Skip to main content

A kutyus élvezi a klímát, míg edzésen a gazdi

Szabó Gabriella már 17 évesen dobogóra állhatott az ifjúsági kajak világbajnokságon. Innen pedig rangos nemzetközi versenyek és díjak övezte út vezetett odáig, hogy 2008-ban Pekingben ezüstérmet szerzett, majd a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpiáról összesen három aranyéremmel térhetett haza. Beszélgetésünkből az is kiderül: edzései idejére nyugodtabban hagyja otthon kutyáját, amióta légkondicionált a lakása.

Milyen emlékeket őriz a 2016-ban párosban szerzett ikonikus győzelemmel kapcsolatban?

Életem legnagyobb versenye volt, Kozák Danutával tökéletes párost alkottunk. De már az előfutam előtt voltak jelei, hogy Dana nincs jól, az előfutam napján pedig kiderült, hogy gyomorfertőzése van. 24 óránk volt mentálisan felkészülni, hogy ez a menet sokkal nehezebb lesz, mint amire számítottunk. Így is lett: szó szerint minden egyes méterért meg kellett küzdeni. Néha még ma sem tudom elhinni, hogy ebben a helyzetben így sikerült szerepelni, és nyertünk. Nagy büszkeség ez számomra.

Október végén 11 év után a Honvédtól az UTE-hez igazolt. Hogyan zajlik azóta a munka?

Május végén lett volna esedékes az olimpiai válogató. Az volt a cél, hogy minél jobb formába hozzam magam, és visszakerüljek a válogatottba, ezért mindent alárendeltem a kajakozásnak. Meg kell, hogy mondjam, 34 évesen ez már nem egyszerű. Aztán március közepén bejelentették az olimpia elhalasztását, és minden bizonytalan lett: olyan volt ez, mint egy vesszőfutás. Rendkívül motivált voltam, és nagyon nehezen mondtam le a szépen felépített edzéstervről. Mivel már a negyedik olimpiámra készültem, jól ismertem az egymást követő szakaszokat, és már nagyon vártam a gyorsító edzéseket, ehelyett újrakezdtük az alapozást.

Láthatjuk újra együtt a nyerő párost?

Nagyon remélem. 1996 óta ismerem Danát, elmondhatjuk, hogy gyerekkoruk óta minden sikerünk közös, leszámítva persze az ő egyéni karrierjét. Londonra és Rióra végig együtt készültünk, a kettő között pedig ő a férjével edzett, és egyéniben is kiemelkedő eredményeket ért el.

A sok edzés után nyilván fontos, hogy komfortos környezet várja otthon. Hogyan segít ebben a légkondicionálás?

Valójában nem csak edzés után, hanem közben is segít, ugyanis van egy mopsz kutyusom, akit korábban mindig aggódva hagytam otthon, hogy vajon hogyan érzi magát a nagy melegben. De amióta beszerelték a légkondit, már sokkal nyugodtabb vagyok. Bevallom, hogy laikus, női vásárlóként esztétikai szempontok alapján választottam Daikin berendezést, mert tetszett, hogy a lekerekített, letisztult formája jól fog illeni a lakásba. Csak utána ébredtem rá, hogy milyen modern készüléket sikerült beszereznem. A hangja alapján olyan, mintha ott sem lenne. Jól szabályozható, jók az érzékelői, és akkor is hatékonyan végzi a dolgát, ha éppen sokan vagyunk. Annak is örülök, hogy a szakemberek a szobák funkciói alapján más típusú berendezéseket ajánlottak és szereltek fel az egyes helyiségekbe, például a nappaliba és a hálóba. Így maximálisan hozzájárulnak a Daikin légkondik a lakás komfortjához.

Nyerj Daikin klímát a nyári hőségben!

Töltsd fel a kedvenc hőmérsékleted az ország nagy klímatérképére és szállj versenybe a Daikin klímáért.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra