Skip to main content

Bluevolution Folyadékhűtő és hőszivattyú terméksorozat

A Daikin páratlan tapasztalatának eredménye az R-32 technológia fejlesztése terén

bg-image

A Daikin a világ első olyan vállalata, amely bevezeti a léghűtéses scroll hűtőberendezések R-32 hűtőközeggel működő új generációját.

A Daikin folyamatosan megőrzi piacvezető szerepét a hűtéstechnológiában, hiszen mindig az innováció áll a központban. A R-32 hűtőközeget használó hűtőberendezések és hőszivattyúk új generációjával a Daikin a nagyobb kapacitású egységekre is kiterjesztette a Bluevolution termékválasztékot, ezzel lehetővé teszi a kereskedelmi alkalmazások számára is R-32 hűtőközeg előnyeinek használatát.

bg-image

Miért vezette be a Daikin az R-32-es modelleket?

Az R-32 globális felmelegedési potenciálja (GWP) 675. Csak kétharmada a széles körben alkalmazott hűtőközegeknek, pl. az R-410A-nak. Alacsonyabb tűzveszélyességi besorolásának köszönhetően (az R-32 az ISO817 szabvány szerint az A2L osztályba sorolt) számos területen biztonságosan alkalmazható, beleértve a hűtött vízzel működő rendszereket is. Mivel egykomponensű hűtőközeg, könnyebb az újrafeldolgozása és újrahasznosítása, ami újabb előnyt jelent környezeti szempontból.

Miért az R-32 hűtőközeget válassza?

Voltaképpen az R-32 hűtőközeg a legkiegyensúlyozottabb hűtőközegnek tekinthető a Környezeti hatások, Energiahatékonyság, Biztonság és Költséghatékonyság tekintetében az AC és a Hőszivattyú berendezések esetén.

Nézzük meg, hogyan teljesít az R-32 a fő aspektusok esetén, amelyeket a hűtőközeg kiválasztásakor érdemes megfontolni: megfizethetőség, környezetbarát tulajdonságok és biztonság.

 • Fenntarthatóság

  AZ R-32 ózonkárosító hatása nulla, míg GWP (Globális felmelegedési potenciál) értéke 675, amely kétharmaddal alacsonyabb az R-410A GWP értékéhez képest. A feltöltési mennyiség 30 %-kal alacsonyabb az R-410A-hoz képest. Ezekkel a CO2 kibocsátás akár 76 %-kal csökkenthető a hagyományos technológiához képest.

  Az R-32 könnyen újrahasznosítható. A karbantartási műveletek során visszanyerhető, majd újrahasználható,

 • Energia- és költséghatékonyság

  Mivel az R-32 hatékonyan továbbítja a hőt, az R-410A hűtőközeget használó berendezésekhez képest jelentős mértékben képes csökkenteni az elektromosáram-fogyasztást.

  Az R-32 egyszerűen és olcsón telepíthető és karbantartható, lehetővé teszi a kompakt, költséghatékony dizájnt, és minimalizálja az általános befektetési költségeket, ezzel csökkentve a rendszer működési és karbantartási költségét.

 • Biztonság

  Az R-32 nem mérgező, A2L (alacsony gyúlékonyságú) besorolású hűtőközeg az ISO817:2014 Nemzetközi szabványok szerint

  Az ISO 817:2014 a hűtőközegek gyúlékonyságát 4 kategóriába sorolja:
  1. osztály (nem gyúlékony), A2L osztály (alacsonyabb gyúlékonyságú), 2. osztály (gyúlékony) és 3. osztály (magas gyúlékonyságú).

Betekintés a Daikin hűtőközeg irányelvébe és válasz az új igényekre

A hűtőközegek minden korábbinál szükségesebbek a világunk egyre növekvő hűtési és fűtési igényei miatt. Míg a múlt hűtőközeg megoldásai káros következményekkel voltak a mai környezetre, ezért fontos volt egy jövőbiztos megoldást találni az aktuális kihívásokra. Ez a Daikin fő célja. A hűtőközegek környezeti hatásainak csökkentése érdekében átfogó megközelítést alkalmaznak a hűtőközegek és a berendezések teljes életciklusán át. ​

A hűtőközeg kiválasztásakor megfontolandó fő aspektusok általában a biztonság, a megfizethetőség és a környezetbarát tulajdonságok. Egyensúlyt kell találni a különböző aspektusok és tényezők között. Természetesen az alkalmazástól függően a választások különbözhetnek, hiszen egyszerűen nem létezik olyan választás, amely minden alkalmazáshoz tökéletesen megfelel. Viszont az új, nemzetközi szabályozások által bevezetett változások új fejlesztésekhez vezettek a hűtőközegek világában, amelyek az alacsonyabb GWP értékű hűtőközegek irányába mozdultak el az utóbbi években. ​

A Daikin, akinek egyedülálló tapasztalata van a hűtőközegek és berendezések előállítása és gyártása során, az R-32 hűtőközeget találta a legkiegyensúlyozottabb hűtőközegnek a Környezeti hatások, Energiahatékonyság, Biztonság (az R-32 A2L - alacsony gyúlékonyságú besorolású) és Költséghatékonyság tekintetében az AC és a Hőszivattyú berendezések esetén. Ezért hisz a Daikin az R-32-ben.

EWAT-B

EWYT-B

EWAA-DA

EWAT-CZ

EWYA-DA

EWYT-CZ

bg-image

A Bluevolution választék bővülni fog az új Sorozat bevezetésével, amellyel a Daikin kiegészíti a termékcsaládot a Kereskedelmi légkondicionáló szegmensben.

A Bluevolution választék modern és fejlett technológiája az R-32 hűtőközeget használja. E termékek célja a Légkondicionáló technológiák környezeti hatásainak jelentős mértékű csökkentése a kereskedelmi szektorban. Mindezt az egységek teljesítményének és a kívánt kényelmi szint biztosításának feláldozása nélkül. Lépjen kapcsolatba velünk további információért!

A hűtőközegek minden korábbinál szükségesebbek a világunk egyre növekvő hűtési és fűtési igényei miatt. Míg a múlt hűtőközeg megoldásai káros következményekkel voltak a mai környezetre, ezért fontos volt egy jövőbiztos megoldást találni az aktuális kihívásokra. Ez a Daikin fő célja. A hűtőközegek környezeti hatásainak csökkentése érdekében átfogó megközelítést alkalmaznak a hűtőközegek és a berendezések teljes életciklusán át.

A Daikin, akinek egyedülálló tapasztalata van a hűtőközegek és berendezések előállítása és gyártása során, az R-32 hűtőközeget találta a legkiegyensúlyozottabb hűtőközegnek a Környezeti hatások, Energiahatékonyság, Biztonság (az R-32 A2L – alacsony gyúlékonyságú besorolású) és Költséghatékonyság tekintetében az AC és a Hőszivattyú berendezések esetén. Ezért hisz a Daikin az R-32-ben, és tovább folytatja a korszerű technológiák fejlesztését, amelyek ezen a hűtőközegen alapulnak.

Kövessen minket a rövidesen érkező termékfejlesztésekre vonatkozó további információért!

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra