Skip to main content

Változó hűtőközeg tömegáram

Daikin felfedezés, amely iparági szabvánnyá vált.

A változó hűtőközeg tömegárammal (VRV) a Daikin piacvezetővé vált a hatékony és komfortos klímaszabályozási megoldások területén.

VRV, az energiahatékonyság új korszaka

A VRV* légkondicionáló rendszer 1982-es bevezetésekor a Daikin a világon elsőként alkalmazta a változó hűtőközeg tömegáram szabályozást. A VRF-ként ismert változó hűtőközeg tömegáram technológia csak a minimális szükséges hűtőközeg-mennyiséget keringeti egy adott fűtési vagy hűtési időszakban. Ezzel a módszerrel a végfelhasználók egyénileg szabályozhatják a különböző légkondicionálási zónákat.

*A VRV a Daikin Industries, Ltd. bejegyzett védjegye.

VRV 1982

VRV és VRF

A VRV és VRF (változó hűtőközeg tömegáram) ugyanazon technológia két különböző megnevezése. Mivel a VRV a Daikin Industries, Ltd. védjegye, minden más olyan vállalat, amely ezt a technológiát alkalmazza, a VRF megnevezést használja.

Hogyan működik a VRV?

A VRV technológia az épület pontos igényeinek megfelelően szabályozza a rendszerben keringetett hűtőközeg tömegét. A beállított hőmérséklet fenntartásához csak minimális mennyiségű energia szükséges, emellett biztosítja az automatikus kikapcsolást, ha a helyiségben senki sem tartózkodik. Ez az egyedülálló technológia hosszú távon fokozott fenntarthatóságot biztosít, mivel a végfelhasználók csökkenthetik a rendszerek energiaköltségét és szén-dioxid kibocsátását.

Egy kültéri egységhez akár 64 beltéri egység is csatlakoztatható, ezáltal a VRV rendszer egy Multi-Split rendszerhez hasonlóan működik. Az egyes beltéri egységek az aktuális beltéri hőmérséklet és a távoli szabályozásban megadott hőmérséklet (beállított hőmérséklet) alapján határozzák meg a szükséges kapacitást.

A kültéri egység a beltéri egységek összesített teljesítmény igénye alapján szabályozza a hűtőközeg tömegét és a kívánt hőmérsékletet. Mivel csak a szükséges hűtést vagy fűtést biztosítja, az inverteres kompresszor a VRV működése során nagy mennyiségű energiát takarít meg.

bg-image

A VRV fejlődése

Az első VRV rendszer bemutatása óta a piaci igényeknek megfelelően a rendszert folyamatosan új funkciókkal bővítettük. A teljesítmény-terhelés növelésétől a további visszanyerési technológiák alkalmazásáig, továbbra is fejlesztjük a VRV rendszert a legjobb komfort, hatékonyság és megbízhatóság eléréséhez.

Úttörő a HVAC iparágban

Ismerje meg a VRV történetét és fedezze fel, hogyan befolyásolja a HVAC iparág jövőjét.

1982

Egy új korszak kezdete

A Daikin kifejleszti a VRV technológiát: a világ első Multi-Split légkondicionáló berendezése kereskedelmi épületekhez. A VRV előtt a légkondicionálás különálló zóna szabályozása nagy kihívást jelentett. A VRV bevezetése forradalmasította a kereskedelmi célokra tervezett légkondicionáló rendszerek alkalmazását.

változó hűtőközeg tömegáram

1987

A VRV bevezetése Európában

1990

A sokoldalú kültéri egység

A Daikin kifejleszti a vízhűtéses VRV légkondicionáló berendezést. Ez a berendezés ideális megoldás lehet, ha a vízhűtéses VRV egységek a hűtőközeg csőhossz miatt nem alkalmazhatók.

A sokoldalú kültéri egység

1990

Tökéletes komfort

A hővisszanyerési technológiával a VRV légkondicionáló párhuzamos biztosít fűtést és hűtést egyetlen kültéri egységgel. A Daikin technológiai fejlesztéseivel a berendezések a világ összes táján kielégítik a felhasználók igényeit.

1999

Gyors és egyszerű csere

A Daikin által kifejlesztett csere technológiák leegyszerűsítik a VRV beszerelési eljárást. A beltéri és kültéri egységek cseréjével a kivitelezők a többi elemet, mint például a csővezetékeket, újra felhasználhatják.

Hűvös, frissítő levegő rendkívül meleg környezeti hőmérsékleten

A Közel-Kelet igényeire összpontosítva a Daikin VRV egységeit az akár 50°C hőmérsékletet elérő klímák igényeihez igazította.

2004

A VRV S sorozat kiterjeszti a VRV termékkínálatot a kiskereskedelmi szektorra

2007

Komfortos meleg rendkívül hideg környezeti hőmérsékleten

A Daikin fokozott hatékonyságú hőszivattyút fejlesztett ki a VRV légkondicionálókhoz. A rendszer olyan régiók igényei szerint készült, ahol a hőmérséklet akár - 25°C alá is esik.

2015

A Daikin bemutatja a VRV IV i sorozatot, a világ első 'láthatatlan' VRV kültéri berendezését

A Daikin létrehozta a légkondicionálás egyedülálló megközelítését. Ma már a világon használt két különböző típusú légkondicionáló rendszer, a vezetékes és vezeték nélküli rendszerek, egyik típusának képviselője. A Daikin folyamatosan tovább fejleszti megoldásait és új légkondicionálási szabványokat teremt világszerte.

2019

A Daikin elindítja a VRV IV+ készüléket

Ez a szezonális hatékonyságra optimalizált sorozat teljes mértékben az ökodirektívum szellemének megfelelően lett kifejlesztve.
Ez a legmagasabb szezonális hatékonyságot elérő VRV sorozat, a legtöbbet eladott beltéri egységekhez hasonlítva, folyamatosan vezet a VRF technológiában

2020

VRV 5 S-sorozat

Az R-32 hűtőközeghez teljesen átalakított egység
Könnyebb kezelhetőség és rugalmasabb telepítés, mint valaha!

2022 VRV 5 hővisszanyerés

A kereskedelmi épületek szénsemlegesítésének támogatásához tervezve.

Tudjon meg többet aktuális termékeinkről és technológiáinkról

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra