Skip to main content

Az egységem támogatja a hálózati átjáró opció készletet, de amikor megpróbálom hozzáadni az egységet a fiókomhoz, akkor elakad az inicializálási folyamatnál. Mit tudok tenni?

Amikor egységet ad hozzá a fiókjához, a Daikin Residential Controller alkalmazás automatikusan ellenőrzi és jelentést készít az adott egység inicializálási állapotáról, és a folyamat haladását folyamatjelző sávval jeleníti meg.

Ne feledje, hogy a 2. generációs Daikin Altherma hőszivattyúegység újraindítást igényel, és ez akár 20 percet is igénybe vehet.

Amennyiben 20 perc elteltével az alkalmazás még mindig azt jelzi, hogy az egysége inicializálása zajlik, akkor próbálja meg a következő lépéseket:

  • Az áram be- és kikapcsolásával indítsa újra a Daikin Altherma hőszivattyú egységet.
  • Konzultáljon telepítőjével, hogy a hőszivattyú egység szoftvere kompatibilis-e a használt hálózati átjáróval. Lehetséges, hogy frissíteni kell a szoftvert.

Jelenleg a Daikin nem kondenzációval működő gázkazán rendszere (DRGATEWAYAA) kizárólag a Daikin szobatermosztáttal (DOTT) kompatibilis. Ha megszakad a kapcsolat a gázkazán egység és a szobai termosztát között (pl. hiba, lecsatlakozás... ), az alkalmazás azt fogja jelezni, hogy a gázkazán inicializálása zajlik, mivel újra inicializálnia kell kommunikációját a termosztáttal. Amíg a gázkazánnak nem sikerül újból kapcsolódnia a termosztáthoz, az alkalmazás inicializálási állapot fog jelezni. Ha csatlakozott a termosztáthoz, akkor a termosztát képernyőjén ellenőrizni lehet az inicializálás (feltöltés) folyamatát.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra