Skip to main content

Motorozás után jólesik a hűtött stúdióban forgatni

Sebestyén Péter gyorsaságimotor-versenyző még csak 26 éves, de már két évtizede motorozik. 2019-ben minden idők legjobb összetett magyar eredményét hozta a kategóriájában: a Supersport-VB összetett 11. helyén végzett, a legjobb Hondásként. Miközben keményen dolgozik a világbajnoki címért, időnként videókat forgat a légkondicionált stúdiójában.

Nagyon fiatalon kezdett motorozni. Kezdettől fogva a versenyzés lebegett a szeme előtt?

5-6 évesen kezdtem versenyezni, de akkor még nem volt ezzel semmiféle távlati cél, egyszerűen jól éreztük magunkat, a szüleim és én is. Akkor még több sport iránt is érdeklődtem, karatéztam, fociztam. Végül nagyon megtetszett a motorozás, a szüleim is egyre komolyabban vették, nekem pedig nem kellett kétszer mondani. Úgyhogy a családom és az edzőm támogatásával elkezdtünk tudatosan építkezni. Persze az alapfeltétel az volt, hogy a sport ne menjen a tanulás rovására.

Volt olyan verseny, ahol fiatalsága miatt nem indulhatott. Gyakran megesett, hogy az életkora miatt kilógott a sorból?

Igen, ebből több helyen is volt probléma. Ahhoz, hogy fejlődjek, előre jussak a ranglétrán, nagy külföldi versenyeken igyekeztem bizonyítani. Például egy évet a román bajnokiban versenyeztem, ami nagyon kalandosra sikerült, még az is előfordult, hogy csak az old-timer kategóriában tudtam indulni, egy régi motorral. A Red Bull MotoGP Rookies Cupon több ezer fiatal közül választottak be indulónak, végül mégsem indulhattam, mert a verseny napján nem értem még el az előírt életkort. Így csak nézőként vettem részt.

Hol tart most a nagy álom, a világbajnoki cím felé vezető úton?

2019-re az volt a célom, hogy top 10-be kerüljek. A 11. összetett hellyel ez majdnem megvolt, amivel elégedett vagyok, főképp azt is figyelembe véve, hogy a Hondával én voltam a leggyorsabb. Ennek köszönhetően sokan felfigyeltek rám. Nemrég mind menedzsmentet, mind csapatot váltottam, immár Yamahával versenyzek. A következő 2-3 évben azon fogok dolgozni, hogy eljussak a világbajnoki címig. Ez a szezon a járvány miatt sután kezdődött, csak július 31-én indul majd be igazán. Szeretnék a hatodik hely környékén végezni, ami nem egyszerű, de szerintem reális cél. Itthon már tudtuk tesztelni a motort, bizakodó és motivált vagyok.

A versenyek miatt sokat utazik. Itthon jut ideje másra is a sporton kívül?

Egy évben 12-13 futam van, ezekre körülbelül egy-egy hetet érdemes számolni, ami fárasztó tud lenni. Itthon persze leginkább az edzés, felkészülés köti le az időmet. De mivel hobbim a sport, általában a szabadidőmet is aktívan töltöm: túrázással, vízisportokkal, snowboardozással. Emellett online tevékenykedem: részt veszek e-sport bajnokságban is, van egy blogom, és rendszeresen forgatok videókat is, amelyekben más sportolókkal is szoktam beszélgetni.

Úgy tudom, a stúdióban, ahol forgat, Daikin légkondit használ. Miért erre esett a választás?

Egyrészt sportolóként fontosnak tartom, hogy tiszta, jó minőségű legyen a levegő. Másrészt vonzódom a high-tech dolgokhoz: kedvelem az olyan eszközöket, amelyek nem csak modernek, de ezt külsejükben tükrözik is. A Daikin berendezések épp ilyenek: szépek, letisztultak, stílusosak. Ezen kívül nem szeretem, ha egy légkondícionáló nagyon direktben nyomja a levegőt, és érezni lehet az általa keltett huzatot. A stúdióban felszerelt légkondi teljesen észrevételenül teszi a dolgát, és nagyon jól lehűti a helyiséget. Úgyhogy már tervbe vettem egy beszerzést otthonra is. Végül pedig nagyon tetszett a kiszolgálás: elképesztő volt a Daikin munkatársainak profizmusa, ilyet ritkán látni Magyarországon.

 

Nyerj Daikin klímát a nyári hőségben!

Töltsd fel a kedvenc hőmérsékleted az ország nagy klímatérképére és szállj versenybe a Daikin klímáért.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra