Skip to main content

Káros lehet az egészségre a légkondicionáló berendezés?

Csak az elhanyagolt klímaberendezések okozhatnak megbetegedést. Egy jól karbantartott légkondicionáló rendszer egy egészségesebb környezet kialakulásához járul hozzá.

Páratartalom
A páratartalom-szint szabályozásával a rendszer csökkenti a poratka és penész elterjedését. A légkondicionáló rendszer 40 - 60%-os állandó páratartalomszintet biztosít, ami igen kedvező az allergiával küzködő személyeknek.

Szellőztetés
A légkondicionáló rendszerbe szellőztető egység is lehet integrálva. A lakóházak új kivitelezési technikái miatt egyre fontosabbá válik a mechanikus szellőztetés biztosítása az épületekben. A folyamatos frisslevegő-ellátás megelőzi a „beteg épület szindróma” (SBS) kialakulását.

Szűrés
Minden egység szűrővel van felszerelve. A szűrő típusától és a felhasználó szükségleteitől függően eltérő típusú szűrők használhatók. A szűrő hatékonysága a por- és részecskék felfogásától a nagyon finom por és pollen, valamint a baktériumok, vírusok, rossz szagok és akár mikrobák és füst szűréséig terjed.
Alapvető fontosságú a szűrőket meghatározott időtartamonként cserélni. Ha a szűrőket túl későn cserélik, fennáll a veszélye, hogy a túltömítődött szűrők ahelyett, hogy felfognák, inkább tovább szórják a baktériumokat.

Léghuzat
A helyesen kiválasztott berendezéssel teljesen megszüntethető a léghuzat. Ezt szakemberre kell bízni, míg a léghuzattal kapcsolatos tervezést a telepítést végző szakemberre. Egy túl alacsony teljesítményű rendszerrel a kívánt hőmérsékletet nem lehet elérni. Egy túl magas teljesítményű rendszer léghuzatot és fluktuáló hőmérséklet-értékeket eredményez.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra