Skip to main content

AAF AstroPure 2000: A legújabb kereskedelmi célú légtisztító teszi teljessé a Daikin termékportfólióját

Sosem volt akkora igény az üzletek, irodák, éttermek, hotelek, iskolák és kórházak biztonságos beltéri környezete iránt, mint a koronavírus-járvány idején. A Daikin Central Europe a Daikin csoporthoz tartozó American Air Filter (AAF) által gyártott új hordozható légtisztítóval nyújt kereskedelmi ügyfeleinek új lehetőséget a jobb beltéri levegőminőség megteremtésére, és a SARS-CoV-2 vírus terjedésével járó kockázatok esetleges megfékezésére. Ez a kereskedelmi egységekbe szánt légtisztító az AAF AstroPure 2000 névre hallgat.

Fontos lépés a koronavírus terjedése ellen a rendszeres szellőztetés és a friss levegő biztosítása. A megfelelő szűrővel ellátott szellőztető rendszerek és légtisztítók tovább javíthatják a beltéri levegő minőségét. Kiváló alternatívát nyújtanak a tiszta levegő biztosítására, mely a téli időszakban nehezen kivitelezhető (például az ablakokat nem tartjuk nyitva huzamosabb ideig).

"A Daikin azon kevés márkák egyike világszerte, amely a jobb beltéri levegőminőséghez szükséges  épületgépészeti berendezések akár 90%-át képes egy kézből biztosítani. Helyiség- és épületmérettől függetlenül tudunk megoldásokat nyújtani, legyen szó régi rendszerek modernizálásáról vagy új eszközök beüzemeléséről. 2021 februárjában a termékportfóliónkat kiegészítettük az új AAF AstroPure 2000 légtisztítóval, amit kereskedelmi méretű tereken (iskolák, irodák, kórházak, éttermek, üzletek) belüli használatára terveztünk 15 közép-európai piacunk számára."
Carl Lievens, a Daikin Central Europe ügyvezető igazgatója.

Szellőztető rendszerek a jobb levegőminőségért

A koronavírus-járvány alatt a megfelelő szellőztetés még jobban felértékelődött. "A szellőztető rendszernek nem elég szimplán a friss levegő épületbe történő beáramlását biztosítani. Kulcsfontosságú, hogy a szellőztető rendszerek megfelelően legyenek megtervezve - elegendő mennyiségű friss levegőt juttassanak be az épületbe, ezzel egyidejűleg pedig vezessék ki a már elhasznált és esetlegesen szennyezett beltéri levegőt. Amennyiben az adott helyiség nem rendelkezik megfelelő szellőztető rendszerrel, a légcsere biztosítását az ablakok kinyitásával és a megfelelő beltéri levegőminőség-érzékelők valamint a légtisztítók együttes használatával javasoljuk. A Daikin légtisztítóinak szűrői és a lakossági készülékekben alkalmazott Flash Streamer technológia bizonyítottan rendkívül hatékonyak", mondta el Nyilas Mihály, a Daikin Hungary légkezelő rendszerekkel foglalkozó specialistája. 

Napjainkban számos épület nem rendelkezik megfelelő szellőztető rendszerrel, a régebbi gépészeti rendszerek modernizálása pedig gyakran nehézségekkel járhat: "A meglévő csővezetékeken végrehajtandó változtatások miatt a folyamat rendkívül összetett és időigényes lehet, valamint nagy beruházási költséggel járhat. Ilyen esetekben az új AAF AstroPure 2000 használata egyszerűbb alternatívát nyújthat a jobb beltéri levegőminőség biztosítása érdekében", tette hozzá Nyilas Mihály. Ettől függetlenül az ablakon keresztül történő szellőztetés, a szociális távolságtartás betartása és az arcot eltakaró maszk használata továbbra is rendkívül fontos ellenlépések a SARS-CoV-2 közvetlen fertőzésveszélyének elkerülése érdekében.

Az AAF AstroPure 2000  légtisztító készülékek a HEPA szűrők és az UV sugárzás hatékonyságát kombinálják

Teljesen önálló, hordozható légtisztító újrakeringető készülék, rendkívül hatékony szűréssel kifejezetten olyan alkalmazási területekre, ahol magasfokú, nagy teljesítményű légtisztításra van szükség. A 2000 m3/h-ás légáramlással az AstroPure 2000 légtisztító ideális kereskedelmi és közösségi terekben történő használatra, 200 m2 alapterületig. Az ellennyomásos készülékként is használható AstroPure 2000, a tiszta levegő biztosítása érdekében a legmodernebb HEPA szűrőtechnológiát ötvözi az opcionálisan  választható UV csíraölő sugárzással (UVGI),  ami megfelel minden releváns követelménynek és előírásnak, beleértve a VDI 6022-t*.

Az AstroPure 2000 nyújtotta további előnyök:

  • Csendes működés beltéri használatra
  • Kültéren is elhelyezhető, kiegészítő csőcsatlakozással, megfelelő fedettség biztosítása esetén
  • Plug & play kivitel a könnyű telepítéshez
  • Számos szűrőkombináció és  az ügyfél igényei szerint választható további funkciók
  • Könnyen karbantartható, a kihúzható részeknek köszönhetően;  a ventilátor és az műszerfalon található elemek (mérők, sebességszabályozók) egyszerűen szervizelhetők és hozzáférhetők

Az új MC55W és MCK55W lakossági légtisztító készülékek a HEPA szűrőket, a Flash Streamer technológiával kombinálják

A szabadalmaztatott, jobb levegőminőséget biztosító Flash Streamer technológiát a Daikin 2014-ben fejlesztette ki, melyet azóta számos beltéri légkondícionáló és légtisztító készülékben is alkalmazott. A technológia a szagok és káros anyagok oxidatív lebomlásának alapelvére épül: a vírusok, a penész, a baktériumok, az allegének és a káros vegyianyagok nagysebességű elektronokkal ütköztetve bomlanak le a felszíni proteinjeikre, melyek ezt követően az oxidáció során elégnek. Ezt követően a folyamat az emberi szervezetre biztonságos nitrogén és oxigénatomokra valamint vízmolekulákra bontja le a fennmaradó elemeket. A technológia rendkívül hatékony és a háztartások (lakások és apartmanok) és kisebb irodák számára egyaránt megfelelő.

Továbbá, a Daikin Industries Ltd. által folytatott friss tanulmány alapján bizonyított, hogy a Flash Streamer technológia laboratóriumi körülmények között a SARS-CoV-2 vírus 99,9%-át is hatástalanítja. A technológiával felszerelt készülékek hatásai a tényleges működési körülményektől függően eltérőek lehetnek.

További információért keresse fel az alábbi oldalakat: https://www.daikin.hu/hu_hu/rolunk/piacvezeto-technologiak/iaq.html

A termékkel kapcsolatos további információkért keresse kollégánkat: 

Nyilas Mihály, senior Project sales Engineer 

Mobil: +36 20 265 6551

Email: nyilas.m@daikin.hu

* VDI Verein Deutscher Ingenieure: A VDI 6022 tanúsítvánnyal azokat a szellőzőkészülékeket látják el, melyek megfelelnek a kórházak, gyógyszerüzemi intézmények, biológiai központok stb. higiéniai követelményeinek. https://www.vdi.de/richtlinien/unsere-richtlinien-highlights/vdi-6022

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra