Skip to main content

Kellemes hőmérséklet, tiszta otthoni levegő

Egy megfelelő klíma kellemes hőmérsékletet biztosít nyáron és télen is (fűteni is képes), tisztítja a levegőt, és a páratartalmat is optimális szinten tartja.

Ahogy idősödünk, jobban odafigyelünk egészségi állapotunkra és a komfortosság megteremtése is fontosabb szerepet tölt be az életünkben. Többet foglalkozunk vele, hogy hogyan étkezünk, mennyit mozgunk, mennyire kényelmes az ágy, és nem mindegy, milyen a hőmérséklet a lakásban. Egyszóval: jobban odafigyelünk magunkra.

A gyerekek kirepültek, élik saját életüket, így már nem arról szólnak a mindennapjaink, hogy gondoskodjunk a családról. Végre élvezhetjük a több pihenést, és fontossá válik, hogy kényelmesebbé tegyük otthonunkat pl. egy új kanapéval vagy hogy megteremtsük az egészséges és komfortos környezetet egy légkondicionáló segítségével.

Egy megfelelő klíma kellemes hőmérsékletet biztosít nyáron és télen is (fűteni is képes), a klíma tisztítja a levegőt, és a páratartalmat is optimális szinten tartja. Mindez jelentősen javítja az otthonunkban lévő levegő minőségét, és ezáltal kellemes, egészséges „légkörben” tölthetjük mindennapjainkat. Ha pedig elszállásoljuk az unokákat, megnyugtató, hogy a kicsik is idilli, biztonságos környezetben élvezhetik az együttlétet a nagyszülőkkel.

 

Kellemesebb környezet: kellemesebb közérzet

Az az igazság, hogy az ideális otthoni hőmérséklet (20-23 fok) csupán néhány hétig élvezhető az átmeneti tavaszi, illetve őszi időszakban „segédeszköz”, vagyis hűtő- vagy fűtőberendezés használata nélkül. Amint tavasz közepétől egyre melegebb az idő, majd nyáron hullámokban eláraszt bennünket a szinte elviselhetetlen hőség, az otthoni hőmérséklet cseppet sem mondható komfortosnak.

A nagy melegek és hőmérséklet-ingadozások – különösen idősebb korban – fokozottan megterhelhetik a szervezetet, keringési, illetve anyagcsere-problémák léphetnek fel. A túl meleg, száraz levegőben elszaporodhatnak a baktériumok, fejfájást és légzési nehézségeket okozva.

Télen, a nem megfelelő fűtés miatt, a hidegebb levegő alacsonyabb vérnyomást, illetve hipotermiát eredményezhet. Ezenkívül a magas páratartalom kedvez a penészgombák elszaporodásának, amely valamennyi korosztály egészségére és közérzetére negatív hatással lehet.

Van rá egyszerű megoldás, hogy biztosíthassuk otthonunkban az optimális hőmérsékletet, páratartalmat és a tisztább levegőt is?

Igen: egy multifunkciós, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas, kompakt méretű, alacsony energiafogyasztású klímaberendezéssel saját igényeinknek megfelelő, kellemes környezetet teremthetünk otthonunkban.

 

Daikin Comfora – hatékony hűtés, fűtés, légtisztítás

Ez a kisebb méretű, praktikusan elhelyezhető klíma diszkréten dolgozik a háttérben, szinte észre sem vesszük. Az eredmény viszont annál kellemesebb és megnyugtatóbb, hiszen ezentúl nem lesz gondunk a fullasztó hőséggel, a kellemetlen hideggel vagy a szálló porral és allergénekkel.

 

A lakás csendes klímafelelőse

A Daikin Comfora hihetetlenül csendes, gyakorlatilag nem is hallható. Helytakarékos kialakítása miatt az ajtó fölé is szerelhető (ideális felújítási projektekhez), így később már szinte észre sem fogjuk venni, hogy ott van.

Automatikusan állítja a függőleges és vízszintes légáramlást, valamint a ventilátorsebességet is, hogy a szobában mindenhol egyenletes hőmérséklet legyen. Beállíthatunk gyors hűtést vagy fűtést, illetve használhatjuk a készüléket kizárólag ventilátorként csupán levegőmozgatásra is.

 

Folyamatosan tiszta levegő

A különböző szűrőknek köszönhetően búcsút inthetünk a polleneknek, szálló pornak és kellemetlen szagoknak:

  • Az ezüst allergén eltávolító és légtisztító szűrő elpusztítja az olyan allergéneket, mint a pollenek vagy poratkák.

  • A légszűrő eltávolítja a levegőben szálló részecskéket, pl. por és egyéb apró részecskék.

  • A titánium-apatit szűrő semlegesíti a kellemetlen szagokat, pl. dohányfüst, kisállatok szaga.

Ezenkívül a „száraz programmal” csökkenthetjük a levegő páratartalmát.

 

Hatékony és energiatakarékos

A Daikin egyedülálló technológiai fejlesztései nemcsak az optimális hőmérsékletről és tiszta levegőről, de az energiatakarékosabb működésről is gondoskodnak.

Econo üzemmódban a légkondicionáló csökkenti az energiafogyasztást. Éjszakai üzemmódban megakadályozza a túlhűtést vagy túlfűtést, készenléti üzemmódban pedig 80%-kal kevesebb áramot fogyaszt.

Az új, környezetbarátabb R32 hűtőközeggel működik, ami ráadásul még nagyobb energiahatékonyságot eredményez (hűtésben és fűtésben is mérettől függően akár A++ ).

 

A Daikin Comfora segítségével egyszerűen megteremtheti otthonában a kellemes és egészséges környezetet. Ha felkeltettük érdeklődését, és további információkra lenne szüksége, töltse ki az alábbi linken elérhető űrlapot, és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra