Skip to main content

Új termék bevezetés

Új környezetbarát hűtési megoldás kereskedelmi hűtőkamrák számára: Daikin Inverter Monoblock

Sajtóközlemény, 2023. December

Napjainkban számos iparág és vállalkozás számára követelmény, hogy kereskedelmi hűtési megoldásaiknál, hűtőkamráiknál modern, fenntartható hűtési megoldásokat használjanak. Ezek a megoldások nemcsak egy folyamatosan megbízható működést tesznek lehetővé számukra, , hanem hozzájárulnak a környezeti lábnyomuk minimalizálásához is. A szállodák, éttermek, vendéglátóipari szolgáltatók, fagylaltozók, szupermarketek illetve a teljes élelmiszeripar számára fontos, hogy fenn kell tartaniuk a megszakítás nélküli hűtési láncot. Ugyanez igaz a logisztikai szolgáltatásokra, adatközpontokra és kórházakra is, ahol a termékek, az adattároló egységek, szerverhelyiségek vagy akár a gyógyszerek folyamatosan megbízható hűtésére van szükség. Kifejezetten ezen iparágak számára nyújt előnyt a Daikin új megoldása, a kompakt, természetes hűtőközegen, propánon (R-290) alapuló hűtési megoldása: a Daikin Inverter Monoblokk.

Budapest, 2023. December - A Daikin legújabb innovációja a kereskedelmi hűtés területén egy propános (R-290) monoblokk egység, amelyet kifejezetten kis és közepes méretű, 9-24 m2 -es hűtőkamrákhoz terveztek, -25°C és -10°C közötti hőmérsékletet tud biztosítani. Ha hatékonyságról és költséghatékonyságról van szó, a Daikin Inverter Monoblock a felelős és jó választás: gyors és egyenletes hűtési teljesítményt nyújt, miközben kevesebb energiát fogyaszt, mint más hűtőrendszerek. A magas energiaárak idején mindez alacsonyabb üzemeltetési költségeket eredményezhet. Az összes hűtőkamra egy központi helyről történő vezérléséhez több, akár 5 darab monoblokk is telepíthető egy master-slave konfigurációjú hálózatba (1 master + 4 slave).


Természetes hűtőközeg: propán (R-290)

A propán a kereskedelmi hűtési alkalmazásoknál jövőbiztos hűtőközegként jelenik meg, mivel minimális, 3-as GWP (globális felmelegedési potenciál) értékkel büszkélkedhet, és egyáltalán nincs ózonkárosító hatása. Ez segít a vállalkozásoknak abban, hogy csökkentensék a berendezéseik működtetése által a környezetre gyakorolt hatásukat. Emellett a Daikin propán alapú rendszerei a hagyományos (F-gáz) hűtőrendszerekhez képest költségmegtakarítást is jelentenek – az alacsonyabb karbantartási költségek és a hosszabb élettartam miatt. Fontos megjegyezni, hogy a termékfejlesztés során jelentős hangsúlyt fektettünk a biztonságra: az inverters monoblokk olyan integrált funkciókkal rendelkezik, mint az automatikus elzárószelepek és a szivárgásérzékelők, amelyek így eleget tesznek a legmagasabb biztonsági szabványoknak és előírásoknak is.

Egyszerű telepítés, kiváló teljesítmény, intelligens vezérlés

A Daikin Inverter Monoblock a hűtőköri folyamat összes komponensét - beleértve a kompresszort, a kondenzátort és az elpárologtatót - egyetlen kompakt egységben egyesíti. Ennek eredményeként a telepítés egyszerűbbé válik, és a kialakításának köszönhetően kevesebb helyet foglal el a hűtőkamrában, mint más hűtési megoldások. Mivel az alkatrészek között kevesebb csatlakozás található és kevesebb a hűtőközeg-csővezeték is, így minimalizálhatjuk a hűtőközeg-szivárgás és az energiaveszteség lehetőségét, és csökkenthetjük a karbantartási költségeket. A kialakítás tervezésénél mega legjobb teljesítmény volt a cél. A hűtőkamra hőmérséklete egyszerűen szabályozható az új "Daikin user" mobil alkalmazáson keresztül.

"Ez az új fejlesztés olyan egyedi funkciókkal rendelkezik, amelyek különösen a HORECA* vállalkozások és a kis élelmiszer-kiskereskedők számára jelentenek kiemelkedő előnyöket. Örömünkre szolgál, hogy eddigi kínálatunkat ezzel a legújabb termékkel bővíthetjük, és ezáltal is támogatni tudjuk ügyfeleinket az energiahatékony és környezetbarát hűtési megoldásainkkal" - mondta Denis Fako, a Daikin Central Europe termékmenedzsment-szakértője.

monoblock-table

Rövidítések

HORECA = Hotels, Restaurants, Catering Services

További információk 

LMS-Inverter Monoblock | Daikin (daikin-ce.com)

A fényképek szerzői jogai: Daikin Central Europe

 

A DAIKINról

A japán gyökerekkel rendelkező, közel 100 éves Daikin világmárka 1991 óta van jelen Magyarországon.

Prémium minőségű, energiahatékony,  az ügyfelek igényeire szabott hűtési-fűtési-légtechnikai és kereskedelmi hűtési megoldásokat kínálunk a kis magánlakásoktól, a nagy lakóépületeken át a szállodákig, sportlétesítményekig, irodaházakig vagy a ipari termelő létesítményekig,.

Európában 14 gyárral és 2 K+F központtal rendelkezünk, hogy a helyi piac igényeinek megfelelő termékeket fejlesszünk.

A szállításon, a gyártási eljáráson és az alkalmazott technológián kívül olyan iparági innovációkkal is hozzájárulunk a fenntarthatósághoz, mint a klímagázok (hűtőközegek) újrahasznosítása, körforgásban tartása.

A budapesti Daikin Márkaboltban mindent egy helyen, egy kézből kínálunk a klíma vagy hőszivattyú iránt érdeklődő lakossági ügyfelek számára: tanácsadás, tervezés, kipróbálás, értékesítés, szervizelés. 

A Daikin Márkabolt mellett folyamatosan képzett partnerhálózatunk gondoskodik országosan a Daikin rendszerek megfelelő minőségű telepítéséről, beüzemeléséről és szervizeléséről.

Tökéletes komfort. Pont úgy, ahogy szereted.

 

Médiakapcsolat

Doris Passler
Vállalati kommunikáció, Közép-Európa

Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1, 1230 Bécs, Ausztria
T: +43 (0) 664 24 56 444
E: passler.d@daikin.at

További hasonló témájú cikkek

 • New features of Daikin's R-32 Small Inverter series enable reduced CO2 emissions when heating residential buildings

  Vienna, September 2023 – Originally launched in 2021, the R-32 Small Inverter range has undergone upgrades, introducing new features to enhance its suitability for heating applications. The newly added options improve the unit's control capabilities. The R-32 Small Inverter heat pumps can be connected to operate in customized heating solutions, and run in combination with products like Daikin Altherma indoor heat pumps, or traditional boilers and electric heaters, for example. #pr2310
 • Tightfit range packshot

  Daikin announces arrival of Tightfit fireless joint for HVAC installations in Europe

  Vienna, August 2023 - Daikin has introduced a new brazeless connection for refrigerant piping which simplifies and speeds up installation of popular VRV systems whilst avoiding the disruption of the building's occupants and businesses. VRV systems are currently on a steep adoption curve, following a wave of renovations to meet stringent energy performance targets set out by the EU’s Green deal with a view to decarbonizing building stock by 2050. #pr2308
 • Heat pumps are becoming the preferred choice for heating living space

  Vienna, September 2023 - A recent GfK study commissioned by Daikin Central Europe reveals the decision-making and purchasing behavior of houseowners and planners in the heat pump category across nine Central and Eastern European countries: In almost all the markets, fossil gas heating systems are still dominating in the residential segment. However, heat pumps are gaining popularity among both apartment and homeowners who are considering replacing their existing heating systems because of low opportunity costs, energy-savings and the smaller environmental impact. Planners primarily prefer heat pump solutions due to their environmentally friendly technology. #pr2312

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra