DAIKIN: Hűtsön és aludjon jól

Az alvásunkat a hőmérséklet nagyban meghatározza. A hőmérséklet-változás megzavarhatja az éjszakai pihenésünket, és más kérdéseket is felvet, állítja egy tanulmány. A DAIKIN légkondicionálói segítenek elkerülni ezeket a problémákat azáltal, hogy biztosítják az optimális hálószobai hőmérsékletet.

„Aki sört iszik, gyorsan alszik; aki sokáig alszik, nem követ el bűnt; aki nem követ el bűnt, a Mennybe jut! Tehát igyunk sört!” Martin Luthernek talán igaza van. A kérdés azonban továbbra is fennáll: mi is szükséges valójában a pihentető és egészséges éjszakai alváshoz?

A tudomány megadja a választ. Mindenekelőtt a legfontosabb a hőmérséklet. Még a Tanzániában és az Amazon legtávolabbi részeiben élő, vadászó-gyűjtögető társadalmak tagjai sem fekszenek le napnyugtakor, hanem csak akkor, amikor éjszaka csökken a hőmérséklet. A hűvösben könnyebb elaludni. A tudomány és a bölcs hagyomány szerint is a hálószobák hőmérsékletének 16 és 22 °C között kell lennie.

Egyre több trópusi éjszaka

Nick Obradovich amerikai tudós figyelmeztet arra, hogy „a túl kevés alvás növeli a megbetegedésekre és a krónikus betegségekre való hajlamot, és károsítja a pszichológiai és a kognitív működést”. Obradovich átfogó kutatást végzett az éghajlat és a hőmérséklet éjszakai alvásra gyakorolt hatásáról.1 A megállapításai – hogy az éjszakai hőmérséklet emelkedése súlyosbítja az alvási problémákat – nem meglepőek. Mégis arra ösztönöznek bennünket, hogy felkészüljünk – a várhatóan növekvő számú – trópusi éjszakák elviselésére (trópusi éjszakáról akkor beszélünk, ha a hőmérséklet éjjel sem csökken 20 °C alá).

DAIKIN – hűvös, csendes és tisztít

A DAIKIN légkondicionáló egyszerűen megfelel ennek a kihívásnak, és a legjobb megoldásokat kínálja az optimális beltéri klíma kialakításához – különösen a hálószobában. A DAIKIN Emura termékcsaládja nemcsak az állandó hőmérsékletet biztosítja, de egyúttal csendes, mint a suttogás, ráadásul allergén-eltávolító és légtisztító ezüst szűrővel felszerelt2, mindez pedig lenyűgöző, ikonikus dizájnnal párosul.

Ezek a funkciók a DAIKIN légkondicionálót tökéletesen alkalmazhatóvá teszik nemcsak az otthoni, hanem a szállodai használatra is – különösen azért, mert az alvás minősége a hotelekben kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a vendégek rendszeresen visszatérjenek, majd a szállodát népszerűsítő „nagykövetekké” váljanak.

„Az alvást befolyásoló valamennyi tényező közül a hőmérséklet meghatározó szerepet játszik” – hangsúlyozza Alexander Dalinger, a DAIKIN Légkondicionálás Közép-Európa marketingért és vállalati kommunikációért felelős igazgatója. „Különösen az idősek és a gyerekek számára a jó éjszakai alvás felbecsülhetetlen értékű. De ugyanez vonatkozik mindenki másra is. A DAIKIN megoldásai és termékei csökkentik a trópusi éjszakák negatív hatásait mind az otthonokban, mind a szállodákban.”

1 A Nick Obradovich és mások által írt tanulmány („Az éjszakai hőmérséklet és az emberek alvási vesztesége a változó éghajlatban”) itt található.
2 Az allergén-eltávolító ezüstszűrő az FTXJ modell esetében szabvány. Az FTXG modellhez nem rendelhető.