No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsGmbH
campus 21, Europaring F12/402, A-2345 Brunn am Gebirge (Austria)

T +43/2236/325 57 E office@daikin.at
F  +43/2236/325 57-900 http://www.daikin-ce.com

Mi az a hűtőköri ciklus?

A légkondicionáló a hűtőszekrényhez hasonlóan működik. A hűtőközeg átfolyik a rendszeren, közben halmazállapot-változáson megy keresztül. A „hűtőköri ciklust” négy részfolyamatra oszthatjuk.

Mi befolyásolja a szükséges kapacitást?

Története során az ember mindig megpróbálta kényelmesebbé, kellemesebbé tenni környezetét. A hidegebb éghajlaton fűtött, melegebb égtájakon pedig megpróbálta hűvösen tartani lakhelyét, hiszen, ha a környezet nem kellemes, sem dolgozni, sem pihenni nem tudunk megfelelően.

Mi az a hőátadás?

A hő mindig a melegebb anyagtól a hidegebb felé áramlik. A valóságban ez úgy történik, hogy a gyorsabban mozgó molekulák energiájuk egy részét lassabb társaiknak adják át. Ennek következtében a gyorsabb molekula némileg lelassul, a lassabb pedig felgyorsul. Képletesen fogalmazva ez annyit jelent, hogy ha kint meleg van, akkor a hő megpróbál „benyomulni” a szoba belső hűvösébe.

Mi az az inverter-technológia?

Az inverter-technológia a kültéri egység része. Az inverteres eljárást az autózásban jól ismert jelenség analógiájával világíthatjuk meg: minél jobban nyomjuk a gázpedált, annál gyorsabban megyünk.

Hideg huzat

Nem egyszer hiszik, hogy a légkondicionálás hideg huzattal jár, és valóban, a helytelenül kialakított rendszer felelős lehet a kellemetlenségért.

Mi a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy elvonja az alacsony hőmérsékletű energiát, ezt magasabb hőfokszintre emeli, mellyel már lehetséges fűteni vagy melegvizet előállítani.

Mi a katechin?

Catechin is a natural anti-bacterial substance derived from tea leaves that kills germs that can attach to these particles.