Skip to main content

Épületek karbonlábnyomának csökkentése

A Daikin áttörő technológiai újítást mutat be az épületek dekarbonizációját támogató VRV 5 hővisszanyerős rendszerével

Sajtóközlemény, 2021. november 9.

A VRF technológia legfrissebb újításainak első részleteit ismertette a napokban a Daikin Europe. A Daikin, mint a fenntarthatóságban élen járó HVAC-R gyártó, bemutatta az úttörő, 5. generációs hővisszanyerős VRV rendszerét, amelyet azért fejlesztettek, hogy a rendszer képes legyen jelentős mértékben hozzájárulni az épületek karbonlábnyomának csökkentéséhez.

 

 

Oostende, 2021. november – A HVAC-R megoldások piacvezető gyártójaként a Daikin célja a tiszta, egészséges és komfortos beltéri levegő biztosítása, ahol a CO2 kibocsátás a lehető legalacsonyabb marad egy adott épület teljes életciklusa során. Az új VRV 5 Hővisszanyerős rendszer jelentős mérföldkőnek számít; az alacsonyabb GWP-értékű R-32 hűtőközeget használja a nagyobb kereskedelmi (irodai, szállodai) épületekben is, ugyanakkor megőrzi a VRV rendszerek rugalmasságát, amely alkalmassá teszi a rendszert arra, hogy bármely típusú beltéri helyiséget kiszolgáljon, még a legkisebb méretűeket is.

 

 
Újonnan kifejlesztett, 5. generációs Daikin VRV hővisszanyerős rendszer a kereskedelmi épületek karbonlábnyomának csökkentése érdekében, Copyrights Daikin
 

Jövőre tervezve

Az új VRV 5 Hővisszanyerős rendszer a kereskedelmi és irodai HVAC-R rendszerek jövőjét képviseli, és jelentős mértékben járul hozzá a nagyobb épületek karbonsemlegesítéséhez. Legfőbb előnyök:

·       Az R-32 hűtőközeg használatával akár 71 %-kal csökkenthető a globális felmelegedési hatás,  ami a 68%-kal alacsonyabb GWP értéknek és az R410A-hoz képest kevesebb töltetmennyiségnek köszönhető.

·       Magasabb valós szezonális hatékonyság (valós körülmények között mérve).

·       Kifejezetten hatékony és komfortos, 3-csöves hővisszanyerős rendszer, amely visszanyeri és újrakeringeti a hőt az épület különböző hőigényű területei között, lehetővé téve a szimultán fűtést és hűtést, az épület igényeinek figyelembevételével.

Szellőztető rendszer integrálásával tovább javítható a beltéri levegőminőség, és egészségesebb beltéri környezet érhető el.

 

Páratlan rugalmasság

A teljesen átalakított Branch Selector (BS) osztódoboz, amely magában foglalja a Daikin egyedi Shîrudo technológiáját, lehetővé teszi a 7 m2-nél  nagyobb helyiségekbe történő telepítést is bonyolult számítások és további védelmi intézkedések nélkül. .

A Daikin Web Xpress tervezőszoftvere és a Shîrudo technológia lehetővé teszik a megfelelő rendszer gyors és egyszerű kiválasztását és megtervezését.

A piacon elérhető legszélesebb teljesítmény-tartománnyal (akár 75,8 kW-os teljesítményben is); így a Daikin VRV 5 egyetlen rendszer alkalmazásával képes biztosítani a közepes és nagy méretű épületek igényeit.

A speciálisan megtervezett R-32-es VRV beltéri egységek széles választéka maximális rugalmasságot kínál a helyiségek bármely konfigurációja esetén. Ez tartalmazza a Daikin ikonikus álmennyezeti és kazettás, alacsony és közepes külső statikus nyomású (ESP), illetve a magas ESP értékű, álmennyezeti egységeit és oldalfali egységeit is. A széles teljesítményosztályú beltéri egységekkel (1,1 kW - 31,5 kW között) bármely méretű helyiség számára találunk megfelelő megoldást.

A fenntarthatóság jegyében

A fenntarthatóság és az innováció a Daikin „Környezetvédelmi Vízió 2050” programjának alapvető elemei. Az új VRV 5 Hővisszanyerős rendszer mindkettőt figyelembe veszi - az épület hatékonyságának maximalizálása mellett minimális környezeti lábnyomot garantál.

George Dimou, a Daikin Europe VRV termékmenedzsere így nyilatkozik róla:

„Iparágvezetőként felelősséggel tartozunk a HVAC-R piac fenntarthatóbbá tételéért, miközben egészséges és komfortos beltéri környezetet biztosítunk a levegő erejével. Megbízható partnerként hosszú távú üzleti kapcsolatokat alakítunk ki a piaci szereplőkkel és ügyfeleinkkel, folyamatosan támogatjuk azokat a törekvéseket, amelyek a fenntarthatóságot szolgálják – legyen szó akár a partnereink, akár a saját környezetvédelmi céljairól. Gyártóként a körforgásos gazdasági modellekkel, mint amilyen például a LOOP by Daikin program is, csökkentjük a hulladék mennyiségét (hűtőközegek újrahasznosítása), és innovatív, új megoldásokat fejlesztünk ki, ideértve a Shîrudo technológiát alkalmazó VRV 5 rendszert, amelyek szintén hozzájárulnak a karbonlábnyomunk csökkentéséhez.”

 

Első találkozás

A Spanyolországban (november 16-18. között) megrendezésre kerülő Nemzetközi HVAC-R Klimatizációs és Hűtőközeg Kiállításon a VRV 5 Hővisszanyerős megoldás is bemutatkozik a Galleria D’Innovacion programjában, ahol a látogatók elsőként ismerkedhetnek meg a kereskedelmi (szállodai, irodai, ipari) épületekbe ajánlott új HVAC-R fejlesztéssel.

A  berendezések a Daikin EU-ban lévő cseh és belga gyártóüzemeiben készülnek, és várhatóan 2022. júliusától lesznek kereskedelmi forgalomban.

Bővebb információkért keresse fel honlapunkat: www.daikin.hu/VRV5HR_hovisszanyeros

 

 

 

Rólunk
 
Daikin Europe N.V.
A Daikin Europe N.V. a Daikin Central Europe anyavállalata Belgiumban; légkondicionálók, hőszivattyúk és kereskedelmi hűtési rendszerek gyártója. Körülbelül 10.000 embert foglalkoztatnak Európában és 14 jelentősebb gyáregységben termelnek Belgiumban, Csehországban, Németországban, Olaszországban, Törökországban, Ausztrában és Angliában. Több mint 90 év tapasztalattal rendelkezik a hűtő-fűtő rendszerek termékfejlesztéésben és gyártásában, a hőszivattyús technológia piacvezető gyártója. A Daikin VRV és Daikin Altherma rendszerek a legtöbbet értékesített hőszivattyúk Európában, a több mint 500.000-es darabszámmal.
 
 
Sajtókapcsolat
Daikin Europe
Gill De Bruyne, Marketing Officer
T : +32 486 523554
debruyne.g@daikineurope.com
 
Fülöpné Gerencsér Renáta, marketing koordinátor
T : +36 70 380 5300
gerencser.r@daikin.hu
Daikin Hungary Kft. 
1117 Budapest, Alíz utca 3. (Office Garden IV.)
 

This could also interest you

  • Smart Refrigerant Leak Detection capability to Daikin’s remote monitoring services for chillers is available

    Vienna, November 2021 – Daikin has announced the launch of a new, smart Refrigeration Leak Detection feature to assist chiller equipment and plant users with safety management and F-Gas compliance. The technology behind the new function is based on a unique new software algorithm developed by Daikin which uses historical data to raise an alarm in the event of a potential leakage and to report on the frequency of occurrences over time, allowing users to decide whether action is required.
  • Daikin Europe N.V. unveils ambitious 5-year plan to invest 840 million Euro and create 4,000 jobs

    Brussels, October 2021 - In the upcoming five years Daikin Europe aims to deliver on the needs of a changing society, and to become a total solutions provider in heating, ventilation, air conditioning and refrigeration (HVAC-R) in Europe, Middle East and Africa (EMEA). The company aims to recruit 4,000 employees by 2025, which will bring its workforce in the EMEA-region to around 16,000 heads. At least 400 of them are needed to reinforce its activities in Belgium, especially for R&D, Service and HQ functions.
  • European Green Deal: Daikin's 4 steps to decarbonizing residential heating

    Vienna, May 2021 – Daikin unveils a 4-step plan to transform residential heating and cooling for a greener Europe. The goal is to decrease CO2 emissions from residential buildings by raising the share of renewable heating and cooling systems to 40 % by 2030. This is in line with the increased EU-goal of cutting CO2 emissions from 40 % to 55 % by 2030, as recently signed in the European Climate Law on April 21.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra