Skip to main content

Új termék bevezetés

Az új Daikin Altherma 3 R MT hőszivattyúval a fűtéskorszerűsítés gyerekjáték

Sajtóközlemény, 2023. szeptember

A bizonytalan energiaköltségek, a gáz és villamosenergia árának változásai és a rezsilimitben támogatott és támogatáson felüli energiaköltségek különbségei miatt egyre többen választják a lakosság körében is a hőszivattyús megoldásokat – legyen szó levegő-levegő vagy levegő-víz, esetleg geotermikus változatról. Az EU részéről szintén nagy a nyomás a tagországok felé, hogy a RePower EU mentén csökkentsék a tagországok az energiafogyasztásukat, részesítsék előnyben a megújulókat a fosszilis tüzelőanyagokkal szemben és diverzifikálják az energiaforrásokat. Azok számára, akik új házat építenek, szinte már nem is kérdés, hogy a hőszivattyú a leghatékonyabb fűtési-hűtési megoldás. Azonban a felújítók, fűtéskorszerűsítésben gondolkodók számára szintén egyre szélesebb a különböző márkák által kínált hőszivattyús megoldás kínálat .

Vienna, September 2023 – A közép- és kelet-európai régióban található 43,6 millió családi ház kétharmada 30 évnél idősebb (1989 előtt épült - az EU Building Stock Observatory szerint), és az épületállomány nagy többsége elavult, egyáltalán nem energiahatékony.[1] A lakóépületeknél a felújítás ideális alkalom lehet az elavult fűtési és melegvíz-rendszerek cseréjére. A Daikin hőszivattyú-portfólió legújabb tagja, a Daikin Altherma 3 R MT ideális megoldás fűtéskorszerűsítésre, régi gázbojler, elektromos vízmelegítő cseréjére: Ez a közepes hőmérsékletű, hűtőközeg oldalon osztott hőszivattyú (R-32 hűtőközeggel) használható meglévő radiátorokhoz, padlófűtéshez, kompatibilis melegvíz-készítéshez, napkollektorhoz csatlakoztatható és akár a napelemes rendszer által termelt energia hőenergia formájában történő tárolására is. Akárcsak a teljes termékcsalád, az új Daikin Altherma 3 R MT is kiemelkedő szintű komfortot és kiszámíthatóságot kínál energiahatékonysággal és vonzó dizájnnal kombinálva.

 

 

Rugalmas megoldás

Ez a legújabb hőszivattyús rendszer egy kültéri egységből áll, amely a sorozat korábbi tagjaihoz hasonlóan három különböző beltéri egységgel kombinálható:

 • A padlón álló egység beépített víztartállyal (180 vagy 230l) rendelkezik, így ideális választás egy meglévő gázkazán cseréjekor, hogy egyetlen megoldással biztosítani tudja az összes használati melegvíz készítési, fűtési és hűtési igényt. Ez az egység kétzónás változatban is elérhető, azaz a ház két független zónájában (pl lent és fent) különböző hőleadók is lehetnek (pl padlófűtés és fan-coil) és eltérő hőmérsékleti igényekre is beállíthatók, az egyik kikapcsolható, stb.  Minden alkatrész és csatlakozás gyárilag be van építve. További előnye, hogy nagyon kicsi a területigénye, 595 × 625 mm-es telepítési helyigény.
 • A falra szerelhető egység egy kompaktabb egység, amely kompatibilis akár a meglévő víztartállyal is, vagy kombinálható új, különálló víztartállyal (akár 500l-es víztartály is).
 • Ha napelemek vagy napkollektorok is vannak telepítve vagy terveznek telepíteni, akkor az ECH2O egység rendelkezik egy víztartállyal, ami csatlakoztatható ezekhez, így maximalizálható leginkább az energiahatékonyság.

Minden Daikin Altherma 3 R MT egység A+++ energiahatékonysági besorolással rendelkezik a térfűtéshez és felületfűtéshez, az ECH2O egység pedig A+ besorolású használati melegvíz készítés esetében. Ezeknek a rendkívül hatékony hőszivattyúknak a kilépő víz hőmérséklete 65°C, akár -15°C környezeti hőmérsékleten is, ami elegendő a meglévő magas hőmérsékletű radiátorokkal való működéshez és a legtöbb használati melegvíz igény kielégítéséhez. Még akkor is, ha a külső hőmérséklet akár -25°C-ra csökken, ezek a hőszivattyúk garantáltan működőképesek, így ideálisak lakóépületekhez olyan területeken is, ahol hidegebb a tél.

Ideális bérmely méretű ingatlanhoz

A hely gyakran korlátozó tényezőt jelent, ha bármely otthoni háztartási készüléket  szeretnénk újabbra cserélni. A Daikin Altherma 3 R MT esetében ez nem jelenthet gondot, hiszen mind a beltéri, mind a kültéri egységeknek kicsi a helyigénye. A keskeny, fekete burkolatos kültéri egység egyformán jól elfér egy lakás erkélyén vagy a kertben, a ház fala mellett, míg a beltéri egységek mindegyike jól illeszkedhet akár egy folyosóra is, ha nincs külön gépészeti helyiség. Mind a padlón álló, mind az ECH2O egység kis helyigényű, csak minimális alapterületet igényel. Ahol még korlátozottabb a hely, a falra szerelhető Altherma 3 R MT egység lehet jó választás .

Komfortos és okos

Mind a kültéri, mind a beltéri egységek alacsony hangteljesítmény szinttel rendelkeznek, ami biztosítja az ott élők nyugalmát. A rendszer az Onecta applikáción keresztül távolról is vezérelhető, felhő alapú elérés van benne és Smart Grid (energiahálózattal való kommunikáció képessége).  Ezek az okos megoldások nemcsak a felhasználói élményt növelik, és teszik egyszerűbbé a hőszivattyú kezelését, de segítségükkel még nagyobb szintű energiahatékonyság érhető el, ami az egyik legfőbb indok a hőszivattyú melletti döntéskor. 

Legyen szó mélyfelújításról (szigeteléssel, nyílászáró cserével, hőleadók cseréjével), vagy első körben csak az elavult fűtési rendszer cseréjéről, a Daikin Altherma 3 R MT hűtőközeg oldalon osztott hőszivattyú ideális megoldás a fűtéskorszerűsítésre, amely rendkívüli jó hatékonysággal, alacsony fenntartási költségek mellett biztosítja a fűtést, hűtést és a használati melegvíz készítést.  

 

A Daikin Altherma 3 R MT sorozat legfőbb tulajdonságai

 • Elérhető három méretosztályban: 8-10-12 
 • A+++ energiahatékonyság felületfűtéskor és radiátoros fűtéskor
 • A+ energiahatékonyság melegvíz készítéskor
 • -25°C külső hőmérsékletig von ki hőt a környezeti levegőből (hőszivattyús üzemmód -25°C-ig)
 • Előremenő vízhőmérséklet 65°C akár -15°C külső hőmérséklet mellett is
 • Felhő alapú elérés (Onecta)
 • Csökkentett kompresszor hangteljesítmény
 • Minden szükséges komponenssel felszerelve
 • Smart Grid képes
Bővebb információk az angol nyelvű katalógusban
Brochure Daikin_Altherma_3_R_MT.pdf
Photo copyrights: Daikin Central Europe
References
1) https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/eu-building-stock-observatory_en
 
About
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe was founded in 1999 with headquarters in Vienna, Austria, as a subsidiary of Daikin Europe N.V. The company's portfolio comprises products and solutions for heating, cooling, ventilation, air purification and refrigeration. More than 700 employees and 2,500 partners are responsible for sales and service activities in 16 countries in Central and Eastern Europe (Austria, Albania, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Kosovo, Montenegro, Moldova, North Macedonia, Poland, Romania, Serbia, Slovakia and Slovenia). With Your Daikin World at the Vienna headquarters, the HVAC-R industry and the construction sector have access to a modern experience center for co-creating tailor-made solutions for hotels, retail, offices, and large commercial applications. It also includes one out of nine training centers in the region of Daikin Central Europe. 
 
Media contact
Doris Passler
Corporate Communications Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1, 1230 Vienna, Austria
T: +43 (0) 664 24 56 444
M: passler.d@daikin.at

This could also interest you

 • just-how-you-like-it-daikin

  Just how you like it – New Daikin brand campaign

  Vienna, Budapest, July 2023 - With the new brand campaign "Just how you like it", Daikin considers people’s individual home comfort needs in terms of heating, cooling, healthy indoor air and hot water supply. After almost a century in the HVAC-R market, the brand is now further solidifying its position, not only in the realm of commercial and industrial applications but also as total solutions provider for every home and building. #pr2306
 • uv-streamer

  Daikin air purification kit for integration in commercial air conditioning and heat pump systems delivers a cleaner, healthier environment

  Vienna, July 2023 - Daikin has announced a new UV Streamer kit for its flagship Roundflow Ceiling Cassette. Capturing 99.9% of pollutants and allergens through advanced filtration, the UV Streamer kit ensures a healthier and more hygienic indoor environment, protecting the well-being of building occupants and improving overall indoor air quality. #pr2307
 • ISH 2023

  Daikin expects the hydronic heat pump market to grow to 10 million by 2023

  Brussels, March 2023 – At ISH 2023, Daikin shows that its growth story will continue: The market leader in this segment will launch the new Daikin Altherma 4 in 2024 and will upscale its production capacity continuously in the coming years. The group has a strong local anchorage in Europe, with further expansion of local production capacity and an investment in a new manufacturing site in Poland, which will become its largest in Europe. #pr2235

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra