Skip to main content

Daikin: a magyar vízilabda-utánpótlás új, elkötelezett támogatója

Sajtóközlemény, 2023. július

Büszkén jelentjük, hogy a Daikin márkaépítési stratégiájának részeként  a legeredményesebb csapatsportág, a vízilabda utánpótlását fogjuk támogatni a jövőben. Elsőként az U17-es Európa-bajnokságot megelőző legrangosabb nemzetközi torna névadó szponzora leszünk Szegeden.

A vízilabda eredményessége és nemzetközi sikerei miatt is rendkívül népszerű a sportszerető magyar lakosság körében. Aktív kommunikációjuk révén sok emberhez jutnak el, és a Daikin márkaépítési stratégiájának részeként szeretnénk, ha a vízilabdás közönség minél szélesebb köre ismerné meg a márkánkat és hűtési-fűtési megoldásainkat. 

Az utánpótlás támogatásáról szóló együttműködési megállapodást igazán stílszerű helyszínen, a magyar vízilabdasikerek bölcsőjének számító margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda egyik medencéjének partján írtuk alá.  

Zuggó Balázs

„Az egyéni és a csapatteljesítmény tekintetében nagyon sok hasonlóságot látok a magyar vízilabda és a Daikin értékrendje között, és ez az értékazonosság segített bennünket ahhoz a döntéshez, hogy beálljunk a magyar vízipóló büszke támogatóinak sorába” – mondta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója az együttműködés aláírásakor.  

„A japán vállalati kultúrában, így a magyar Daikin szervezeténél is nagyon fontos a csapatban dolgozás, az együtt gondolkodás. A célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy egyrészt kellően kritikusan álljunk a saját teljesítményünkhöz, folyamatosan törekedjünk arra, hogy fejlesszünk, a munkafolyamatokat és a technológiánkat egyaránt. Másrészt a mi vállalati kultúránktól sem idegen, hogy a célok elérése érdekében az egyéni érdekeket a munkatársak képesek háttérbe helyezni a csapat sikerének érdekében” – tette hozzá az ügyvezető. 

Zuggó Balázs kiemelte, hogy a hasonló értékrend mellett fontosnak tartják az utánpótlás-képzést is, avagy a magyar vízilabda partnereként a jövőt és a fiatalok támogatását érzik a legközelebb magukhoz. 

„A tehetségek felismerése, gondozása, az utánpótlás támogatása különösen közel áll hozzánk, hiszen ők azok, akik a jövőt jelentik; a jelenlegi kis hősökből lesznek a jövő bajnokai – mondta Zuggó Balázs. – A Daikin termékfejlesztéseinél is a jövőbe mutató megoldásokkal emelkedik ki versenytársai közül, ezért köthető a márkanevünkhöz többféle iparági innováció és szabadalom, melyek mind a fenntarthatóságot támogatják. Az utánpótlás-válogatott támogatásával szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára minden körülmény és ösztönző meglegyen ahhoz, hogy ők is az élvonalba kerülhessenek, és a magyar vízilabda továbbra is világszinten a legjobbak közé tartozhasson.”

A premier a szegedi nemzetközi tornán esedékes, ahol a Daikin az U17-es Európa-bajnokságra készülő csapatok viadalának névadó szponzora lesz. Emellett a cég egy díjat is létrehoz a fiatalok számára, amit a rangos események után a kiemelkedően teljesítő ifjú magyar játékosoknak adnak át. A „Daikin – A jövő tehetségeiért” elismerést elsőként a szegedi torna legjobb magyar pólósa veheti majd át.

A magyar vízilabda-utánpótlás már tavaly is kiemelkedő sikerek sorozatát érte el, hiszen a hat különböző világverseny mindegyikéről hoztak érmet a válogatottak, három együttes – mindkét U18-as a világbajnokságon, illetve az U16-os Eb-n induló lánycsapat – aranyérmet szerzett. Az idei szezonban pedig máris megvan az első diadal: 16 év után újra a magyar férficsapat volt a legjobb az U20-as világbajnokságon.

„Ha csak az eredményességet nézzük, már akkor kijelenthető: minden támogatást megérdemel a magyar vízilabda utánpótlás-nevelése – jelentette ki Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke az együttműködés bejelentése kapcsán rendezett margitszigeti sajtóeseményen. – Ez az a terület, amelyet nem lehet eléggé intenzíven segíteni, hiszen itt dől el, hogy a következő évtizedekben is tudjuk-e tartani azt a szintet, amire a mögöttünk álló évszázados hagyományok köteleznek. Ez pedig nem kevesebb, mint hogy a magyar vízilabda mindig is a világ legjobbja legyen, de minimum reális esély legyen arra, hogy egy magyar válogatott bárhol, bármikor az első helyen végezzen. Nagyon sokan dolgoznak ezért nagyon komoly odaadással, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a lehető legszilárdabb hátteret garantáljuk számukra.”

Szegeden a korosztály legrangosabb tornáját rendezik július 21. és 23. között, amely az utolsó nagy megmérettetés az U17-es Európa-bajnokság előtt. A Daikin-kupán a magyar együttes mellett a szerb, a horvát, a montenegrói, az olasz, a német, a holland és az amerikai válogatott vesz részt, azaz egy mini-világbajnokságnak is beillik a viadal.

A DAIKIN-ról

A Daikin 1991 óta van jelen Magyarországon. A japán gyökerekkel rendelkező világmárka 2024-ben ünnepli majd 100 éves fennállását. Érdekesség, hogy a Daikin Europe-t, az európai központot épp abban az évben, 1973-ban alapították, amikor az első FINA világbajnokságot rendezték Belgrádban, ahol a magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet szerzett.

A Daikin prémium minőségű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a légkondicionálás, a beltéri levegőminőség és szellőztetés, az energiahatékony fűtés és hűtés, kereskedelmi hűtés, valamint használati melegvíz-készítés területén.

15 gyárral és 2 K+F központtal rendelkeznek Európában; fontosnak tartják, hogy a helyi piac adottságainak megfelelő termékeket fejlesszenek, és a gyártás közel legyen a felhasználáshoz, ezzel is csökkentve a forgalmazott termékek karbonlábnyomát.

A szállításon, a gyártási eljáráson és az alkalmazott technológián kívül számos más módon is hozzájárulnak a fenntarthatósági célkitűzéseikhez, például a hűtőközegek körforgásban tartása révén. A magánlakásoktól, családi házaktól a lakóházakig, az üzletektől a szállodákig, sportlétesítményekig, az irodaházaktól a kereskedelmi egységekig, az infrastrukturális projektektől a nagy ipari termelő létesítményekig, azügyfelek igényeire szabott hűtési-fűtési-légtechnikai és kereskedelmi hűtési megoldásokat kínálnak.

A több mint 100 fős magyar szervezet mellett országos viszonteladói és szerelői partnerhálózatunk (300 feletti) gondoskodik a Daikin rendszerek megfelelő minőségű telepítéséről és szervizeléséről.

Európában másodikként Budapesten nyílt meg a Daikin márkabolt, ahol maximális ügyfélélményt biztosítunk a hozzánk betérő lakossági ügyfeleknek, hogy közvetlenül a gyártótól, a „mindent egy kézből” elv alapján tudjuk őket kiszolgálni. A Daikin Márkaboltban a tanácsadástól, a tervezésen át a kiválasztásig, majd karbantartásig, szervizelésig mindent egy helyen kaphatnak meg a klíma vagy hőszivattyú iránt érdeklődő ügyfelek.

 

Tökéletes komfort. Pont úgy, ahogy szereted.

További hasonló témájú cikkek

  • Daikin sajtótájékoztató a fűtéskorszerűsítésre javasolt hőszivattyús megoldásokról

    Sajtóközlemény, 2022. augusztus 24.: Fűtéskorszerűsítés hőszivattyús technológiával
  • 300 millió eurós beruházással létesít új hőszivattyúgyárat Lengyelországban a Daikin Europe

    A Daikin Europe N.V. bejelentette, hogy 300 millió eurós beruházással új gyárat létesít a lengyelországi Łódźban. Az új üzem egyúttal a Daikin első gyártó telephelye lesz Lengyelországban.
  • Új kutató-fejlesztő központ és hőszivattyú gyártás bővítése a Daikin Europe-nál

    Brüsszel, 2022. június –A Daikin Europe N.V. 2022. májusában megkezdte új EMEA Kutató-Fejlesztő Központjának építését a belgiumi Ghentben. A 140 millió eurós beruházás eredményeként létrejövő központ mintegy bázisként fogja majd össze a Daikin portfóliójában található hőszivattyúk és kereskedelmi hűtési rendszerek K+F tevékenységét. Ezzel egyidejűleg az európai központ további beruházásokat jelentett be hőszivattyús gyártási kapacitásainak bővítése kapcsán. Az épületek dekarbonizációs folyamatait és az EU-s célkitűzéseket segítendő (REPower EU, FitFor55) újabb gyártósorokkal bővül a belgiumi Oostendben lévő Daikin gyár.

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra