hp-tervezes (1).png

Hőszivattyú tanácsadás

Hőszivattyú vásárlás előtt állsz? Esetleg a tervezési, koncepció alkotási  szakaszban jársz, és hasznos lenne egy szakemberrel konzultálni? Most lehetőséged van a Daikin hőszivattyú szakértőjével ingyenesen és további kötelezettségektől mentesen átbeszélni a lehetséges megoldásokat. 

Mindent a hőszivattyúkról!

Az alábbiakban megválaszoljuk a hőszivattyús téma kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdéseket. 

Ezen az oldalon kifejezetten a levegő-víz hőszivattyúkra koncentrálunk, a többi típusú hőszivattyúról vagy a geotermikus változatról a Daikin további weboldalain tájékozódhatsz.

 

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik egy hőszivattyú?

A hőszivattyú lényegében olyan technológia, amelynek alkalmazása során energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld, víz), és az energia leadása egy másik helyszínen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten.

Például, a levegő energiáját felhasználva melegítjük fel azokat a vizes hőleadókat (radiátor, padlófűtés stb.), amelyek aztán a megfelelő hőfokra melegítik, vagy éppen hűtik a lakóterünket. 

Hogyan működik az alacsony hőmérsékletű hőszivattyú?

Az alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyő esetén a levegőt, mint megújuló energiaforrást hasznosítjuk, és a hőszivattyús technológia révén alacsony hőmérsékletű vizet (35-40 °C) keringtetünk a hőleadó rendszerekben, mint a felületfűtés, alacsony hőmérsékletű radiátorok, hőszivattyús hőleadó vagy fan-coilok. Azért rendkívül hatékony megoldás, mert nem igényel annyi energiát a kívánt fűtési-hűtési energia elérése, valamint egy felületfűtéses hőleadó révén a rendszer tehetetlenségéből fakadó további energiamegtakarítás érhető el. 

 

Milyen hőleadókkal kombinálható egy alacsony hőmérsékletű hőszivattyú?

Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúk különféle alacsony hőmérsékletű hőleadókkal kombinálhatók, mint a padlófűtés, felületfűtés, alacsony hőmérsékletű radiátorok, hőszivattyús hőleadó vagy fan-coilok. Az alacsony hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékleti tartományát jelenti, azaz hogy milyen hőmérsékleti vizet fog kapni az adott hőleadó. Ez azt is jelenti, hogy más "vizes" alapú rendszerekkel is működik, mint például: meglévő padlófűtés, hőszivattyús hőleadók és alacsony hőmérsékletű radiátorok.

A választott hőszivattyú típusától függően kombinálható meleg víz tartállyal vagy hőtárolóval (ha nem integrált modellt választunk) használati meleg víz előállításához, vagy akár napelemekkel is, hogy hőszivattyúnkat még költséghatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyük.

Mi a különbség egy magas és egy alacsony hőmérsékletű hőszivattyú között?

Az alacsony hőmérséklet és a magas hőmérséklet a kilépő víz hőmérsékletének tartományára utal, vagy egyszerűen megfogalmazva, arra, hogy milyen típusú hőleadókra tervezték a hőszivattyút.

Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúkat elsősorban olyan rendszerekhez tervezték, amelyekhez nincs szükség 45 °C-nál magasabb vízhőmérsékletre, mint például a hőszivattyús hőleadók és a padlófűtés, a magas hőmérsékletű hőszivattyúkat pedig magas hőmérsékletű radiátorokhoz tervezték, amelyekhez magasabb vízhőmérsékletre van szükség, esetenként akár 70 °C-ra is.

Hőszivattyú típusok

Alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúk

Magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúk

Hibrid hőszivattyúk

Daikin Altherma 3

Újépítésű házakhoz 

Teljeskörű modern fűtési megoldás, ami újépítésűeknél és akár számos felújításnál is jól használható

 • Energiahatékonyság akár A+++
 • Lakossági fűtési és használati melegvíz készítési megoldások
 • Padlófűtéssel (felületfűtéssel), radiátorral, használati melegvíz (HMV) tartállyal vagy akár fan-coilokkal
 • További megtakarítás érhető el, ha a napelemmel kombináljuk
daikin altherma 3H HT

Ideális felújításokhoz, meglévő radiátoros rendszerhez


Ideális megoldás felújításoknál, a meglévő radiátorokhoz is csatlakoztatható, használati melegvizet is készít és opcionálisan hűteni is lehet vele.

 • Energiahatékonyság akár A+++
 • Felújítás esetén jól használhatók a meglévő hőleadók
 • Padlófűtéshez (felületfűtéshez) és hőszivattyús hőleadóhoz is csatlakoztatható
 • Kompakt méretének köszönhetően nincs nagy helyigénye
altherma hybrid

Ideális felújításkor, gázkazán lecserélésekor

A hibrid hőszivattyúk a levegő-víz hőszivattyúk és a gázkazánok kombinációi. A rendszer azt az energiaforrást ahsználja, amelyik aktuálisan hatékonyabb a környezeti körülmények (hőmérséklet) és az energia- és gázárak figyelembe vételével. Ideális megoldás, ha lecserélnéd meglévő régi gázkazánodat egy fenntarthatóbb, környeztbarátabb megoldásra.

 • Energiahatékonyság akár A++
 • Az okos programozhatóság akár 35% energiamegtakarítást is eredményezhet
 • A kompakt méretének köszönhetően nincs nagy helyigénye
 • Egyedülálló kettős hőcserélővel

Jelentkezési űrlap

Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, és kollégáink hamarosan keresni fognak a megadott elérhetőségek egyikén. 

Daikin Márkabolt csapat

Daikin Márkabolt a Váci úton

Cím: XIII. kerület Budapest, Váci út 80. (bejárat a Révész utca felől)

Promenade Gardens irodaház földszintje  

Autóval: fizetős parkolási lehetőség a könyékbeli utcákban

Az irodaház mélygarázsában limitált parkolóhelyek foglalhatók a látogatás idejére. Foglalási igényeddel fordulj a márkabolti csapathoz a markabolt@daikin.hu email címen. 

Tömegközlekedéssel: az M3-as metró Dózsa György úti megállójától 2 perc séta

Márkabolt nyitvatartás:

 • Hétfő-péntek: 10:00-18:00
 • Szombat: 10:00-14:00
 • Vasárnap: Zárva