Skip to main content

Fűtés Daikin klímával

Fűtés, hűtés, légtisztítás egyetlen készülékkel. 

Lényegesen hatékonyabb a gáz és elektromos fűtésnél

A klímák a környezeti levegő energiáját alakítják át hőenergiává, azaz a működésük során 1 egységnyi villamos energiából körülbelül 4 egységnyi hőenergiát állítanak elő - szemben a hagyományos elektromos fűtő eszközökkel. Így lényegesen gazdaságosabb, pénztárcabarátabb megoldást kínálnak.

Megújuló energiát használ, fenntartható fűtési megoldást jelent

A Daikin klímák akár A+++ energiahatékonysági besorolással rendelkeznek és R-32 hűtőközeget használnak, ami jelenleg a legújabb használatban lévő hűtőközeg alacsony globális felmelegedési potenciállal, ami azt jelenti, hogy akár 75%-kal alacsonyabb a környezetre gyakorolt hatás ennek a hűtőközegnek a használatával.

Egész éves komfort hűtésben és fűtésben is

A fűtési céllal telepített kílmák ideális megoldást kínálnak az őszi és téli hónapokban is. A Daikin klímák csepptálcafűtés nélkül, a saját technológiának köszönhetően mégis hatékony módon képesek működni akár -25°C kinti hőmérséklet mellett is, lényeges hatékonyságvesztés nélkül, megtartva a névleges teljesítményüket.

Gyakori kérdések és válaszok

Röviden igen, a klímákkal valóban lehet hatékonyan fűteni és hűteni is, egész éves komfortot kínálnak. Egyes típusok akár A+++ hatékonysággal rendelkeznek fűtésben is, és olyan kifejezetten fűtési funkciókkal rendelkeznek, mint a Gyors felfűtés vagy a Coanda hatás. A Daikin klímák rendkívül energiahatékony fűtési megoldást jelentenek, alacsony az energiafogyasztásuk, egyszerű a telepítésük, és kiválóan alkalmazhatók fűtéskorszerűsítésre, a régi hagyományos fűtési rendszerek cseréjére, például gázkazános fűtés cseréjére vagy kiegészítésére.  

A klímás fűtés számtalan előnnyel jár: 

 • Más fűtési rendszereknél lényegesen egyszerűbb és gyorsabb telepíteni a split klímákat
 • Gyorsabban képes felmelegíteni a helyiséget, mint más fűtési módszer, mint például a padlófűtés
 • Lényegesen gazdságosabb megoldás, akár a beruházási költségeket illetően, akár az üzemeltetésére, azaz a fűtésből adódó villamos ernegiaköltségekre vonatkozóan
 • Egész évben használható, hűt, fűt, és még a levegőt is tisztítja 
 • Fenntarthatóbb, megújuló energiaforrást (levegő) használó megoldás szemben a hagyományos, fosszilis fűtési rendszerekkel

Általában igen, hiszen manapság már csak inverteres, hőszivattyús klímákat lehet forgalmazni, amik hűteni és fűteni is képesek.  Mindenesetre, ha a klímát fűtésre is aktívan szeretnénk használni, érdemes olyan típust választani, ami kifejezetten fűtési funkciókkal is rendelkezik. Ilyen például, a parapetes Perfera F split klíma, amit kifejezetten fűtésre terveztek olyan funkciókkal mint Gyors felfűtés, a Padlófűtés vagy a Hő Plussz.  

Igen. Ha több klímára is szükség van a lakásban vagy házban, érdemes lehet multi-split megoldást választani, ami azt jelenti, hogy egy kültéri egység van kint, amihez akár öt beltéri egység is csatlakoztatható. 

A Daikin a következő típusú multi-split rendszereket kínálja:  

 • Multi-split: amikor 1 kültéri egységhez akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható. Ideális hűtésben és fűtésben is. 
 • Multi+: amikor 1 kültéri egységhez akár 3 beltéri egység is csatlakoztatható, és van hozzá egy használati meleg víz tartály is. Ideális hűtéshez, fűtéshez, melegvíz készítéshez.  

A Daikin multi rendszerekről bővebben itt olvashatsz.  

A fűtésre optimalizált klímák a Daikinnál nem a csepptálca fűtéstől lesznek fűtésre alkalmasabbak. Egy direkt fűtési célra kifejlesztett erősebb kompresszorral rendelkeznek, és egy megnövelt felüleletű szabadon függesztett hőcserélő van bennük, azaz a kültéri egység által termelt gőz nem engedi lefagyni a kondenzvizet, ami a csepptálcán nemcsak egy, hanem több lyukon keresztül is tud távozni. A fűtésre optimalizált sorozat -25°C külső hőmérsékletig képes a névleges teljesítményét biztosítani, míg a hagyományos komfort split klímák általában -15 - -20°C-ig. Magyarországon egy átlagos télen azonban ritkán süllyed a hőmérséklet -15°C alá. A fűtésre alkalmas klímák között is vannak olyanok, amelyek több, fűtési kényelmet szolgáló funkcióval rendelkeznek, mint például a Hő Plusssz vagy a Gyors felfűtés funkció a parapetes Perfera F típusnál. 

A legjobb fűtési hatékonysággal rendelkező hagyományos komfort split klímák

Daikin Emura

Oldalfali split klíma

Fűtésben: A+++       Hűtésben: A+++

 • Fűtési tulajdonságok: Coanda hatás (fűtésben is optimális légeloszlás), gyors felfűtés funkció, intelligens termikus szem
 • Kapható matt fekete, matt fehér és ezüst színekben 
 • Légtisztítási funkciókkal, mint a Daikin Flash Streamer, a titánium-apatit szűrő és az ezüst allergén eltávolító szűrő
 • Távolról az Onecta applikáción keresztül is működtethető és Google Assistant vagy Amazon Alexa rendszerhez is csatlakoztatható

Stylish

Oldalfali split klíma

Fűtésben: A+++       Hűtésben: A+++

 • Fűtési tulajdonságok: Coanda hatás (fűtésben is optimális légeloszlás), intelligens termikus szem, 3D légáramlás
 • Kapható fehér, ezüst, matt fekete és feketeakác színekben
 • Légtisztítási funkciókkal, mint a Daikin Flash Streamer, a titánium-apatit szagtalanító szűrő és az ezüst allergén eltávolító szűrő
 • Távolról az Onecta applikáción keresztül is működtethető, és Google Assistant vagy Amazon Alexa rendszerhez is csatlakoztatható

Perfera F

Parapetes split klíma

Fűtésben: A++       Hűtésben: A+++

 • Fűtési tulajdonságok: gyors felfűtés funkció, padló közelébe irányuló fűtés, Hő Plussz funkció 
 • A speciális kialakításának köszönhetően a légáramlást lefelés és felfelé is tudja irányítani, ezáltal is biztosítva az egyenletes hőmérséklet eloszlást. 
 • Légtisztítási funkciókkal, mint a Daikin Flash Streamer és a titánium-apatit szagtalanító szűrő 
 • Távolról az Onecta applikáción keresztül is működtethető, és Google Assistant vagy Amazon Alexa rendszerhez is csatlakoztatható

Perfera W

Oldalfali split klíma

Fűtésben: A+++       Hűtésben: A+++

 • Fűtési tulajdonságok: gyors felfűtés funkció, 3D légáramlás
 • Légtisztítási funkciókkal, mint a Daikin Flash Streamer és a titánium-apatit szagtalanító szűrő 
 • Távolról az Onecta applikáción keresztül is működtethető, és Google Assistant vagy Amazon Alexa rendszerhez is csatlakoztatható
 • A Daikin cseh gyárában készül, a Perfera az európai igényeket tükrözi mind megjelenésében, mind funkcionalitásában

 

Extra fűtési funkciók és tulajdonságok

Padlófűtés

A Perfera F parapetes egységben: ezzel a funkcióval a beltéri egység a meleg levegőt az alján lévő kifúvó rácson keresztül juttatja a helyiségbe, ami aztán a padló közelében oszlik el, és ezzel kellemes meleg érzetet kelt. 

Hő Plussz

Megtalálható a Perfera F parapetes split klímában: Radiátorszerűen surgárzó hő a készülék felső részéből, amely 30 percig működik. A készülék ezt követően visszavált a korábbi beállítására. 

Intelligens termikus szem

Megtalálható a Daikin Emura & Stylish készülékekben: A Coanda hatás mellett az intelligens szem a helyiség felmérésével érzékeli az emberi jelenlétet és a helyiség hőmérsékletét. A lehető legkomfortosabb módon oszlatja el a levegőt, hogy ne közvetlenül az emberre fújja..

Coanda hatás (Fűtésben)

Megtalálható a Daikin Emura & Stylish klímákban: Fűtési és hűtési üzemmódban is elérhető. A különleges kialakítású terelőlapátoknak köszönhetően a hideg levegő a mennyezet felé, a meleg a padló felé áramlik, így komfortosabb hőérzetet teremt.

3D légáramlás

Megtalálható a Daikin Emura, Stylish, oldalfali Perfera W egységekben: A vízszintes és függőleges légterelés együttes megvalósulása annak érdekében, hogy a hideg vagy meleg levegő a helyiség sarkaiba is eljusson.

Gyors felfűtés

Megtalálható a Daikin Emura, parapetes Perfera F & oldalfali Perfera W készülékekben: A Gyors felfűtés funkció lehetővé teszi, hogy a kívánt beállított hőmérséklet 14%-kal gyorsabban elérhető legyen, mint a többi hagyományos klímával. 

Miért válassz Daikin klímát?

Csendes működés

Úgy tervezték, hogy bármely szobát a pihenés, a munka, vagy az élet tökéletes, zavaró tényezőktől mentes helyévé varázsoljon.

Intelligens vezérlés

Akár távolról, wifin keresztül telefonról is vezérelhető az Onecta alkalmazással, amely tartalmazza a hangvezérlést a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével.

Környezetbarát

Légkondicionálóink mind az innovatív R-32 hűtőközeget használó Bluevolution termékcsalád részét képezik.

Légtisztítás

A Daikin légkondicionáló berendezései számos légtisztító és légszűrő funkcióval rendelkeznek.

Kapcsolódó blog cikkek

Nem tudod, hogyan tovább?

Mi segítünk tervezni

Töltsd ki az alábbi űrlapot és jelentkezz konzultációra még ma. Kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot, hogy a felmerült igényekről és lehetőségekről egyeztessetek, és megtaláljátok a számodra ideális hűtési-fűtési megoldást.

Addig is, böngészd cikkeinket és videóinkat a témában