Skip to main content

Régi klímád szeretnéd lecserélni? Tudj meg többet az inverteres technológiáról

Most megtudhatod, mit is jelent az inverteres klíma technológia, és mik az előnyei a régebbi, ON/OFF-os vagy ki-/bekapcsolós klímaberendezésekkel szemben. 

Ha éppen azon gondolkozol, hogy meglévő klímád egy korszerűbb és megbízhatóbb (netalántán halkabb) megoldásra váltsd le, akkor ez a cikk neked szól.

Most megtudhatod, mit is jelent az inverteres klíma technológia, és mik az előnyei a régebbi, ON/OFF-os vagy ki-/bekapcsolós klímaberendezésekkel szemben.

Az inverter egy energiatakarékos technológia, amely kiküszöböli a légkondicionálók energiapazarlását úgy, hogy hatékonyan szabályozza a motor (klímánál a kompresszor) sebességét. Ahelyett, hogy további energiát használnánk el az indítással és leállítással, az inverter beállítja a kompresszor sebességét a kívánt hőmérséklet eléréséhez, így az folyamatosan működik és még hatékonyabb lesz. Működésének lényege, hogy a gép hőérzékelője folyamatosan méri a helyiség hőmérsékletét, ezt pedig az általunk beállított hőfokhoz igazítja. Az inverteres klímában található kompresszor fordulatszáma a hőfokhoz illeszkedve működik, vagyis, ha a helyiség hőmérséklete megközelíti a kiválasztott fokot, az inverter csökkenti a kompresszor fordulatszámát, ezzel csökkentve a fogyasztást. Az on-off típusú gépekkel ellentétben az inverteres klíma folyamatosan dolgozik. Nem kapcsol ki és be, ehelyett mindig a legoptimálisabb teljesítményen működik. A Daikin inverteres technológiája akár 30%-kal csökkenti az energiafogyasztást. 2015 óta az EU rendeletben szabályozza, hogy az Unióban csak inverteres klímákat lehet forgalmazni. Manapság tehát ez nem egy extra előny, hanem csak ilyet lehet kapni. A régebbi készülékek cseréje miatt azonban érdekes a témával foglalkozni.   

Legnagyobb előnye tehát annak ellenére, hogy folyamatosan működésben van, hogy lényegesebben kevesebbet fogyaszt, mint a régebbi, on-off klímák. Ebből következik, hogy mivel nincs állandó be- és kikapcsolás, minimális a hőmérséklet-ingadozás, ami sok esetben megviseli az ember szervezetét. 

Az inverteres klíma energiahatékonysága mellett a másik leghálásabb tulajdonsága a halk üzemmód, ami annak tudható be, hogy a kültéri egység szinte sosem üzemel 100%-on. Hőmérsékletszabályozó szenzorának köszönhetően nem ontja magából a hideg levegőt, amitől a hőérzet is kellemesebb és ezáltal kisebb az esély a megfázás, vagy az ízületi gyulladás kialakulására. Az inverteres klímával nem csak hűteni, de fűteni is tudunk, ezt a funkcióját pedig akár -20 fokos külső hőmérséklet mellett is tökéletesen ellátja. A fűtésre optimalizált változatok pedig mindezt még alacsonyabb külső környezeti hőmérséklet mellett is képesek hatékonyságveszteség nélkül. 

Az előzőekben említett energiahatékonyságának és folyamatos működésének köszönhetően kevésbé terheli a hálózatot. Amikor egy régi klímát bekapcsolunk, az olyan, mint amikor egy sok lóerős autót elindítunk és hirtelen felugrik a sebessége 0-ról 100 km/órára. Ekkora nagy terheléssel jár a hálózatunkra. Ezzel szemben az inverteres klíma folyamatosan készenlétben van, és lassan, fokozatosan növeli a teljesítményt, hogy elérje a kívánt hőfokot. Amikor pedig ez teljesült, egyenletes fogyasztás felhasználásával tartja fent a kívánt hőmérsékletet.

Daikin Perfera

Ha meggyőződtél róla, hogy inverteres klímát szeretnél, tökéletes megoldás lehet számodra a Daikin Perfera parapetes vagy oldalfali egysége. A Perfera okos, biztonságos és fenntartható klíma megoldást kínál a fűtési, hűtési és légtisztítási igényeid számára. Az inverteres technológiának köszönhetően 30%-kal növeli az energiamegtakarítást a régebbi típusokhoz képest. Ezen felül a Daikin Bluevolution technológiának köszönhetően még nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb környezeti terhelést biztosít (az újgenerációs R-32 hűtőközeg révén). 

A Perferát többrétegű szűrőrendszerrel és Flash Streamer egységgel is felszerelték, a lehető legjobb minőségű beltéri levegő biztosítása érdekében. Elektronok használatával kémiai reakcióba lép a levegőben lévő részecskékkel, hogy ezáltal hatástalanítsa az az allergéneket, mint a pollenek és a gombák, vagy akár a vírusokat, baktériumokat is. Eltávolítja a zavaró szagokat is, ezáltal kellemesebb, tisztább levegőt biztosít.

Daikin Residential Controller applikáció már alapértelmezetten használható a Perfera vezérléséhez, így bárhol és bármikor szabályozhatod a klímádat. Csak töltsd le a Daikin Residential Controller alkalmazást, csatlakoztasd a Perferát a Wi-Fi-hez, és már irányíthatod is a készülékedet. 

Fűtésre is kiválóan alkalmas; a gyors felfűtés funkciónak köszönhetően pillanatok alatt felmelegíti otthonodat a légkondicionáló elindításakor. A beállított hőmérsékletet akár 14%-kal gyorsabban éri el, mint egy átlagos légkondicionáló. 

A Perfera parapetes egysége Hő Plusz funkcióval is rendelkezik, amely kellemes fűtési komfortot biztosít a 30 percen át tartó hősugárzás elindításával (a benne lévő hősugárzó panel révén). Az idő letelte után ismét a korábbi beállítások aktiválódnak. A padlófűtés funkció úgy optimalizálja a hőleadást, hogy egyenletes oszlatja el az egység alja felől érkező meleg levegőt a helyiségben. A berendezés kettős légáramlata tökéletes az ideális fűtési komfort megteremtéséhez.  A levegőt lefelé és felfelé is irányítja a rendszer, a meleg levegő egyenletes eloszlatása érdekében. 

A Perfera oldalfali egysége 2-zónás mozgásérzékelő szenzorokat használ arra, hogy érzékelje a mozgást, és ezáltal elterelje a levegő közvetlen fújását az emberekről, optimális légáramot hozva létre. A rendszer automatikusan átkapcsol energiatakarékos módba, ha érzékeli, hogy a helyiség üres. A Perfera légkondicionáló annyira hangtalanul üzemel, hogy szinte elfelejti az ember, hogy egyáltalán működésben van. Az intelligens vezérléssel és alacsony zajszintjével biztosítja a mindennapok gondtalan menetét. 

Ha cikkünk felkeltette az érdeklődésedet, mindenképp nézz szét weboldalunkon, majd foglalj időpontot és látogass el márkaboltunkba, hogy szakértőink személyesen is bemutathassák neked gépeinket. 

 

Related articles

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra