Daikin VRV 5 rendszer

VRV 5 hővisszanyerős rendszer

Vezető szerepben a HVAC iparág karbonsemlegesítésében

Fenntartható örökséget építünk

Elköteleződtünk amellett, hogy 2050-re nettó nulla CO₂ kibocsátást érünk el, azaz karbonsemlegesek leszünk, ezért a legmodernebb technológia használatával biztosítunk biztonságos, egészséges és komfortos beltéri környezetet az épület teljes életciklusa során.

VRV 5 hőszivattyúnk jelentős mérföldkövet képvisel a kereskedelmi épületek (irodák, szállodák, kereskedelmi egyésgek) karbonsemlegesítéséhez vezető úton.​

Daikin VRV 5 rendszer inverter

A fenntarthatóság bajnoka

Az új VRV 5 hővisszanyerés a kereskedelmi HVAC-R rendszerek jövőjét jelképezi, mely lehetővé teszi a fogyasztók számára az épület CO2 lábnyomának jelentős csökkentését:

  • A hőszivattyú technológia egyszerűen integrálható az új és a meglévő épületekbe is
  • Az R-32 hűtőközeg használatával, az R-410A hűtőközeghez képest akár 71 %-kal csökkenthetők a globális felmelegedés hatásai
  • Az előző terméksorozathoz képest magasabb szezonális hatékonyság, valós beltéri egységekkel mérve
  • Innovatív, 3 csöves hővisszanyerés, amely a különböző termális igényű területek között nyeri vissza és keringeti újra a meleg levegőt
  • A kiemelkedően hatékony szellőztetés integrálása, amely hozzájárul az egészséges beltéri környezethez

Egyedülálló, páratlan rugalmasság

Shîrudo technológia

A Shîrudo technológiának köszönhetően a VRV 5 rendszer optimálisan alkalmazható az épületben lévő kisebb helyiségekben is -anélkül, hogy bármilyen további szempontra, helyszíni berendezésre vagy védelmi intézkedésre lenne szükség. 

A gyárilag integrált megoldásoknak köszönhetően a Daikin gondoskodik a termékszabványoknak való megfelelőségről, ugyanakkor maximális rugalmasságot kínál, ha a tervet az Xpress szoftverben hitelesítik, és az elvárásoknak megfelelően történik a  telepítés.

R-32 beltéri egységek széles választéka

A speciálisan megtervezett R-32 VRV beltéri egységek maximális rugalmasságot kínálnak bármely helyiségkonfigurációhoz. A teljesítmény 1,1 kW - 31,5 kW között változik, amellyel bármely méretű helyiség lefedhető.

 

Google és Alexa alkalmazással vezérelhető rendszerek

Hogyan működik a hővisszanyerés?

párhuzamos hűtés és fűtés

Innovatív hővisszanyerő rendszereink lehetővé teszik a szimultán, azaz egyidejű fűtést és hűtést. A fűtést a hűtést igénylő helyiségekből elvont hővel biztosítja, ezáltal jelentős megtakarítást eredményezve.

Bluevolution

Az R-32 előnyei

  • Alacsonyabb globális felmelegedési potenciál (GWP): csak harmada az R-410A hűtőközegének
  • Alacsonyabb hűtőközeg töltet: az R-410A-hoz képest 15%-kal alacsonyabb
  • Magasabb energiahatékonyság
  • Egykomponensű hűtőközeg, egyszerűen kezelhető és újrahasznosítható

 

-71% potenciális globális felmelegedési hatás