Skip to main content

Tiszta levegővel az egészségért ősszel is Daikin légtisztítóval

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan védekezhetsz hatékonyan az őszi megbetegedések, vagy akár a koronavírus ellen.

Lassan vége a nyárnak és már be is köszöntött a hűvösebb, nyirkos őszi időjárás, amely sajnos remek táptalaja a különböző vírusfertőzéseknek, légúti megbetegedéseknek, vagy az influenzának. Ha ez még nem lenne elég, a szakértők szerint a koronavírus továbbra is fenyeget bennünket. Cikkünkben bemutatjuk, a légtisztítók hogyan segíthetnek csökkenteni ezeknek a betegségeknek a kialakulását. 

Az orvostudomány ugyan cáfolja, hogy léteznek őszi betegségek, mégis számos olyan betegség akad, amely az évszak beköszöntével gyakrabban előfordul. Ilyenek a különböző vírusfertőzések, meghűléses betegségek, gyomor- és bélbetegségek, allergiás tünetek. Ezek kialakulásának ebben az időszakban több oka is van. Az egyik, hogy a szervezetünk a napos órák számának csökkenésével egyre kevesebb természetes D-vitaminhoz jut, így a védekezési folyamatai is gyengülnek. A lehűlő levegő pedig a nyálkahártyáink védekezőképességét teszi próbára. Arról nem is beszélve, hogy a nyári szünet és a nyaralások végeztével mindenki visszakerül a közösségbe, ahol a cseppfertőzéssel terjedő vírusok lesben állnak a közlekedési eszközökön, billentyűzeteken, fogantyúkon, kilincseken és kapaszkodókon. Ezért terjednek ilyenkor könnyebben a különböző felsőlégúti megbetegedések, a nátha és az influenza is. 

Ezeken kívül az ősz köztudottan az allergiaszezon ideje is, a parlagfű augusztustól októberig virágzik, de ilyenkor még a fekete üröm, a csalánfélék, a füvek és a libatopfélék is ontják magukból a polleneket. 

Ha ez mind nem lenne elég, a szakértők szerint a küszöbön van a másfél-két éve az életünkbe tolakodó koronavírus-járvány negyedik hulláma is. Bár a híradások szerint még csak lassan emelkednek az esetszámok Magyarországon, a szakértők már félve intenek a járványhelyzet esetleges romlásától. 

A Daikin légtisztítók a speciális Flash Streamer technológia és HEPA szűrő technológia kombinációjának köszönhetően segít lakásodból eltávolítani a vírusokat és baktériumokat,

ezzel is kevesebb esélyt adva a megbetegedéseknek. A Daikin megerősített hatékonyságú, szabadalmaztatott streamer technológiája sikeresen hatástalanítja az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) 99,9%-át, 3 órás működést követően.

Az elismert francia laboratórium, a lille-i Pasteur Intézet az elvégzett tesztek alapján arra az eredményre jutott, hogy a Daikin légtisztító készülékei 2,5 perc alatt eltávolítják a HCoV-229E koronavírus több mint 99,98%-át*.

A Lille-i Pasteur Intézet laboratóriumaiban végzett tesztek alapján a Daikin légtisztítók 2,5 perc alatt távolítják el a HCoV-229E koronavírus több mint 99,98%-át. Ez a vírus is a SARS-CoV-2 víruscsaládba tartozik, amely a COVID-19 világjárványt okozó koronavírus.

A készülékeket a H1N1 vírus ellen is 99,93%-os hatékonyságúnak értékelték 2,5 perc üzemidő alatt. A H1N1 a közönséges influenzát okozó vírus.

Ez azt jelenti, hogy a Daikin légtisztító készülékek kiegészítő lehetőséget jelentenek a légúti megbetegedések elleni küzdelemben. A kompakt „plug and play”, vagyis elektromos hálózati csatlakoztatás után azonnal használható légtisztító nagymértékben hozzájárulhat a légzőszervi vírusok terjedési kockázatának csökkentéséhez.

Ez a felfedezés mérföldkő a Daikin célkitűzésében, miszerint a légtisztító piac meghatározó szereplőjévé váljon Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Hogy pontosabb képet kapj, lássuk, hogyan is működik ez a technológia! 

A Daikin által 2004-ben kifejlesztett streamer technológia a káros anyagok oxidáció révén történő lebontását végzi. A „Streamer Discharge” olyan típusú plazma kisülés, amelynek során stabilan létrehozott nagysebességű elektronok alkotják az innovatív légtisztítási technológia alapját. A hagyományos plazma kisüléshez képest sokkal magasabb a rendszer oxidatív lebontóképessége. Továbbá a levegő más összetevőivel kombinálva ezek a nagymennyiségű elektronok olyan erőteljes oxidatív lebontóképességgel rendelkeznek, amely folyamatosan semlegesíti a szagokat, a baktériumokat és a levegőben lévő szennyezőanyagokat.

A Daikin légtisztítói így kiváló kiegészítő eszközként szolgálnak a légúti megbetegedések és az allergia elleni küzdelemben. Kompakt plug-and-play kialakításúak, így a lakás különböző helyiségeiben is használhatók., A  vírusokat csapdába ejtő, elektrosztatikus HEPA szűrő és a vírusokat elpusztító, Daikin által szabadalmaztatott Flash Streamer egységkombinációjának köszönhetik hatékonyságukat.  A gyerekek ősztől óvodába, iskolába járnak, és ez az időszak sok szülő számára megnehezíti a mindennapokat, mert a gyerek közösségbe járása gyakran egyet jelent a betegeskedésekkel, a légúti vírusok haza cipelésével is. A légtisztítóval legalább az otthonod levegőjét tisztán tudhatod, és a Daikin márkaboltban most ki is próbálhatod (hazaviheted tesztelni). . 

További információkért látogass el weboldalunkra, nézz körül és bátran keresd fel szakértőinket akár online, vagy márkaboltunkban személyesen, akik szívesen segítenek minden felmerülő kérdésed megválaszolásában és a számodra leginkább megfelelő berendezés kiválasztásában. 

Hasonló tartalmak

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra