Skip to main content

Klíma: az olcsóbb drágább lehet hosszú távon

Egy olcsóbb, kevésbé megbízható klíma az évek során több gondot okozhat, mint amennyi hasznot hajt.

Gondoljon csak bele: ha úgy dönt, hogy klímát vásárol, akkor egy olyan berendezést választ, amivel azután hosszú évekig fog együtt élni. Akkor is, ha egy idő után kiderül, hogy a készülék zajos, gyakran meghibásodik, túl sokat fogyaszt vagy extrém helyzetben akár veszélyforrás is lehet. Márpedig egy olcsóbb, kevésbé megbízható klíma az évek során több gondot okozhat, mint amennyi hasznot hajt.

Ezért érdemes megnézni az érem másik oldalát is: egy jobb minőségű klíma időt és pénzt takaríthat meg, számos kellemetlenségtől megkímélheti, így hosszabb távon könnyen behozhatja az olcsóbb választás látszólagos előnyeit. Vajon mennyit ér önnek, hogy nyugodtan, kényelmesen élhesse otthon mindennapjait?

A következőkben sorra vesszük, miért érdemes egy ilyen komoly beruházásnál a kiváló minőség mellett dönteni, és miért lehet a Daikin klíma az igazán jó választás.

A Daikin klímának nincs párja

A Japánban alapított Daikin a világ legnagyobb múlttal rendelkező klímaspecialistája. Csaknem 100 éve, 1924 óta foglalkozik hűtés- és klímatechnológiával, számos újítás és szabadalom fűződik a nevéhez. Napjainkban is folyamatosan azon dolgozik, hogy első osztályú, innovatív megoldásokat nyújtó, rendkívül megbízható és hatékony működésű légkondicionáló-berendezéseket kínálhasson a vásárlóknak.

A cég ma már a világ több mint 150 országában forgalmazza termékeit, amelyek valamennyi alkatrészét (beleértve a kompresszort is) és a hűtőközeget, azaz a klímagázt is saját maga fejleszti és állítja elő.

1972 óta európai régiós központtal rendelkezik. A Daikin Europe csoport a helyi igényeknek megfelelően, Európában gyártja kiváló minőségű termékeit, és szolgálja ki többek között a magyar vásárlókat is.

A klíma pénztárcabarát, mert…

Energiatakarékos

Bízhat a japán precizitásban és takarékosságban. Ez egész egyszerűen pénzt spórol önnek, különösen akkor, ha klímáját fűtésre is szeretné használni. Az energiatakarékos működtetést célzó technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nem kell kompromisszumot kötnie az állandóan kellemes hőmérséklet és a villanyszámlabarát használat között. Említhetnénk olyan varázsszavakat, mint Bluevolution vagy R-32 hűtőközeg, de önnek csak az a lényeg, hogy nyugodt lehessen afelől, hogy prémium minőségű klímája prémium hatékonyságot is produkál.

Kevesebb karbantartást igényel

Egy olcsóbb, minőségileg gyengébb készülék hosszabb távon több pénzbe és időbe kerülhet, nem is beszélve az egyéb kellemetlenségekről vagy akár károkról, amelyek az évek során a nem várt meghibásodásokból eredhetnek.

A kiváló minőségű klímák nagy valószínűséggel sokkal kevesebb karbantartást és javítást igényelnek, így 10-20 éves időtávban behozhatják az árukat, ráadásul úgy, hogy közben ön nyugodtan, komfortosan éli az életét.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy kiváló klíma vigyáz a pénztárcájára, miközben megbízhatóan dolgozik Önnek.

Csendes üzemeltetés

A nyugodt, komfortos életbe nem fér bele egy gép állandó, hangos zümmögése. Tönkreteszi a kellemes tévénézést, olvasást, beszélgetést, és még az iskolai házi feladat megoldásába is „beleszól”. Csak tegye fel magának a kérdést: mennyit ér nekem, hogy otthonom nyugalma megmaradjon egy klíma beszerelése után is?

Ezt a nyugalmat a Daikin maximálisan szem előtt tartja: óriási erőfeszítéseket tesz azért, hogy klímái minél halkabbak legyenek, és mára – díjnyertes technológiájával – elérte, hogy a zajszint akár 19 dB(A)  legyen (csendes üzemmódban), amely kb. a suttogás vagy a levelek susogásának megfelelő csendesség. Szinte észre sem vesszük, hogy ott van velünk, így zavartalanul élvezhetjük az otthonlétet.

Hűt, fűt, levegőt tisztít – az ön igényeire szabva

Kezdjük egy baráti jó tanáccsal: jó, ha tisztázza, hogy mi a fontos önnek.

Kiiktatni az elviselhetetlen nyári hőséget? Fűteni is szeretne a tavaszi vagy őszi átmeneti időszakban vagy akár télen is? Szeretne egészségesebb, por-, penész- és allergénmentes környezetben élni? Legyen mindig 22 fok a lakás valamennyi részében nappal, éjjel pedig 20 fok anélkül, hogy gombokat kelljen nyomogatni? És mindezt persze tegye észrevétlenül, anélkül hogy huzathatást keltene? 

Készítsen listát, beszéljen az önnel együtt lakókkal, és máris sokkal konkrétabb elképzelése lesz róla, hogy új klímája milyen elvárásoknak feleljen meg, leegyszerűsítve a megfelelő klíma kiválasztását.

Ez persze csak a kezdet. Érdemes utánajárni, melyik klímatípus mit tud, de talán a legegyszerűbb megkeresni egy klímaspecialistát, aki gyorsan eligazítja a témában, és elmondja, hogy az ön igényeihez, illetve otthonához milyen megoldások léteznek, és melyiket miért lehet érdemes választani.

Mivel a Daikin a világ piacvezető légkondicionáló-márkája – amely számos különböző típusú klímát gyárt –, valószínű, hogy termékeink közül megtalálja majd az önnek legmegfelelőbbet. Legyen padlón álló vagy falra szerelhető? Esetleg álmennyezetbe rejtett, aminek csak a légrácsai látszódnak? A+++ energiahatékonyságú és ezüstszínű? Bárhonnan szabályozható legyen és tartalmazzon allergénszűrőt? Ne legyen mellette kellemetlen huzatérzetünk? ? Kérdezzen bátran, szakértő kollégáink folyamatosan azon  dolgoznak, hogy az érdeklődők igényének megfelelő klímát ajánlhassák, és hosszú távon elégedett ügyfeleket szerezzünk. 

Telepítés, kiszolgálás, alkatrészellátás

Biztosan belefutott már ön is olyan termékvásárlásba, amelyet később (vagy már aznap) meg is bánt. Ráadásul egy klímánál a termék minőségén túl legalább annyira fontos a telepítés szakszerűsége is. További kockázati faktor lehet még a szállítás, a karbantartás, javítási munkák és az alkatrészellátás is.

Mit akarunk ezzel mondani?

Azt, hogy érdemes és ajánlott mindezekre odafigyelni a klímaválasztás előtt, mert a projekt számos helyen kudarcot vallhat. Hiába van önnek egy csúcsminőségű klímaberendezése, ha egy kevésbé szakavatott szerelő telepíti, mely után máris jelentkezhetnek a kellemetlen meglepetések. Mi a helyzet akkor, ha jól sikerült a telepítés, de 10 év múlva jelentkezik egy meghibásodás, amelyhez már nagyon nehéz alkatrészt beszerezni vagy szakértőt találni? Egyszóval mi vagy ki garantálja, hogy önnek sok-sok éven át megbízhatóan, költségtakarékosan működik majd a klímaberendezése?

A Daikin ebben is az élen jár:

  • Termékeire 3+2 jótállást vállalunk.

  • Exkluzív partnerprogramunkhoz (Home Comfort Expert) kizárólag megfelelően képesített márkaspecialista telepítők és szerelők csatlakozhatnak, akiknek szolgáltatását folyamatosan ellenőrizzük, valamint rendszeres továbbképzést nyújtunk számukra.

  • Szerelőpartnereink garanciát vállalnak munkájukra.

  • Budapesti, 300 négyzetméteres márkaboltunk bemutatótermében valamennyi termékünket megismerheti, ahol kollégáink készséggel adnak szakértő segítséget és hasznos információt.

  • Országszerte mintegy 30 Home Comfort Expert partnerünk és több száz értékesítő és szerelő partnerünk áll rendelkezésre.

Reméljük, sikerült jobban megvilágítanunk, hogy miért éri meg befektetni egy kitűnő minőségű klímába és igénybe vennie a hozzá kapcsolódó professzionális szolgáltatásokat, ha ön az otthon eltöltött időt nyugodtan, kellemes környezetben szeretné élvezni hosszú távon.

Mielőtt dönt, kérdezzen, segítünk!

 

További információk

Lépj be a Daikin virtuális bemutatótermébe

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

További információk

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Aktuális híreink

Tovább a Blogra

Tovább a Referenciákra