Skip to main content

Fellépés a fenntarthatóságért: a Daikin vezető szerepet vállal

 

Európa-szerte több mint 500 üzleti partner vett részt a Koppenhágában, a február 5-7. között megrendezett Daikin VRV csúcstalálkozón. A rendezvényen a hőszivattyú- és légkondicionáló-rendszerek piacvezető gyártója bemutatta azokat a már elindított fő lépéseket, melyek a klímarendszerek környezeti hatásait hivatottak csökkenteni annak érdekében, hogy a 2050-re kitűzött CO2-semlegességi célt elérjék.

 

Együtt a fenntartható jövő megvalósításáért

A csúcstalálkozón informatív előadásokon, kurzusokon és kiállításon számos olyan terméket és szolgáltatást mutattak be, amely hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, illetve a természetes források kimerülésének elkerüléséhez.

 

Zöld tanúsítványok

A csúcstalálkozó fenntarthatósági témáját tükrözve a Daikin igazi ’Zöld élményt’ biztosított a résztvevők számára. Ez magába foglalta a rendezvény teljes papírmentességét, a helyi tömegközlekedés igénybevételét és a helyileg előállított ételek felszolgálását. A Daikin kompenzálta a résztvevők érkezésével és távozásával fellépett teljes CO2 kibocsátást, így a rendezvény teljes mértékben szén-dioxid-semleges volt. A kompenzálással összegyűlt bevételt az indiai Rádzsasztán városában lévő projekthez juttatják el, mely azokat a gazdálkodókat támogatja, akik az aratáskor keletkező hulladékot egy biomassza telepre szállítják, ahol az összegyűlt hulladékból energiát állítanak elő. Ezzel a CO2 kibocsátás csökkentése mellett több munkahely is létesíthető a régióban.

Helyszínként Koppenhágát választották, amely 2014-ben ’Európa zöld fővárosa’ volt, és azóta is a fenntarthatóság elkötelezett támogatója. A 2020-as VRV csúcstalálkozó változatos kulturális programokkal zárult. 

Nincs idő késlekedni

 Az európai ’Green Deal’ olyan ambiciózus intézkedéseket körvonalaz, melyek lehetővé teszik az európai lakosok és vállalatok számára a zöld átállás előnyeinek kihasználását. A COkibocsátás csökkentése, a körkörös gazdaságra való átállás és a tisztább levegő mind a ’Green Deal’ fontos elemét képzik.

A Daikin nemcsak teljes mértékben támogatja a közös európai célokat, hanem már hosszú ideje dolgozik ennek megvalósításán. A VRV csúcstalálkozó a következő logikus lépés ebben a sorban.

„Egyfelől saját COlábnyomunkat csökkentjük, másfelől olyan piaci megoldásokat kínálunk, amelyek ügyfeleink COlábnyomának csökkentését támogatják . A VRV csúcstalálkozó szimbóluma három levél, melyek az előttünk álló közös feladatokat  jelképezik: innováció, körkörös gazdaság és intelligens vezérlés” - nyilatkozta Bernard Dehertogh, a Daikin Europe kereskedelmi DX termékcsoport vezetője. 

Az olyan új, innovatív termékek, mint a 70 %-kal alacsonyabb globális felmelegedési potenciálú (GWP) VRV 5 a körkörös gazdaság megtestesítői: az újrahasznosított hűtőközegek alkalmazása és az intelligens vezérlés, pl. a Daikin Cloud Service használata csupán néhány olyan újítás, amelyet a csúcstalálkozón mutattak be.

Az új Mini VRV 5

A Daikin küldetése mindig is az energiafelhasználás csökkentése, valamint a hűtőközegek környezeti hatásának mérséklése volt. Mindezt a szezonális hatékonyság növelésével, és  alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegek használatával éri el.

A 675-ös GWP-jű, és kevesebb hűtőközeg-töltetet igénylő VRV 5 globális felmelegedési potenciálja kevesebb mint egyharmada a gyakrabban alkalmazott R-410A alternatíváénak, ugyanakkor a VRV 5 nagyobb hatékonyságot kínál.

Az összes ismert VRV standard, pl. a VRT (Változó hűtőközeg hőmérséklet) elérhető ebben az alacsony magasságú VRV-rendszerben. Kompakt méreteinek (870 x 1100 x 460 mm) köszönhetően az egyventilátoros mini VRV 5 könnyen szállítható, sokoldalúan felhasználható egység. Újonnan átdolgozott ventilátora garantálja a magasabb légáramlási arányt, és akár 39 dBA(!) értékre csökkenti a zajkibocsátást,  automatikusan beállított ESP értéke maximum 45 Pa, ezzel légcsatornázható is. Akár a Daikin ikonikus körbe-kifúvó és teljesen sík, kazettás egységeivel, akár álmennyezeti és falra szerelt egységeivel is kombinálható. Mindemellett légfüggönyök és légkezelők is integrálhatók az egységhez. Az új VRV 5 teljes mértékben megfelel az Európai Unió Ökodizájn-követelményei Lot 21, Tier 2 előírásainak, így magas valós szezonális hatékonyságot kínál.

L∞P by Daikin

Az iparág úttörőjeként a Daikin újrahasznosított hűtőközegeket is használ új VRV rendszerekben. A visszanyert hűtőközeg felhasználásával - amely ugyanolyan jó minőségű, mint az új hűtőközeg,- éves szinten több mint 150.000 kg új hűtőközeg előállítása takarítható meg. Széles körben elismerik ezt az úttörő eredményt a hűtőközegek ismételt felhasználásának tekintetében, és mindeddig több díjjal is jutalmazták a hővisszanyerős VRV IV+ sorozat tagjait: Az Év HVR Kereskedelmi Terméke és Az építészek választása a legjobb megújuló termék kategóriában.

A VRV csúcstalálkozón a Daikin bemutatta a L∞P by Daikin védjegyet, amely ernyőként fogja össze azokat a körkörös gazdaság megteremtése érdekében tett lépéseket, amelyeket a Daikin eddig elért, és a jövőben tesz. E körbe tartozik például a kalorikus csövek, elektromos kábelek és beltéri egységek újrahasználata új kültéri VRV egység cseréjekor, illetve a saját, hűtőközeget újrahasznosító-berendezés bevezetése, mely lehetővé teszi a szakemberek számára a hűtőközegek helyszíni újrahasznosítását és felhasználását.

Több mint egy gyártó

A Daikin VRV csúcstalálkozón látható volt, hogy a Daikin nemcsak a modern és hatékony HVAC-R rendszerek piacvezető gyártója, hanem megbízható szerviz- és projektpartner is. A kijelölt ügyfélportálon keresztül elérhető helyszíni szervizeszközök, tervezéstámogatási szoftverek és egyszerű logisztikai megoldások átfogó bemutatása demonstrálja azt a teljes körű támogatást, amit a Daikin üzleti partnereinek kínál.

Olvasson tovább a Daikin hűtőközeg-felhasználási irányelvével kapcsolatban: https://www.daikin.hu/hu_hu/knowledge-center/building-a-circular-economy.html

Az új Mini VRV 5 rendszerre vonatkozó további információk: https://www.daikin.hu/vrv5

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra