

George Dimou, a Daikin VRV rendszerek termékmenedzsere elmondta: „Soha nem volt nagyobb hangsúly az épületek karbonsemlegességének támogatásában, és a HVAC-R piac fontos szerepet játszik mindebben. Mindannyiunkon múlik, hogy alkalmazzuk-e a rendelkezésre álló megoldásokat, mint például a hővisszanyerős VRV 5 rendszert. Helyi szakértő kollégáink készen állnak arra, hogy támogassák az építőipart, hogy mindannyian azonnal cselekedhessünk. 

 

A hővisszanyerős Daikin VRV 5 rendszerek várhatóan 2022. júliusától lesznek elérhetőek. 

További információk: www.daikin-ce.com/VRV5HR

Vagy további hasznos információkat kaphat a VRV 5 designer Seminar regisztrációt követő online megtekinthető előadásából. 

Képek: Copyrights Daikin Europe

 

További érdekességek

 • F-gáz szabályozás és ami mögötte van

  Elegendő-e csak a hűtőközegek környezeti hatását vizsgálni?
 • L∞p by Daikin: a dm-drogerie markt kiskereskedelmi hálózat is partnerségre lépett a hűtőközegek körforgásban tartásáért

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra