Skip to main content

Mi is az a hűtőkör?

An air conditioner works similar to a refrigerator. The refrigerant flows through the system, and changes in state or condition. There are four processes in the 'refrigeration cycle'. 

A légkondicionáló berendezés egy hűtőszekrényhez hasonlóan működik. A hűtőközeg áthalad a rendszeren miközben megváltoztatja állapotát. A hűtőkörben négy folyamat zajlik le.

Folyamatok:

1 A légkondicionáló központi eleme a hűtőközeget a rendszerben szivattyúzó kompresszor. A kompresszor előtt a hűtőközeg alacsony hőmérsékletű gáz. A kompresszor által nagy nyomás alá helyezett gáz felmelegedik és tovább áramlik a kondenzátorhoz.

2 A kondenzátornál a magas nyomású, magas hőmérsékletű gáz leadja a hőt a külső levegőnek és hűtőtt, magas nyomású folyadékká alakul át.

3 A magas nyomású folyadék áthalad egy tágulási szelepen, ami csökkenti annak nyomását, így a folyadék hőmérséklete a hűtött tér hőmérsékleténél alacsonyabb lesz. Ez hűtött, alacsony nyomású hűtőfolyadékot eredményez.

4 Az alacsony nyomású hűtőfolyadék az elpárologtatóhoz áramlik, ahol hőt vesz fel a kinti levegőből párolgás során, és alacsony nyomású gázzá alakul. A gáz halmazállapotú hűtőközeg ezután visszaáramlik a kompresszorhoz, ahol a ciklus elölről kezdődik.

Hőszivattyú használa esetén a ciklus megfordítható.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra