Skip to main content

Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó

Stílusos beltéri egység az otthon kényelméért

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó egy parapetes egység, ami fűtésre és hűtésre is alkalmas

bg-image

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadóval kiegészíthető a padló vagy felületfűtés; és helyettesítheti a régi, elavult radiátorokat. Alacsony hőmérsékletű hőszivattyúkhoz is csatlakoztatható, ha nagyobb hőleadási teljesítményt szeretnénk elérni. 

A parapetes hőleadó légáramlása

Mi az a hőszivattyús hőleadó?

A hőszivattyús hőleadó működése a radiátorhoz hasonlít, mivel mindkét típus az egység felmelegedésével adja le a hőt a helysiégnek. A radiátor esetében a hőleadás során meleg víz halad át a csöveken. A hőszivattyús hőleadó felgyorsítja a radiátor hőleadási folyamatát, mivel egy kis méretű ventilátor felgyorsítja a fűtési ciklust.

A hőszivattyú hőleadó a hagyományos radiátorokkal megegyező szobahőmérsékletet hoz létre, viszont a benne lévő vízhőmérséklet a radiátoros verzióhoz képest alacsonyabb, így az hosszú távon hozzájárul a tulajdonos közvetlen energiamegtakarításához.

Altherma HPC méretek

Kis méretek

A 135 mm-es mélységével ez a hőleadó bármely házban vagy lakásban könnyedén elhelyezhető.

Altherma HPC méretek - mélység
Altherma HPC zajszint

Diszkrét

Amikor az egység eléri a beállított hőmérsékletértéket, a folyamatosan moduláló ventilátor fokozatosan csökkenti a sebességét és ezáltal még halkabb lesz a működése. Alacsony fordulatszámon a hangnyomása 25 dB(A) 1 m távolságban.

Altherma HPC kombináció Daikin Altherma 3 választékkal

Tökéletes kombináció

Ez a parapetes hőleadó tökéletesen illik a Daikin Altherma 3 választékba.

ÚJ! Opcionális beltéri levegőminőség szabályozás a parapetes modellekhez

bg-image

A Beltéri levegőminőség (IAQ) az épületben lévő levegő minőségére vonatkozik, amelyet minden nap belélegeznek az épület lakói.

Új lakóépületek, iskolák, irodák vagy könnyűszerkezetes kereskedelmi épületek tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni. A szerkezeti tényezőkön felül ott van a fűtés és a hűtés témaköre, és a gyakran figyelmen kívül hagyott kérdéskör: a beltéri levegő minősége.

Tudta, hogy az akár otthon, akár az irodában vagy egy szállodai szobában belélegzett levegő minősége sokkal szennyezettebb, mint a kültéri levegő?

  • Életünk 90 %-át beltéren töltjük
  • A beltéri levegő minősége 2-szer, de akár 5-ször rosszabb is lehet az olyan szennyező anyagok miatt, mint a pollenek, baktériumok, stb.

Beltéri légszennyező anyagok és részecskék

A megfelelő rendszerrel (légkondicionálás, szellőzés, légtisztító berendezés) a levegő szennyező anyagai, például a pollenek, spórák, cementpor, baktériumok, vírusok vagy csírák kiszűrhetők a levegőből.

Minél kisebbek ezek a részecskék, annál veszélyesebbek az egészségünkre, ezért a részecskéket méretük alapján csoportosítjuk.

Beltéri levegő szennyező anyagainak bemutatása

Magas oldalfali kialakítás

A kompakt Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó egység dizájnos fém burkolatot kapott. Helytakarékosság szempontjából is kedvező lehet a falra szerelt változat. 

 

Egyedülálló technológiai újdonság, hogy a mélysége csak 129 mm, így bármely lakóhelyiségbe könnyedén beilleszthető. 

Kisebb fűtési igény esetén az egység modulálja a légáramlást, ezzel lelassítva a ventilátor sebességét, és csökkentve a működési zajszintet is. 

 

És a rejtett kivitelezés

Fedezze fel,

mennyire diszkrét is

lehet egy hőleadó.

Rejtett
Rejtett
Rejtett
Rejtett

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó 4 különböző módon telepíthető, így szinte bármilyen környezetben elhelyezhető. Az egység függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető. Mennyezeten történő, vízszintes elhelyezésnél 3 különböző lehetőség közül választhatunk

› Vízszintes fedőpanel és függőleges rács a levegő kimeneténél
› Vízszintes légbeszívó rács és függőleges rács a levegő kimeneténél
› Vízszintes beszívó és kifúvó rácsok a levegő kimeneténél

 

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó további előnyei

Szabályozás

A Daikin kiváló funkciókat biztosító, gyönyörű kialakítású vezérlők széles választékát kínálja.

Nagy teljesítmény gyorsan

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó a lakossági padlófűtés és a radiátorok előnyeit kombinálja. Nagy teljesítményű hűtést és fűtést biztosít gyorsan és ultra-alacsony hőmérsékleten (35/30° tartományban).

Modulált légáramlás

Kisebb fűtési igény esetén az egység modulálja a légáramlást, ezzel lelassítva a ventilátor sebességét, és a folyamat során csökkenti a működési zajszintet. A hagyományos BE/KI kapcsolható ventilátorok folyamatosan teljes sebességen üzemelnek, így azok lényegesen hangosabbak.

DC Inverter

A Daikin Altherma hőszivattyús hőleadó a legújabb technológiát használja annak érdekében, hogy a megbízható teljesítmény biztosítása mellett kevesebb elektromos áramot fogyasszon.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra