Skip to main content

Hideg légáramlatok.

A hideg légáramlatokat gyakran társítják a légkondiconáló berendezésekhez és valóban, a nem megfelelően megtervezett rendszerek okozhatnak ilyeneket. Fontos ezért, hogy már a tervezési szinten figyelembe vegyük a berendezés telepítési helye és levegő áramoltatási iránya a személyzet kitettségét a hideg áramlatoknak.

Fontos tényező a mennyezet magassága is. A légkondicionáló berendezések gyártói általában 2,70 és 3,50 méter közötti optimális mennyezet magassággal számolnak. Az ilyen magasságról érkező hideg, 16°C-os levegő össze tud keveredni a szoba melegebb levegőjével mielőtt az ott tartózkodó személyek magasságát elérné, így csökkentve a hideg levegő érzetét.

Mindemellett, az olyan telepítési körülmények között, melyek nem felelnek meg ennek az általános szabványnak, egy jó minőségű légkondicionáló rendszer mindig „átalakítható” az adott körülményeknek megfelelően.

Egyértelmű, hogy a mennyezet magassága és alakja nagy szerepet játszik abban, hogy a helyiségben tartózkodókat éri-e hideg áramlat, vagy sem. Ahhoz, hogy ezt jobban megértsük, el kell magyaráznunk a hideg levegő néhány jellemzőjét. A hideg levegő hajlamos rövid ideig a mennyezetre „tapadni”, mielőtt leereszkedne. Ezt Coanda-jelenségnek hívják és hozzájárul ahhoz, hogy a hideg levegő és az azt körülvevő levegő keveredjen, mielőtt a szobába leereszkedne.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra