Skip to main content

Gondoskodj szeretteid egészségéről Daikin klímával

Okos és egészségbarát megoldások hőség ellen és allergiára is

Szülőként a legfontosabb, hogy gyermekeink egészségesek legyenek, biztonságban és jól érezzék magukat, azonban az egyre melegedő nyári hőmérséklet nem csak minket, hanem őket is megviseli és nehezebb megtartani komfortérzetüket.

A hőmérséklet emelkedik

A gyermekek hőszabályozása a legideálisabb időjárásban sem tökéletes. Az újszülöttek hőérzékelése még nem elég fejlett, ami azt jelenti, hogy egy csecsemő fűtési vagy hűtési igényei eltérnek a felnőttekétől, és például a nyári hőmérséklet növekedésével a gyermek testének túlmelegedése súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Egy fűtési és hűtési funkciókkal egyaránt rendelkező légkondicionáló beszerzése a leghatékonyabb módszer otthonunk hőmérsékletének szabályozására, legyen szó a nagyobb terekről vagy gyerekszobáról.

A NOAA Országos Környezetvédelmi Információs Központ 2020-as éves éghajlati jelentése1 szerint a szárazföld és az óceán együttes hőmérséklete 1981 óta évtizedenként átlagosan 0,18 Celsius fokkal emelkedett. A forró, verejtékezős nyári éjszakák és a pollennel telített, szemvakarós napok megviselik a szülőket és a gyerekeket egyaránt. Az allergiás tünetek nyugtalan alváshoz, étvágytalansághoz, légzési nehézségekhez és különböző bőrtünetekhez vezethetnek, amelyek megnehezítik a kisgyermekek és a szülők életét.

2005 óta 10 olyan év is volt, ami sorra felkerült a legmelegebb évek listájára2, és ennek hatására az allergiások száma is világszerte megnövekedett. Az allergiás nátha (más néven pollenallergia vagy szénanátha) és más allergiák gyakorisága és súlyossága folyamatosan nő. A szénanátha különösen zavaró allergia, amely csökkenti az életminőséget, és befolyásolja a fizikai és mentális állapotunkat és akár a szociális magatartásunkra is hatással van. A fáradtság, az ingerlékenység, a szorongás, a depresszió, a frusztráció, valamint az állandó alacsony energiaszint, a motiváció hiánya, az alváshiány és a koncentrálóképesség romlása mind az allergiás nátha velejárói lehetnek, amelyek súlyos hatással lehetnek a gyermekek tanulási teljesítményére, és magaviseletére.

A titánium-apatit és ezüst allergén szűrőkkel rendelkező klíma berendezések segítenek eltávolítani az allergének 97%-át, és semlegesítik az olyan zavaró szagokat, mint a dohány vagy a kisállatok szaga.

Biztonságosak a légkondicionálók csecsemők és gyermekek környezetében?

A megfelelően kiválasztott, helyesen elhelyezett és beépített klímák, amelyet a gyártó utasításai szerint működtetnek, biztonságos mind a felnőttek, mind a gyermekek számára. A túlzott hő, a fülledtség, az elhasznált levegő és az allergének viszont veszélyt jelenthetnek bárki számára. Tehát a kérdés inkább az, melyek a legmegfelelőbb berendezések kisgyermek mellé?

A Daikin kínálatában találunk olyan légkondicionálókat, amelyek beépített speciális funkciókkal rendelkeznek, hogy a maximális felhasználói kényelmet szolgálják. A gyermekek szervezete sokkal érzékenyebb a huzatra, mivel az immunrendszerük gyengébb, mint a felnőtteké. A hipotermia és a megfázás elkerülése érdekében fontos, hogy olyan rendszert válasszunk, amelynek olyan kényelmi funkciói vannak, amelyek biztosítják a huzatmentes működést. A Daikin klímák a beépített 2 zónás mozgásérzékelőnek köszönhetően nem fújják közvetlenül rá a hideg levegőt a szobában tartózkodókra, más lesz a légszállítás mértéke ott, ahol emberek tartózkodnak. A Daikin egyedülálló 3D Air Flow technológiája pedig kombinálja a függőleges és a vízszintes légterelésfunkciókat annak érdekében, hogy a hűvös vagy meleg levegő a helyiség legtávolabbi sarkaiba is eljusson.

Hogy milyen klímát válasszunk a gyerekszobába?

Megkönnyítheti a választást, ha előre meghatározzuk azokat a preferenciáinkat, amiket a legfontosabbnak tartunk. Egy könnyen kezelhető, időtálló, költséghatékony berendezés választása jó ötlet lehet, de érdemes szem előtt tartani, hogy amit választunk kompakt és helytakarékos is legyen. Az oldalfalra szerelhető gépek nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé az elhelyezés tekintetében, beleértve az ajtó fölé történő felszerelést is, amely így távol tartja a gyermekek kíváncsi tekintetétől és kezeitől a klímát.

Hasznos funkciók még például a beépített 24 órás elalvás időzítő, amelynek segítségével a klímát meghatározott ideig működtethetjük, és a beállított idő letelte után a készülék automatikusan kikapcsol, vagy a felhasználóbarát applikáción keresztül történő beállítási lehetőség. Az éjszakai és a csendes üzemmód pedig segít abban, hogy a klíma működtetése ne akadályozza gyermekünk zavartalan alvását. 

comfora

A Daikin klímái közül a Comfora kiváló választás lehet az egész család számára:

  • Az oldalfali egység kompakt méretei miatt, minden belső enteriőrbe jól illik, ideális felújításoknál ajtó feletti elhelyezésre is
  • Extra csendes működés - akár 19 dBA értékig
  • Hűtésre és fűtésre egyaránt használható
  • Ezüst allergén szűrővel rendelkezik, mely eltávolítja az allergének 97%-át
  • Titánium-apatit szagtalanító szűrővel rendelkezik, ami semlegesíti az olyan zavaró szagokat, mint a dohány vagy a kisállatok szaga
  • Extra alacsony energiafogyasztás, költségkímélő megoldás - készenléti üzemmódban az energiafogyasztás 80%-kal csökken
Vedd fel velünk a kapcsolatot itt, és segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást!

 

Referencia:

NOAA National Centers for Environmental Information's 2020 Annual Climate Report. [Internet] | Accessed June 2021 | https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/202013

2 Climate.gov [Internet] Accessed June 2021 | https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-global-temperature

Related articles

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra