DAIKIN: Kellemesen hűvös munkahely

A hőmérséklet befolyásolja a közérzetet, a koncentrációt, sőt a kritikai gondolkodást is. A DAIKIN légkondicionálás a legjobb megoldásokat kínálja az optimális beltéri klíma érdekében.

„A hőség legyengít, kimerít és felidegesít” – mondta John Langdon Sibley, a Harvard Egyetemen könyvtárosa a 19. században. Egyrészről, azóta nem sok minden változott. Nyáron még mindig bőven akadnak panaszok a hőséggel kapcsolatban. Másfelől mégis minden megváltozott, mivel azóta van lehetőségünk a légkondicionálásra.

Az optimális beltéri klímának az egészségre, a közérzetre és a produktivitásra gyakorolt pozitív hatásai jól dokumentáltak. Számos tudományos vizsgálat igazolta, hogy az ideális hőmérséklet a környezet függvényében változik. A hálószobák hőmérsékletét például 18 és 19 °C között érdemes tartani, amikor szeretnénk elaludni. Az épületen belüli elhelyezkedésüktől függően az irodák ideális hőmérséklete 22-25 °C, 50%-os páratartalom mellett.

A Cornell Egyetem tudósai úgy találták, amennyiben a szobahőmérséklet 22 °C alá csökkent, az alkalmazottak 44%-a több hibát követett el. Másrészről viszont a 25 °C feletti hőmérsékletek a jól-lét és a motiváció csökkenéséhez vezettek, amit végül több távollét és betegszabadság követett. Mindez alátámasztja, hogy a hőmérsékletet 22 °C és 25 °C között kell tartani a tökéletes munkakörnyezet biztosítása érdekében.

Ez a feladat könnyen teljesíthető a DAIKIN vezérlési megoldásaival, mint például a DAIKIN Online Távirányító használatával. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a klímaberendezés állapotának felügyeletét, az energiafogyasztási grafikonok1 vizsgálatát, valamint a hőmérsékletnek, a ventilátor fordulatszámának, a légáramlás irányának és egyéb speciális funkcióknak (pl. a légtisztításnak) az ellenőrzését.

„Ami a közérzetet és a motivációt illeti, már nem függünk külső tényezőktől” – hangsúlyozza Alexander Dalinger, a DAIKIN Légkondicionálás Közép-Európa marketingért és vállalati kommunikációért felelős igazgatója. „A DAIKIN légkondicionálói mindenki számára biztosítják az optimális beltéri klímát. A DAIKIN Online Távirányító alkalmazás pedig lehetővé teszi egyszerre több egység irányítását közvetlenül egy okostelefonról bármikor, bárhonnan, így az egyéni igényeknek megfelelő, tökéletes klíma teremthető. "

1 Az energiafogyasztás ellenőrzése csak egyes egységeknél működik. További információért forduljon a Daikin Partneréhez