Skip to main content

Magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú

Ideális felújítások során a régi fűtési és melegvíz rendszerek cseréjéhez

A hőszivattyú egy teljeskörű fűtési, hűtési és meleg víz előállítási rendszer, amelyet kiváló energiahatékonyság jellemez. Sőt, a megújuló energiaforráson alapuló technológia egy kifejezetten környezetbarát megoldás is. Számtalan hőleadó opció közül választhatsz, hogy megtaláld az igényeidnek leginkább megfelelő megoldást.

Teremts tökéletes komfortot otthonodban, csökkentsd karbonlábnyomod és az éves energiaszámlád is!

Milyen előnyökkel jár a magas hőmérsékletű hőszivattyús megoldás?

Kombinálhatóság

A magas hőmérsékletű hőszivattyúk sokféle hőleadóhoz és melegvíz rendszerhez csatlakoztathatók, és évszaktól függetlenül tökéletes komfortot teremtenek az egész otthonban.

Alacsonyabb energiaköltségek

A hőszivattyúban felhasznált elektromos áram minden kilowattjára 3-4 kilowatt megújuló energia kerül előállításra a levegőből, ami 300-400 %-os hatékonyságnövekedést eredményez.

Alacsonyabb kibocsátás

A hőszivattyúnak nincs helyi károsanyag-kibocsátása, és egy környezetbarát áramforráshoz csatlakoztatva akár egy élettartamra szóló kibocsátásmentes működést biztosíthat.

Magas várható élettartam

A hőszivattyúk jellemzően évente egyszeri karbantartást és szervizelést igényelnek. A karbantartási igények betartásával az élettartamuk akár 10 év fölé is növelhető.

Magas hőmérsékletű hőszivattyús megoldások

Minden típusú otthonhoz

A Daikin magas hőmérsékletű hőszivattyúi különböző méretekben és kivitelekben kaphatók, így könnyebb lesz az igényeknek megfelelő megoldás megtalálása.

Daikin Altherma 3 H HT magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú beltéri padlón álló egységgel, beépített meleg víz tárolóval és kültéri egységgel kép

Daikin Altherma 3 H HT

Padlón álló egység beépített meleg víz tartállyal

All-in-One: Fűtés, hűtés és meleg víz-előállítás egyetlen egységgel.

Kétzónás modell: Két különálló zónában testreszabható hőmérséklet opcióval 

Intelligens vezérlés: A működés vezérlése az Onecta alkalmazáson keresztül vagy hangvezérlés a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével

 

Tökéletes választás: 

 • Meglévő fűtési rendszer korszerűsítés vagy bojler cseréje esetén.  
 • Otthonfelújítás, korszerűsítés esetén, ha egyetlen megoldást szeretnénk a fűtési, hűtési és meleg víz-szükségleteink  kezeléséhez. 
 • Meglévő modern radiátorokhoz, vagy ha ragaszkodunk a radiátoros fűtés kényelméhez. 
 • Ha hosszú élettartamú és megbízható rendszert keresel, minimális szerviz- és karbantartási igényekkel.
Daikin Altherma 3 H HT ECH2O high-temperature air-to-water heat pump indoor floor-standing unit with integrated thermal store unit and outdoor unit image

Altherma 3 H HT ECH2O

Padlón álló egység beépített hőtárolóval

A Smart-Grid rendszerre köthető: Hatékonyan tárolja a hőenergiát a helyiségek fűtéséhez, hűtéséhez és a meleg víz előállításához.

Friss víz alapelv: Garantáltan higiénikus víz, extra védelemmel a legionella ellen, mivel a víz az egységen áthaladva melegszik fel. 

Bivalens modell: Kiegészítő hőforrásokkal való kombinálás lehetősége a nagyobb hatékonyság és a kisebb energiafogyasztás érdekében

 

Tökéletes választás, ha: 

 • Már rendelkezel napelemekkel vagy tervezed napelemes rendszer telepítését.
 • Olyan zöld otthont szeretnél, amely maximalizálja az energiahatékonyságot.
 • Már rendelkezel kiegészítő hőforrásokkal vagy tervezed azok hasznosítását
 • Hosszú élettartamú rendszert keresel minimális szerviz- és karbantartási igényekkel.
Daikin Altherma 3 H HT W high-temperature air-to-water heat pump indoor wall-mounted unit and outdoor unit image

Daikin Altherma 3 H HT W

Falra szerelhető beltéri egység

Teljesen kompakt: Ideális választás korlátozott helyiségméretekkel rendelkező otthonokban

Rugalmas csatlakozás: Tökéletesen csatlakoztatható használati melegvíztartályhoz vagy hőtárolókhoz

Intelligens vezérlés: A működés vezérlése az Onecta alkalmazáson keresztül vagy hangvezérlés a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével

 

Tökéletes választás, ha: 

 • Már van meglévő (kompatibilis) melegvíztartály.
 • Korlátozott hely áll rendelkezésére, vagy egy diszkrét helyen szeretnénk elhelyezni a beltéri egységet.
 • Meglévő bojlerünket szeretnénk lecserélni.
 • Már vannak meglévő (kompatibilis) radiátorok, vagy ragaszkodunk a radiátoros fűtéshez.

Magas hőmérsékletű hőszivattyúhoz csatlakoztatható hőleadók

A Daikin magas hőmérsékletű hőszivattyúit úgy tervezték, hogy könnyen kombinálhatók legyenek különböző hőleadókkal.

Underfloor heating combination with high-temperature heat pump icon

Padlófűtés

A padlófűtés párosítása egy magas hőmérsékletű hőszivattyúval helytakarékos és hatékony megoldás, amellyel egyenletes hőmérsékletet lehet biztosítani bármely otthonban.

heat pump convector combination with high-temperature heat pump icon

Hőszivattyús hőleadók (HPC)

Ezek a hőleadók a hőszivattyúk egyik legjobb csatlakoztatási lehetőségei. A Daikin hőszivattyús hőleadók a hagyományos radiátorokhoz hasonlóan működnek, hozzáadott hűtési és frisslevegő-ellátási funkciókkal.

High-temperature radiator combination with high-temperature heat pump icon

Magas hőmérsékletű radiátorok

Csatlakoztatható régi építésű házakban található hagyományos radiátorokhoz. Illetve, régebbi bojlereket használó és magas vízhőmérsékletet igénylő otthonok (70 °C és 80 °C között) felújítása során is.

Solar panel combination with high-temperature heat pump icon

Napelemek

Hosszú távon további energiahatékonyságot kínálnak, csökkentve az energiaszámlát és a környezeti hatásokat.

hot water tank and thermal store combination with high-temperature heat pump icon

Meleg víz tartályok és hőtárolók

Nem integrált egységekhez. A Daikin kínálatában megtalálható nyílt-rendszerű és túlnyomásos, napenergiával működő rendszer is

Elvesztél az információ áradatban?

Mi segítünk

Töltsd ki az űrlapot még ma, és egyik szakértő kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Az igényfelmérő konzultáció során lehetőséged lesz átbeszélni a terveid és a kérdéseid.

További hasznos tartalmakért látogass el a Fűtési Kisokos oldalra, ahol a hasznos videókat és cikkeket találsz a témában.

Gyakran ismételt kérdések

A hőszivattyú lényegében olyan technológia, amelynek alkalmazása során energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld, víz), és az energia leadása egy másik helyszínen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten.

Például, a levegő energiáját felhasználva melegítjük fel azokat a hőleadókat (radiátor, padlófűtés stb.), amelyek aztán a megfelelő hőfokra melegítik, vagy éppen hűtik a lakóterünket. 

A magas hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékleti tartományát jelenti, a magas hőmérsékletű hőleadók pedig gyakrabban hagyományos típusúak. Mivel a rendszer egy levegő-víz alacsony hőmérsékletű hőszivattyú, ez azt jelenti, hogy egy magasabb hőmérsékletű "vizes" alapú rendszerrel működik, mint például: radiátorok, padlófűtés és hőszivattyús hőleadók.

A választott hőszivattyú típusától függően kombinálható meleg víz tartállyal vagy hőtárolóval (ha nem integrált modellt választunk) a használati meleg víz előállításához, vagy akár szolár panelekkel is, hogy a hőszivattyú működését még költséghatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyük. 

Az alacsony hőmérséklet és a magas hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékletének tartományára utal, vagy egyszerűen megfogalmazva, arra, hogy milyen típusú kibocsátókhoz tervezték a hőszivattyút. Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúkat elsősorban olyan rendszerekhez tervezték, amelyekhez nincs szükség 45 °C-nál magasabb vízhőmérsékletre, mint például a hőszivattyús hőleadók és a padlófűtés, a magas hőmérsékletű hőszivattyúkat pedig régebbi radiátorokhoz tervezték, amelyekhez magasabb vízhőmérsékletre van szükség, esetenként akár 70 °C-ra is.