Skip to main content

A Daikin szervezeti minőségének elismerése

Az évek során a Daikin Europe N.V. elismerést szerzett magának, mint jól irányított és szervezett vállalat, amely minden európai gyártási szabványnak eleget tesz, és törődik dolgozói biztonságával és jóllétével. Megbeszéléseket tartunk a vonatkozó összes foglalkoztatási, egészségi és biztonsági jogszabály előírásait meghaladó teljesítés érdekében, és gondoskodunk róla, hogy alkalmazottaink hatékony képzést és támogatást kapjanak a munkahelyen. A Daikin Europe N.V. elismerten tevékeny és elkötelezett tagja a helyi és tágabb európai üzleti közösségeknek, és vállalja, hogy a régióban lévő más szervezetek körében népszerűsíti ezt a területet, ösztönözve őket a területtel való foglalkozásra.

J-SOx-megfelelés

J-SOx a Sarbanes-Oxley-törvény vagy SOx japán változatának rövid elnevezése. SOx az Egyesült Államok egy jogszabályának elnevezése, amelyet Sarbanes és Oxley amerikai politikusok állítottak össze. A törvény célja az, hogy biztosítsa az átláthatóságot, és megnyugtassa a befektetőket, miután egy sor számviteli botrány történt az üzleti világban.

2008 óta az összes, a japán részvénypiacon működő társaságnak eleget kell tennie ezen törvény japán változatának, a Pénzügyi Okiratok és Tőzsde Törvényének. A Daikin Europe N.V. 2008 áprilisa óta megfelel a J-SOx-nak.

Daikin válasza a J-SOx-ra

A japán jogszabályra a Daikin úgy reagált, hogy a Daikin Csoport egészében átszervezte a rendszereket a pénzügyi beszámolókat esetleg érintő működési folyamatok hatékonyságának biztosítása érdekében.

A Daikin folyamatosan kiértékeli ezeket a rendszereket, hogy biztosítsa, a Társaság hatékonyan gondoskodik a J-SOx által megkövetelt belső irányítási biztosítékokról. A Társaság elkötelezett, hogy minden szükséges módosítást végrehajtson ezeken a rendszereken, és így feleljen meg folyamatosan a J-SOx-nak, illetve minden kapcsolódó rendelkezésnek.

ISO 14001 tanúsítás

A Daikin elkötelezett a környezet védelme és minőségének javítása iránt, és ezt a törekvését a már nagyon óhajtott ISO 14001 tanúsítás elnyerése koronázta meg.

Az ISO 14001 megállapítja: „A Daikin hatékony környezetirányítási rendszert működtet, hogy megvédje az embereket és a környezetet is gyártási tevékenységei, termékei és szolgáltatásai esetleges hatásaitól, miközben segít fenntartani és javítani a környezet általános minőségét.”

A Daikin az egyik első, légkondicionáló berendezéseket gyártó cég, amelyik megkapta ezt az elismerést.

ISO 9001 tanúsítás

A Daikin Europe N.V. gyártási tevékenysége minden európai gyártási szabványnak és minőségi előírásnak eleget tesz, a folyamatos kutatás pedig az egységek teljesítményére és minőségére egyaránt összpontosít.

Sikeresen követve Japánban lévő gyáraink példáját, a Daikin Europe N.V. 1993-ban megkapta az ISO 9001 tanúsítást. A tanúsítás szavatolja vásárlóinknak, hogy a tervezés és gyártás minden szakaszában, továbbá az értékesítési utáni szolgáltatások során is szorosan figyelemmel követjük a minőséget. Emellett azt is szavatolja, hogy a Daikin minőségi rendszerét belső és külső szervezetek vizsgálják rendszeres auditokkal.

2002 áprilisában a Daikin Europe N.V.-t a Lloyd Register Quality Assurance auditálta az ISO9001:2000 norma szerint. Ez az új szabvány az üzleti folyamatokra összpontosít, és a részt vevő cégek számára előírja, hogy minden folyamat fő célja az ügyfelek elégedettsége legyen.

Motivált alkalmazottaink a folyamatos fejlesztésre törekednek, és biztosítják, hogy a Daikin termékei és folyamatai mindenkor megfeleljenek az ISO9001 tanúsításnak.

ISO50001 tanúsítás

A Daikin 2006 óta önként részt vesz a Flamand Energiaauditban, a kötelezettségvállalás időszaka 2006 - 2014. A kötelezettségvállalás egy megállapodás a Flamand kormány és a nagy energiafogyasztó cégek között, amely tovább megy, mint a standard jogi előírások. A kötelezettségvállalás célja, hogy a flamand energiaigényes cégek váljanak a leginkább energiahatékony cégekké, és maradjanak is azok! Az auditos kötelezettségvállalást a flamand energiapolitikai megállapodás követi, ennek időszaka 2015 - 2020, a Daikin is részt vesz benne, és ennek céljai azonosak a kötelezettségvállalás céljaival, de a résztvevő cégek felé további követelményeket is támaszt.

A fentiek mellett a Daikin hatékony energiagazdálkodási rendszert működtet az energia fenntartható használata ÉS csökkentése céljából! 2014-ben gazdálkodási rendszerünket sikeresen auditálta a Lloyds az ISO 50001 szabvány szerint. A Daikin az egyik első, légkondicionáló berendezéseket gyártó cég, amelyik megkapta ezt az elismerést.

Megjegyzés: A DENV csak zöld energiát használ fel Oostendében lévő gyártóüzemében, és 2 000 napelemes panelt is telepítettünk a zöld energia előállítására. Ezekkel a lépésekkel a DENV erőteljesen csökkentette karbonlábnyomát.

ISO 45001 tanúsítvány

Alkalmazottaink, alvállalkozóink, látogatóink és szomszédaink biztonsága kiemelkedő fontosságú számunkra.

A Daikin Europe N.V. a foglalkozási egészség és biztonság területén megvalósította a nemzetközileg elismert ISO 45001 rendszert.

A szabvány kielégítése érdekében a Daikin Europe N.V. biztonságirányítási rendszere az alábbiakat tartalmazza:

 • Egészségi és biztonsági irányelvek
 • Rendszeres kockázatelemzések
 • Biztonsági intézkedési terv
 • Egészségi és biztonsági célkitűzések
 • Megfelelés a jogi és egyéb előírásoknak
 • Alkalmazottak bevonása, konzultációk
 • Hatékony képzési tanfolyamok és utasítások
 • Tájékoztatások, párbeszéd az egészség és biztonság témájában
 • A szervezet biztonsága szintjének hatékony mérése
 • A cég tevékenységeihez kapcsolódó vészhelyzeti előírások (pl. hűtőközeg szivárgása, tűz, rendkívüli környezeti események esetére)
 • A biztonsági rendszer auditjai, értékelései

Tudjon meg többet

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra