Skip to main content

A Daikin szabadalmaztatott streamer technológiája hatástalanítja az új koronavírusok (SARS-CoV-2) 99,9%-át

Streamer technológia és koronavírus

A Daikin megerősíti szabadalmaztatott streamer technológiája hatékonyságát, amely sikeresen hatástalanítja az új koronavírusok (SARS-CoV-2) 99,9%-át, 3 órás működést követően.

A vizsgálatot a Daikin Industries Ltd a Tokiói Egyetem Orvostudományi tanszékén dolgozó Kijuva Sigeru professzorral, valamint az Okayamai Tudományegyetem Mikrobiológiai tanszékét képviselő Morikava Sigeru professzor által vezetett kutatócsoporttal közösen folytatta le.

Streamer5

Kísérleti eredmények - Koronavírusok vs. flash streamer

A kutatócsoport a kísérlet lefolytatása során 3 órán keresztül juttatott be vírusokat a Daikin flash streamer technológiájú rendszerébe.

Ennek a kísérletnek az eredményei a következőket mutatták:

  • A bejuttatást követő 1 órán belül a flash streamer kisülés a koronavírusok (SAR-CoV-2) 93,65%-át tette inaktívvá

  • A bejuttatást követő 3 órán belül a flash streamer kisülés a koronavírusok (SAR-CoV-2) 99,97%-át tette inaktívvá

 

Forrás: A „Plazma iongenerátor (Daikin Streamer) SARS-CoV-2 semlegesítő hatásáról szóló vizsgálat” felülvizsgálatát Morikava Sigeru végezte, aki az Okayamai Tudományegyetem Állatorvosi tanszékének mikrobiológiai intézetében dolgozik
Covid19 vírus túlélési grafikon

Az ebben bemutatott vizsgálatok kizárólag a szabadalmaztatott streamer technológiával foglalkoznak. A streamer technológiával ellátott termékek hatása eltérhet a tényleges felhasználás során a környezetben kifejtett hatástól. A beépített streamer technológiával rendelkező Daikin termékekkel kapcsolatos további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az azokra vonatkozó termékinformációkat.

A streamer technológiáról

A Daikin által 2004-ben kifejlesztett streamer technológia a káros anyagok oxidáció révén történő lebontását végzi. A „Streamer Discharge” olyan típusú plazma kisülés, amelynek során stabilan létrehozott nagysebességű elektronok alkotják az innovatív légtisztítási technológia alapját.

A hagyományos plazma kisüléshez (parázsfénykisülés) képest sokkal magasabb a rendszer oxidatív lebontóképessége. Továbbá a levegő más összetevőivel kombinálva ezek a nagysebességű elektronok olyan erőteljes oxidatív lebontóképességgel rendelkeznek, amely folyamatosan semlegesíti a szagokat, a baktériumokat és a levegőben lévő szennyezőanyagokat, például a formaldehidet.

 

Kapcsolódó tartalmak

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra