Skip to main content

Fűtés klímával

Tényleg lehet hatékonyan fűteni klímával? IGEN!

Olvasási idő: 2 perc

Tényleg lehet hatékonyan fűteni klímával?

Röviden: igen, a modern technológiának köszönhetően (kompresszoros és inverteres technológia), amit a légkondicionáló rendszerekben használnak, számos előnnyel számolhatunk, ha a klímát fűtésre használjuk. Annak ellenére, hogy hosszú évek óta a klíma a köztudatban elsősorban még mindig inkább csak hűtési funkciója miatt ismert és keresett. Ezen általánosan elterjedt nézettel szemben azonban tudni kell, hogy a klíma sokkal szélesebb működési tartományban képes a hűtés mellett fűtésre is. A következőket érdemes tudni ezzel kapcsolatban:

Hogy működik?

A klíma a hőszivattyú működési elve alapján működik, tulajdonképpen egy levegő-levegő hőszivattyú, ami a hőenergiát a hűtőközeg segítségével szállítja egyik környezetből a másikba.  A kültéri egység felelős a környezeti levegőből történő hő kinyeréséért, amit a kompresszor segítségével a hűtőközeg nyomásának változtatásával lehűtve vagy felmelegítve továbbít a beltérinek a két egységet összekötő kalorikus csöveken keresztül. Ez lehűti vagy felmelegíti a belső hőcserélőt és elindul a hűtés vagy a fűtés folyamata. Az ehhez szükséges energia egy része megújuló energiaforrásból, jelen esetben a levegőből származik, így a klímával történő fűtéssel - a berendezés jósági fokának függvényében - kevesebb energiát használunk, mint a hagyományos fűtési rendszerekkel. Kiváló környezetbarát alternatívája lehet fűtéskorszerűsítés esetén egy olaj- vagy villanyradiátornak, elektromos fűtésnek, régebbi gázkazánnal történő fűtésnek. A Daikin hőszivattyúk akár 80 százalékban megújuló energiaforrásból táplálkoznak, és még akkor is hatékonyan fűtenek, ha a külső hőmérséklet mínusz 20 °C-ig süllyed. És most csak a hagyományos klímákról írtunk, de vannak kifejezetten fűtésre optimalizált változatok is, amelyek -25°C külső hőmérséklet mellett is képesek fűteni, teljesítményvesztés nélkül.

A fosszilis tüzelőanyagok a múlté

A fosszilis tüzelőanyagokról, például gázról a hőszivattyús elven működő megoldásra való áttérés pozitív hatással van nemcsak a környezetre, de a pénztárcánkra is. Nem beszélve a komfortszintről. A meleg levegő egy gombnyomásra érkezik, és azonal érezhető. Akár távolról, telefonon keresztül is irányítható egy applikáción keresztül. Az inverteres technológia rugalmasságát és hatékonyságát tükrözi, hogy a külső hőmérséklet emelkedésével a légkondicionáló rendszer is csökkenti a teljesítményét, azaz az éjszakai, reggeli hűvösebb külső hőmérséklet után a napközbeni melegedéssel visszavesz a teljesítményéből a kívánt belső hőmérséklet elérésekor - a hagyományos fűtési rendszerek nem tudnak ilyen gyorsan reagálni.

Bízunk benne, hogy sikerült meggyőződnöd, a klímával valóban lehet hatékonyan fűteni. Nincs más hátra, mint hogy megtaláld az igényeidnek leginkább megfelelő energiahatékony klíma megoldást, legyen szó lakásról, házról, vagy akár nyaralóról, hogy aztán az megelégedéssel szolgálhasson mind funkcionalitás, mind energiahatékonyság terén, és eleget tudjon tenni a gazdságos fűtési megoldással szemben támasztott igényeidnek.

Vajon jól fűtünk?

Olvasd el következő bejegyzésünket, ahol a fűtéssel kapcsolatos 5 tévhitet tárgyaljuk.

A Daikin klímák segítségével egyszerűen megteremtheted otthonodban a kellemes hőmérsékletű és egészséges környezetet. Ha felkeltettük érdeklődésed, és további információkra lenne szükséged, töltsd ki az alábbi linken elérhető űrlapot, és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hasonló tartalmak

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra