A Daikin Hungary Kft. tájékoztatása üzleti partnerei részére a koronavírus miatt bevezetett korlátozások kapcsán

Budapest, 2020. március 12.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozására irányuló intézkedések nem érintik a Daikin európai – beleértve az észak-olaszországi Zanotti, Settala, Cecchina - gyárainak normál működését, áruk előállítását, termékek és alkatrészek szállítását.

Olaszország kormánya által 2020. március 8-án bevezetett rendkívüli intézkedések az emberek közötti kapcsolattartást ugyan korlátozzák, azonban az áruk szabad mozgását ezek a rendelkezések nem gátolják. Az olasz hatóságok az áruk szállítását munkakövetelménynek tekintik, vagyis az áruk beléphetnek az érintett területekre és elhagyhatják azokat.

Észak-Olaszországban (Somaglia) levő stratégiai disztribúciós raktárunk rövid időre ugyan az olasz hatóságok által bevezetett karantén miatt zár alá került, mára azt is feloldották. A raktárbázis újra teljes üzemben működik. Hegyeshalmi logisztikai raktárunk is zavartalanul üzemel.

A magyar Kormány által 2020. március 11-én kihirdetett vészhelyzet a nemzetközi személyszállításra, illetve személyforgalomra terjed ki, azaz az áruszállítás elvi akadályokba nem ütközik.

A pénzügyi év zárását a koronavírus miatt kialakult negatív hatások a továbbiakban nem befolyásolják, ezzel is támogatva üzleti partnereink zavartalan kiszolgálását.

Óvjuk együtt üzleti partnereink és munkavállalóink egészségét!

A Daikin vállalatcsoport számára munkavállalói és üzleti partnerei egészsége kiemelten fontos. Európában az elsők között vezetett be önkéntes utazási korlátozásokat, szünetelteti a gyárlátogatásokat, lépett vissza nagyobb létszámú rendezvényeken való részvételtől, függesztette fel azok megtartását. Az önkéntes korlátozások keretében munkavállalóink számára az otthoni munkavégzés eddig is rendelkezésre álló keretét is kiterjesztettük.

Kérjük, hogy támogassa Ön is erőfeszítéseinket és üzleti kommunikációnkat a kialakult helyzetre tekintettel minél nagyobb mértékben helyezzük át digitális eszközökre, platformokra.

A fenti önkéntes korlátozások a szerviz működését nem befolyásolják.

Megértésüket és támogatásukat köszönjük!

Zuggó Balázs
ügyvezető igazgató