Skip to main content

A változásból érdemes a legjobbat kihozni

Ónodi Eszter méltán népszerű és elismert színésznő, akit rengeteg színdarabban, mozifilmben és tévésorozatban láthattunk már. Több mint húsz éve tagja a Katona József Színháznak, de tartott már TEDx előadást, és egy ideje egyre gyakrabban énekel is. Interjúnk során azt is megtudtuk róla, hogy már nem klímaellenes.

A kényszerű karantén az előadóművészek munkáját is megnehezítette.  Milyen projekten tudott dolgozni ebben az időszakban?

A színházakat az elsők között zárták be a járvány miatt, jómagam február végén álltam utoljára színpadon. Szerencsére akadt több kezdeményezés, ami az online térben próbálkozott áthidalni ezt az időszakot. Ilyen volt például egy magyar tanárok által indított program, kötelező olvasmányok videós feldolgozására. Én is csatlakoztam ehhez a csoporthoz, és felmondtam 3-4 verset.

Nagyon érdekes volt számomra Tasnádi Bence kollégám projektje is, aki frontember egy zenekarban, és felkért, hogy vegyek részt egy jótékonysági televíziós gála számára készülő dal felvételében. A járványra való tekintettel a magam részét egyedül énekeltem fel, és végül úgy állt össze a dal, hogy a csapat tagjai nem is találkoztak egymással.

Továbbá zsűrizni hívtak a Színház és Filmművészeti Egyetem Vers Videó Versenyére, ami szintén online zajlott. Persze mindez nem összemérhető az igazi színházi élménnyel, ahol élő kapcsolat van előadó és közönség között, de az adott helyzetben ezek mind nagyon jó és hasznos kezdeményezések voltak.

A járvány előtti egyik utolsó premierje a Tartuffe volt, hogy sikerült?

Jó lett, izgalmas találkozás volt Bocsárdi László rendezővel. Talán 15 előadást tudtunk megtartani, ami azért szomorú, mert általában ennyi idő után találja meg a saját formáját egy darab, vagyis éppen beérett volna, amikor le kellett állnunk. Áprilisra terveztünk egy turnét Sepsiszentgyörgyön, a rendező szülőföldjén, de sajnos az is elmaradt.

A színházi közönség hogyan reagált a kényszerű leállásra?

Rengeteg kommentet, üzenetet kapunk a közönségtől, amiben arról biztosítanak minket, hogy szükség van ránk, elmondják, mennyire hiányzik a színház, és hogy nagyon várják az újbóli nyitást. Ez nagyon jólesik, és tartja bennünk a lelket. Az egyik nézőnk fejéből pattant ki az ötlet, hogy aki támogatna minket, ne váltsa vissza az elmaradt előadásokra szóló jegyeket. A javaslat számos követőre talált, aminek szintén óriási gesztusértéke van, és ezt ezúton is köszönjük.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani önt énekelni. Dédelget énekesnői terveket?

Érdekes módon ezek a lehetőségek véletlenszerűen találtak meg, most is van egy felkérésem egy júliusi koncertre. Elhamarkodott lenne bármit mondani, de jelenleg nincsenek énekesnői terveim. De, amit elvállalok, azt komolyan veszem.

Ezek szerint nyitott a változásra, az új dolgokra. Jól tudom, hogy a klímaberendezéseket sem kedvelte eddig, de már kezd velük megbarátkozni?

Mindig is megveszekedett klímaellenes voltam. Ennek az is lehet az oka, hogy nem vagyok jó alvó, így például szállodákban rendszeresen problémát okozott nekem a légkondicionálók zaja. Most viszont egy tetőtéri lakásba költözünk, ahol mindenképpen szükség lesz klímára. Ráadásul műemlék épületről van szó, amit nem lehet csak úgy kültéri egységekkel elcsúfítani, ezért fontos volt, hogy egyetlen egységgel megoldható legyen a légkondicionálás.  Körbenéztünk a piacon, és kiderült, hogy a Daikinnak van olyan megoldása, ami teljesíti az összes kívánalmat, továbbá csendes, huzatmentes, multifunkciós. Szóval bízom benne, hogy mind a jó hőmérsékletet, mind a tiszta levegőt tudjuk majd vele biztosítani.

Nyerj Daikin klímát a nyári hőségben!

Töltsd fel a kedvenc hőmérsékleted az ország nagy klímatérképére és szállj versenybe a Daikin klímáért.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra