Skip to main content

Új kiemelt üzletág a Daikin Közép-Európában: Kereskedelmi hűtés

A Daikin Central Europe (Daikin CE) új stratégiai üzleti egységet hozott létre, fókuszban a kereskedelmi hűtési megoldásokkal. 

2020. augusztus. 24. - Bécs 

A Daikin Central Europe (Daikin CE) új stratégiai üzleti egységet hozott létre, fókuszban a kereskedelmi hűtési megoldásokkal. Az új szegmens segítségével egyesítik a Daikin és az AHT termék- és szervizpalettáját, a cél pedig világos: A fogyasztók még jobb kiszolgálása és támogatása az élelmiszer-kiskereskedelemben. Az AHT 2019. évi végső megvásárlásával a Daikin vállalata közelebb került ahhoz a céljához, hogy teljeskörű szolgáltatóvá váljon. Az új egység mostantól bemutatja és megtestesíti a "teljes körű, mindent egy helyen szolgáltatás" üzletkoncepciót, valamint ötvözi a Daikin CE és az AHT munkatársainak és partnereinek tapasztalatait.

A Daikin CE és az AHT Cooling Systems 16 országban egyesítik erőiket. Az új stratégiai üzleti egység a kereskedelmi hűtésre összpontosít, és ez a következő fontos lépés a vállalat számára abban az irányban, hogy a szegmensben az első számú szolgáltatóvá váljon.A Daikin felvállalja a teljeskörű szolgáltató szerepét

A Daikin Central Europe "FRESH " elnevezésű új stratégiai üzleti egysége (SBU) egyetlen forrásból kínálja a Daikin csoport teljes termékportfólióját az élelmiszer-kiskereskedelemmel és a kereskedelmi hűtési megoldásokkal kapcsolatosan.

A Daikin és AHT termékek és szolgáltatások széles választéka biztosítja, hogy az egyedi igényeknek is könnyen megfelelhessenek. Az SBU vezetője Daniel Winch lesz, aki jelenleg a kereskedelmi osztályt vezeti a Daikin Central Europe vállalatánál, és teljes mértékben segítségére lesz a tapasztalt AHT-csapat. "Nagyon várom ezt az új kihívást, és meg vagyok arról győződve, hogy az AHT és a Daikin erősségeivel közösen képesek leszünk az élelmiszer-kiskereskedők számára világszínvonalú megoldást kínálni a napi működési igényekkel kapcsolatosan, valamint a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthatjuk a fenntartható HVAC-R megoldások piacán," - mondta Winch. Winch 2016-ban csatlakozott a Daikin vállalatához, 25 éves tapasztalattal rendelkezik a HVAC-R piacon, és korábban a Carrier-nél dolgozott. Daniel Winch teljes felelősséget vállal a kereskedelmi hűtési megoldások értékesítéséért és szervizeléséért Közép- és Kelet-Európa 16 országában.

Az SBU az élelmiszer-kiskereskedelem számára teljesen kulcsrakész megoldásokat kínál majd, ebből a lépésből pedig a meglévő AHT kiemeltügyfél-kapcsolatok és a jövőbeli ügyfelek egyaránt profitálhatnak.

 

Daikin Fresh Üzletág

A szakértelem kombinálása a hatékonyság növelése érdekében

Az AHT 2019. évi megvásárlása óta a Daikin Group és az AHT többféle javaslaton dolgozik, amelyek célja a Daikin Group termékpalettájával kapcsolatban a szinergiák megteremtése és javítása az élelmiszer-kiskereskedelemben és a stop-shop töltőállomások szektorában. Mióta a Daikin vállalata 2000-ben belépett a kereskedelmi hűtési megoldások piacára, megbízható partnerként ismerik a kiskereskedelemben. Az AHT évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kimagaslóan energiahatékony fagyasztó- és hűtőberendezések fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A közös együttműködésnek köszönhetően a Daikin a legjobb úton van a célja felé, hogy az értékesítési és az ügyfélszolgálati struktúra tovább erősödjön.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen a Daikin Csoport új üzleti stratégiájának zászlóvivői lehetünk, és valósággá válik az erőink egyesítéséről szóló elképzelésünk." mondta Carl Lievens, a Daikin Central Europe ügyvezető igazgatója. A Daikin teljeskörű szolgáltatóvá válik, mivel a légkondicionáló és hűtőberendezések komplett választékát kínálhatja. Martin Krutz, az AHT Cooling Systems vezérigazgatója hozzáteszi: "A Daikin és az AHT erejének és tudásának ötvözése által egy teljesen új vásárlási élményt nyújthatunk majd ügyfeleink számára, és minden érintett fél élvezheti ennek előnyeit."

 

A DAIKIN Airconditioning Central Europe vállalatáról

A Daikin Airconditioning Central Europe vállalatát 1999-ben alapították, melynek székhelye Bécsben, Ausztriában van. A vállalat portfólióját a fűtési, hűtési, szellőztető, légkondicionáló és hűtőberendezések és a kapcsolódó megoldások alkotják. Körülbelül 410 alkalmazott felelős az értékesítési és szerviz műveletekért 16 országban szerte Közép- és Kelet-Európában (Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Moldova, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró, Koszovó, Albánia, Lengyelország).

Az AHT Cooling Systems vállalatáról

Az osztrák székhelyű AHT vállalata, amely körülbelül 1600 alkalmazottal és 4 nemzetközi gyártóüzemmel rendelkezik, a kereskedelmi plug-in hűtő- és fagyasztórendszerek piacán a világ legnagyobb gyártója, és sok nagy szupermarket, diszkontlánc, valamint jégkrém- és italgyártó cég számára biztosítja már több mint 35 éve az innovatív és ökológiai szempontokat támogató termékválasztékot. 2019-ben a társaságot a Daikin Europe N.V. vásárolta fel.

 

 

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra