Skip to main content

Alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúk

Találd meg az otthonodnak és igényeidnek megfelelő  megoldást fűtésre, hűtésre és használati meleg víz előállítására.

A hőszivattyú egy teljeskörű fűtési, hűtési és meleg víz előállítási rendszer, amelyet kiváló energiahatékonyság jellemez. Sőt, a levegőt, mint megújuló energiaforrást hasznosító technológia egyúttal környezetbarát megoldás is. 

Teremts tökéletes komfortot otthonodban, csökkentsd karbonlábnyomod és az éves energiaszámlád is!

Kombinálhatóság

Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúk sokféle fűtési és hűtési hőleadóhoz és meleg víz rendszerhez csatlakoztathatók, és évszaktól függetlenül teremtik meg a kellemes otthoni környezetet.

Alacsonyabb energiaköltségek

A hőszivattyú működéséhez felhasznált elektromos áram minden egyes kilowattja további 3-4 kilowatt megújuló energia felhasználását jelenti a levegőből, ami 300-400 %-os hatékonyságnövekedést eredményez.

Alacsonyabb karbonlábnyom

A hőszivattyúnak nincs helyi károsanyag-kibocsátása, és egy környezetbarát áramforráshoz csatlakoztatva (pl napelem) a teljes élettartama alatt kibocsátásmentes működést biztosíthat.

Magas várható élettartam

A hőszivattyúk jellemzően évente egyszeri karbantartást és szervizelést igényelnek. A szükséges karbantartásokkal az élettartamuk rendszerint akár 10 év fölé is növelhető.

Alacsony hőmérsékletű hőszivattyús megoldások

Minden típusú otthonhoz

Legyen szó új építésű, zöld otthonokról vagy felújításról a Daikin alacsony hőmérsékletű hőszivattyúi számtalan kivitelben felelnek meg a különböző elvárásoknak. A geotermikus hőszivattyúval ellentétben nincs szükség talajszondákra, osztott rendszernél a kültéri egység egy átlagos klíma kültéri méretével egyezik meg, a beltéri egység lehet padlón álló, beépített használati meleg víz tartályos vagy falra szerelhető kis méretű különálló víztartállyal. A különböző teljesítményű rendszerek, a különböző beltérik és HMV tartályok valamint a választható hőleadók széles választéka teszik a hőszivattyús rendszert igazán rugalmas megoldássá, ahol az egyedi igényeknek legmegfelelőbb megoldást lehet kiválasztani egy szakember segítségével. 

Daikin Altherma 3 R alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú beltéri padlón álló, beépített meleg víz tartállyal és kültéri egység képpel

Daikin Altherma 3 R

Padlón álló egység beépített meleg víz tartállyal

Minden egyben: Fűtés, hűtés és használati meleg víz előállítás egyetlen egységgel.

Kétzónás modell: Két különálló helyiségben különböző hőmérsékletet állíthatunk be. 

Intelligens vezérlés: Akár távolról, telefonról az Onecta alkalmazáson keresztül is vezérelhető, vagy hangvezérléssel a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével

 

Tökéletes választás, ha: 

 • Egyetlen komplex megoldást szeretnél otthonod fűtési, hűtési és melegvíz szükségletének kezeléséhez. 
 • Már van meglévő padlófűtésed, vagy tervezed a kialakítását.
 • Hosszú élettartamú és megbízhatóan működő rendszert keresel minimális szerviz- és karbantartási igényekkel.
 • Fontos számodra a könnyű kezelhetőség, és az előre programozhatóság. 
Daikin Altherma 3 R ECH2O alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyús beltéri padlón álló egység beépített hőtároló egységgel és kültéri egység képe

Altherma 3 R ECH2O

Padlón álló egység beépített hőtárolóval

A Smart-Grid készen áll: Hatékonyan tárolja a hőenergiát a helyiségek fűtéséhez, hűtéséhez és a melegvíz előállításához.

Friss víz alapelv: Garantáltan higiénikus víz, extra védelemmel a legionella ellen, mivel a víz az egységen áthaladva melegszik fel. 

Bivalens modell: Kiegészítő hőforrásokkal való kombinálás lehetősége a nagyobb hatékonyság és a kisebb energiafogyasztás érdekében

 

Tökéletes választás, ha: 

 • Már rendelkezel napelemekkel vagy tervezed a napelemes rendszer telepítését otthonodban
 • Olyan zöld otthont szeretnél, amely maximalizálja az energiahatékonyságot
 • Már rendelkezel kiegészítő hőforrásokkal (pl napelem, meglévő gázkazán) vagy tervezed azok hasznosítását
Daikin Altherma 3 R W low-temperature air-to-water heat pump indoor wall-mounted unit and outdoor unit image

Altherma 3 R W

Falra szerelhető egység

Teljesen kompakt: Ideális választás korlátozott hellyel rendelkező otthonokban

Rugalmas csatlakozás: Tökéletesen csatlakoztatható használati meleg víz tartályhoz vagy hőtárolókhoz

Intelligens vezérlés: Távolról vezérelhető, akár telefonon keresztül az Onecta alkalmazáson keresztül vagy hangvezérlés a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével

 

Tökéletes választás, ha:

 • Már rendelkezel meleg víz tartállyal
 • Korlátozott hely áll rendelkezésére, vagy egy diszkrét helyen szeretnéd elhelyezni az egységedet (pl konyhaszekrénybe süllyesztve)
 • Meglévő kazánod szeretnéd lecserélni
Daikin Altherma 3 M low-temperature air-to-water heat pump outdoor monobloc unit image

Altherma 3 M

Kültéri monoblokk egység

Különálló kültéri egység: Egyetlen kültéri egység teljes körűen kezeli fűtési, hűtési és akár a használati meleg víz előállítási igényeidet is

Sokoldalú csatlakoztathatóság: Tökéletesen csatlakoztatható fűtési vagy hűtési hőleadókhoz és meleg víz rendszerekhez

Érintés nélküli vezérlés: Távolról, telefonon keresztül is vezérelhető az Onecta alkalmazáson keresztül vagy hangvezérlés a Google Asszisztens és az Amazon Alexa segítségével

 

Tökéletes választás, ha: 

 • Korlátozott hely áll rendelkezésére, vagy nem szeretnénk változtatni otthonunk belső elrendezésén
 • Már van meglévő meleg vizes rendszer (pl radiátorok, padlófűtés, felületfűtés)
 • Már van meglévő padlófűtés vagy tervben van annak kiépítését

Milyen hőleadók csatlakoztathatók az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúhoz?

 

Padlófűtéssel kombinált alacsony hőmérsékletű hőszivattyú ikon

Padlófűtés

Maximálisan helytakarékos és hatékony megoldás; a padlófűtés (vagy egyéb felületfűtés) összekapcsolása egy alacsony hőmérsékletű hőszivattyúval egyenletes hőmérsékletet biztosít és rendkívül energiahatékony. Egyszerűen fogalmazva: "lassan hűl ki a rendszer". 

heat pump convector combination with low-temperature heat pump icon

Hőszivattyús hőleadók (HPC)

A hőszivattyúk egyik legjobb csatlakoztatási lehetősége. A Daikin hőszivattyús hőleadók a hagyományos radiátorokhoz hasonlóan működnek, hozzáadott hűtési és friss levegő ellátási funkciókkal.

Low-temperature radiator combination with low-temperature heat pump icon

Alacsony hőmérsékletű radiátorok

Hatékonyságra tervezve, körülbelül 30%-kal kevesebb energia felhasználásával és alacsonyabb hőmérséklettel (45 °C és 55 °C között), szemben a régebbi radiátorokkal (70 °C és 80 °C között).

Solar panel combination with low-temperature heat pump icon

Napelemek

Hosszú távon további energiahatékonyságot kínálnak, csökkentve a környezeti hatásokat, és akár lenullázva a villamos energia számlát. 

hot water tank and thermal store combination with low-temperature heat pump icon

Meleg víz tartályok és hőtárolók

Ahol nincs a beltéri egységbe integrálva a meleg víz tartály. A Daikin kínálatában megtalálhatók nyílt-rendszerű és túlnyomásos, napenergiával működő rendszerek is. 

Érdekelnek a megoldásaink, de nem tudod, hogyan tovább?

Mi segítünk

Töltsd ki az űrlapot még ma, és szakértő kollégáink egyike hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot. Az igényfelmérő konzultáció során lehetőséged lesz átbeszélni a terveid és a kérdéseid, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg otthonod számára.

További hasznos tartalmakért látogass el a Fűtési Kisokos oldalra, ahol hasznos videókat és cikkeket találsz a témában.

Gyakran ismételt kérdések

A hőszivattyú lényegében olyan technológia, amelynek alkalmazása során energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld, víz), és az energia leadása egy másik helyszínen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten.

Például, a levegő energiáját felhasználva melegítjük fel azokat a hőleadókat (radiátor, padlófűtés stb.), amelyek aztán a megfelelő hőfokra melegítik, vagy éppen hűtik a lakóterünket. 

Az alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyő esetén a levegőt, mint megújuló energiaforrást hasznosítjuk, és a hőszivattyús technológia révén alacsony hőmérsékletű vizet (35-40 °C) keringtetünk a hőleadó rendszerekben, mint a felületfűtés, alacsony hőmérsékletű radiátorok, hőszivattyús hőleadó vagy fan-coilok. Azért rendkívül hatékony megoldás, mert nem igényel annyi energiát a kívánt fűtési-hűtési energia elérése, valamint egy felületfűtéses hőleadó révén a rendszer tehetetlenségéből fakadó további energiamegtakarítás érhető el. 

 

Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúk különféle alacsony hőmérsékletű hőleadókkal kombinálhatók, mint a padlófűtés, felületfűtés, alacsony hőmérsékletű radiátorok, hőszivattyús hőleadó vagy fan-coilok. Az alacsony hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékleti tartományát jelenti, azaz hogy milyen hőmérsékleti vizet fog kapni az adott hőleadó. Ez azt is jelenti, hogy más "vizes" alapú rendszerekkel is működik, mint például: meglévő padlófűtés, hőszivattyús hőleadók és alacsony hőmérsékletű radiátorok.

A választott hőszivattyú típusától függően kombinálható meleg víz tartállyal vagy hőtárolóval (ha nem integrált modellt választunk) használati meleg víz előállításához, vagy akár napelemekkel is, hogy hőszivattyúnkat még költséghatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyük.

Az alacsony hőmérséklet és a magas hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékletének tartományára utal, vagy egyszerűen megfogalmazva, arra, hogy milyen típusú kibocsátókhoz tervezték a hőszivattyút.

Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúkat elsősorban olyan rendszerekhez tervezték, amelyekhez nincs szükség 45 °C-nál magasabb vízhőmérsékletre, mint például a hőszivattyús hőleadók és a padlófűtés, a magas hőmérsékletű hőszivattyúkat pedig magas hőmérsékletű radiátorokhoz tervezték, amelyekhez magasabb vízhőmérsékletre van szükség, esetenként akár 70 °C-ra is.