Skip to main content

Home office klímával és anélkül

Mitől lesz kényelmes a home office?

Ma már egyre több munkakörben lehet otthonról dolgozni a mobil digitális eszközök, az internet és a kapcsolattartásra, projektek megosztására fejlesztett alkalmazások segítségével. Számos tanulmány és cikk született arról, hogy a home office a távmunkában is végezhető munkakörökben (például fordítás, webshop kezelése, informatikai támogatás, online oktatás) ugyanolyan hatékony tud lenni, mintha egy irodában ülnénk.

Ráadásul gyakran motiválóbb is lehet az otthoni környezet, mivel többször állhatunk fel rövid kis szüneteket tartani, nem kell utazni a munkához, és az étkezést is gyorsabban, könnyebben meg tudjuk oldani. Rugalmasabban oszthatjuk be az időnket. És ha megfelelően alakítottuk ki a dolgozószobánkat vagy a dolgozósarkot, ugyanolyan kényelmes a munka, mint egy komfortosan, korszerűen felszerelt irodában.

 

 

Home Office

Mitől lesz kényelmes a home office?

1. Attól, hogy külön munkaállomást rendezünk be, íróasztallal és a munkához, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges eszközökkel.

2. Az ergonómia szempontjainak megfelelően tervezett széket használunk.

3. Ügyelünk arra, hogy jól legyen megvilágítva a mini irodánk.

4. A számunkra ideális hőmérsékletben dolgozunk.

Tehát az egyik kulcs a zavartalan munkához a hőmérséklet.

Home office klíma nélkül

Az egyre gyakoribb és egyre hosszabb ideig tartó nyári hőség hatással van a munkánkra is. Amikor nagy melegben dolgozunk napi 8 órát, izzasztó körülmények között, hamarabb kiszáradhatunk és elfáradhatunk. A forróság miatt csökken a koncentrációkészségünk, lassul a munkatempónk, csökken a reakcióidőnk, rosszabbul teljesítünk. A folyamatos meleg miatt egyrészt rosszabbul érezzük magunkat, másrészt több lehet a fáradékonyság miatt az üresjárat, nem haladunk a feladatokkal, és akár a kiégéshez hasonló tüneteket is produkálhatunk.

A 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet alapján a munkáltatónak biztosítania kell, hogy a munkahelyen az egyes helyiségekben, zárt terekben a munkavégzés ideje alatt az ott dolgozók számára megfelelő legyen a hőmérséklet. A rendelet szerint 24 fok felett már különféle intézkedéseket kell tennie a munkáltatónak. Csakhogy home office esetén ezt a munkáltató már nem tudja megtenni, ezért magunknak kell gondoskodnunk otthon a kellemes hőmérsékletről.

Home office klímával

Ha légkondicionálót szereltetünk a dolgozósarok közelébe vagy a dolgozószobába, akkor megszüntethetjük az összes olyan problémát, amit a nem megfelelő hőmérséklet okoz. Mi magunk állíthatjuk be minden nap azt a számunkra legkellemesebb hőmérsékletet, amelyben a leghatékonyabban tudunk dolgozni.

A közhiedelemmel ellentétben az otthoni klíma nem kell, hogy zajos és zavaró legyen; választhatunk olyan típust is, amelyik csendben, alig észrevehetően „dolgozik” – velünk párhuzamosan. Ráadásul a légkondit nem csak hűtésre, hanem adott esetben fűtésre is használhatjuk. Ez a megoldás akkor jön jól, ha házközponti fűtés vagy távfűtés működik a lakásban, és a fűtési szezonon kívül jön egy erős hidegfront, a lakásban pedig már kezdünk dideregni.

Ezek a klímák már annyira energiahatékonyak a megújult hűtőközegnek (R-32) és a továbbfejlesztett technológiáknak köszönhetően, hogy nem kell attól tartani, hogy drasztikusan megnövelné a klímafogyasztás a villanyszámlánkat, ami az otthon tartózkodás miatt egyébként is valamelyest megemelkdett.

A Daikin egyes beltéri egységeiben (pl. a Stylishnál is) intelligens termikus szenzor is található, ami feltérképezi a helyiség aktuális hőmérsékletét, és egyenletesen osztja el a levegőt a szobában, majd olyan légáramoltatási programra kapcsol, amely a meleg vagy a hideg levegőt a szükséges területre irányítja.

A Daikin klíma további előnye, hogy komfort üzemmódban a meleg vagy hideg levegőt nem irányítja közvetlenül a testünkre, így huzatmentesen működik. Ha pedig gyors hűtésre vagy fűtésre van szükségünk, kiválaszthatjuk az erőteljes (turbo) üzemmódot – ennek kikapcsolása után a klíma visszatér a beállított üzemmódra. A legtöbb berendezésnél elérhető a távolról vezérlés lehetősége is, azaz ha pl. valami oknál fogva mégsem otthon tartózkodunk egész nap, az okostelefonunkon lévő applikáció segítségével bárhonnan elindíthatjuk, leállíthatjuk klímánkat, sőt a fogyasztását is ellenőrizhetjük.

A Daikin légkondicionálók hatékony, többrétegű szűrőrendszerrel vannak ellátva, ami főként az allergiások számára lehet megváltás. Egyes típusokban ugyanolyan Flash Streamer szűrő található, mint a kifejezetten légtiszításra kifejlesztett egyszerű légtisztító készülékben. Ez a szűrő hatékonyan távolítja el a levegőben lévő allergének (pollen, állatszőr, poratka) 99,6%-át. Mindegyik Daikin klíma rendelkezik valamilyen szűrővel, ha nem Flash Streamer, akkor titánium-apatit, ezüst allergén eltávolító vagy más szűrő van beépítve, hogy tiszta és egészséges beltéri levegőt tudjon biztosítani

 

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra